Чи втримається «Кремінь» у Першій лізі: що кажуть мер, спонсори та зарплати футболістів (дополнено)

20.04.2018, 14:04 Переглядів: 3 517

 

Про спонсорів та зустріч з вихованцями футбольної академії «Кремінь»

До юних вихованців футбольної академії «Кремінь» завітав міський голова Віталій Малецький разом з спонсорами клубу. 18 квітня на стадіоні «Кремінь-Арена» ім. Олега Бабаєва зібралися понад 500 вихованців клубу, які навчаються в 12 вікових та трьох допоміжних групах. Дітям за кошти міського бюджету придбали м’ячі, спортивну форму (від кросівок, бутс до вітровок) та спортивний інвентар. Також малеча отримала солодкі подарунки.

 

Вже у червні юні футболісти «Кременя», 2005 та 2008 року народження, захищатимуть честь міста й України на міжнародному турнірі в Болгарії.

 

 

Такими м’ячами грають у Лізі чемпіонів, грає й основна команда «Кремінь», тепер ще й маленькі чемпіони зможуть поганяти цей м’яч

 

Все краще – дітям! Про підтримку дитячого футболу

Поспілкуватися з футбольною надією Кременчука прийшли: міський голова Віталій Малецький, віце-мер Руслан Проценко, депутат міської ради Олександр Плескун, керівник компанії «Лукас» Олександр Лукацький, генеральний директор компанії «АвтоКрАЗ» Роман Черняк, представник ПрАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю» В’ячеслав Олексієнко та директор «АльфаТекс» Микола Корецький.  

 

Директор футбольного клубу «Кремінь» Андрій Недяк подякував владі та спонсорам, за те, що продовжують традиції депутатів 2003 року, коли створили муніципальний футбольний клуб.

 

- Бажаємо вам вирости справжніми людьми, щоб ви гідно представляли Україну як спортсменами так і хорошими людьми, - звернувся до юних футболістів Андрій Недяк.

 

Міський голова Віталій Малецький:

- Попри ваш юний вік ви у складі «Кременя», хоч і не в основному складі, але ви сильна команда з традиціями і ми впевнені, що із великим майбутнім. Традицію футболу у Кременчуці відродив Олег Бабаєв, свого часу коли команда Кремінь немала перспектив в майбутньому, він взяв з усім завзяттям за цю справу і зробив так, що з’явилася потужна команда майстрів та юнацька школа. Можливо не всі стануть професійними футболістами й отримуватимуть золото у Другій лізі, а можливо навіть у Першій лізі. Сьогодні у Кременя досить відповідальне завдання. Ми впевнені, що вони втримаються в Першій лізі й команда продовжить виступи у наступному сезоні. Хочемо подякувати партнерам керівникам промислових підприємств, які підтримують розвиток футболу у Кременчуці.

 

Генеральний директор компанії «АвтоКрАЗ», президент футбольного клубу «Ворскла» Роман Черняк:

- Дуже вдячний батькам, які привели сюди своїх дітей. Повірте з цих дітей виростуть нормальні здорові та високопрофесійні хлопці. Нехай не всі залишаться у футболі, але ті хто залишаться ми з радістю чекаємо в професійному футбольному клубі «Ворскла». Ми завжди чекаємо вас.

 

Генеральний директор компанії «Лукас» Олександр Лукацький:

- Ми віримо, що традиції нашого міста будуть примножені. А вам бажаємо нових перемог та нових медалей.

 

Представник ПрАТ «Кременчуцький завод технічного вуглецю» В’ячеслав Олексієнко побажав, щоб футболісти грали при заповнених трибунах та гри без травм.

 

Директор «АльфаТекс» Микола Корецький:

- Дивлюся на вас і душа радіє. Колись і я був таким же як ви. Тоді Кремінь грав у Вищій лізі, а я бігав подавав м’ячики і так хотілося грати за цю команду. Але так вийшло, що спочатку була армія, а згодом робота. Любіть спорт, викиньте гаджети, добивайтеся успіху і зробіть так, щоб команда грала у Вищій лізі, а ми вболівали за вас і по можливості будемо вам всім допомагати.


Про що мовчать спонсори: перспективи основної команди

Спонсори та місцева влада на зустрічі з малечею запевнили про підтримку юних футболістів фінансуючи футбольну академію “Кремінь”. Про фінансування основної команди вголос поки намагаються не говорити, адже тривають перемовини для того, щоб об'єднати зусилля підприємств Кременчука. Дивлячись на тенденцію фінансування спортивних команд/заходів, то можна виділити: “Лукас”, “АвтоКрАЗ”, “Кременчуцький завод технічного вуглецю”, “АльфаТекс” та “Укртатнафта”.

 

Зараз футболісти і тренерський штаб “Кременя” отримують найменшу заробітну плату у Першій лізі - від 3,5 до 8 тис. грн. Для порівняння футболісти “Гірник-Спорт” з Горішніх Плавнів отримують зарплату близько 12 тисяч гривень. У “Русі” зарплати починаються з 30 і до 50 тисяч гривень. У муніципальному клубі “Миколаєві” пропонують зарплати в 30 тисяч гривень.

Попри це команда тримається на плаву закупивши форму та спортивний інвентар за кошти місцевого бюджету. Команда за підтримки спонсорів має можливість підтримати команду на виїзних іграх.

 

За підрахунками журналістів ua-football.com на утримання команди в Першій лізі необхідно 7,5 млн грн + утримання стадіонів й того близько 10 млн грн.

 

- У Першій лізі частина витрат може залишитися на рівні другої (екіпірування, проведення домашніх матчів тощо), але збільшувати загальний бюджет все одно доведеться. Внесок за участь у чемпіонаті збільшується в 2 рази - до 141,4 тисяч гривень. Зарплата, природно, також стає більшою. По дуже середнім прикидкам, з урахуванням податків на зарплати власник клубу першої ліги віддає приблизно 4,21 млн гривень на рік. Географія виїздів розширюється до максимальної в межах України, що обходиться у 1,44 млн гривень.

  • З урахуванням традиційного 5%-го запасу в категорії "інше" (350 тисяч), отримаємо середньостатистичний бюджет клубу Першої ліги в 7,44 млн гривень. 
  • Невеликий стадіон рівня "Славутич-Арени", який може приймати матчі Ліги Європи, разом з базою на 3-5 полів з різним покриттям сумарно обходяться приблизно в 10 мільйонів на рік.

Як бачимо, утримування професійного футбольного клубу не є якоюсь важкою фінансовою ношею навіть для підприємців середньої руки, що і підтверджує нинішній український футбол з участю в ньому "Руху", "Колоса", "Інгульця" або навіть стабільного "Реалу Фарми". Можна порахувати, що всі наведені тут цифри далекі від реальності. Але поля, на яких грають в ПФЛ цієї весни, тільки підтверджують, що власникам куди важливіше і зручніше вкластися в зарплату гравців, ніж у розвиток або утримання на необхідному рівні газонів, трибун, стадіонів в цілому, не кажучи вже про бази, - йдеться у матеріалі ua-football.com.


Якщо взяти фінансування “Кременя”, то з міського бюджету цього року на клуб виділили 7,9 млн. грн. Кошти підуть на обслуговування двох стадіонів, комунальні платежі, 4 млн грн на зарплату і лише 2 млн грн – на команду.


P.S.  Проект стадіону «Кредмаш» обіцяли презентувати у середині квітня.  Яка зараз ситуація з реконструкцією стадіону та коли чекати презентації «Телеграф» запитав у віце-мера Руслана Проценка.



- Проект знаходиться на експертизі. Крім стадіону на вул. Гагаріна узгоджують проект стадіону «Кремінь-Арена» де будуть футбольний майданчик, тенісний корт, баскетбольні та волейбольні майданчики. Щодо термінів, то чекаємо його у квітні – травні.


Віце-мер додав, що перед тим як подати до Державного фонду регіонального розвитку, для фінансування реконструкції з державного бюджету, необхідно зібрати весь пакет документів серед яких проект реконструкції.


 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: МФК "Кремінь"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх