«Пожежний ревізор» перевірив кременчуцьку школу №19

17.04.2018, 14:33 Переглядів: 5 593

 

Чи безпечно навчатися дітлахам у школі та що робити у разі виникнення пожежі

17 квітня «пожежний ревізор» перевірив евакуаційні виходи та входи, пожежні крани та вогнегасники у кременчуцькій школі №19, де навчається 916 дітей.


У Кременчуці триває перевірка закладів на пожежну безпеку, після перевірки торгових центрів ДСНС-ники перевіряють школи та садочки міста.




Провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям міськрайонного управління ДСНС в Полтавській області Марина Мартиненко разом з журналістами оглянула систему пожежної безпекі в 19 школі.


Це одна з небагатьох шкіл Кременчука, де дерев'яні конструкції даху оброблені вогнестійкою речовиною.


Оглянувши запасні виходи, наявність вогнегасників на поверхах, ревізор завітав до одного з класів школи. Учні 3-А класу розповіли, що у разі пожежі необхідно не панікувати, вишикуватися в ряд і пройти до запасного виходу за вчителем.


 


Інспектор Марина Мартиненко разом зі школярами розіграла ситуацію, в якій діти мали продемонструвати, що робити, коли сталася пожежа.



Перевірили актову залу школи. Якщо актова зала вміщує більше 50 місць, то повинно бути два виходи. У 19 школі актова зала на 120 глядацьких місць, тому приміщення має два виходи в різних кінцях: один з боку їдальні, інший - за сценою.


 


У школі 28 вогнегасників, в основному вогнегасники вуглекислотні, менше порошкових. Не всі вогнегасники пройшли перевірку, але вони є у наявності і готові до застосування.


19 школа, як майже всі школи Кременчука, не має протипожежної сигналізації. Директор школи зазначив, що керівництво міста та департаменту в курсі.


 


- У 2018 році кошти не закладені в кошторис, - сказав директор школи Андрій Пашедін. - Впевнений, що у подальшому вони винайдуть на це кошти, бо всі ми розумні люди і безпека дітей – перед усім.


На першому поверсі школи на вікнах решітки, але, згідно з правилами пожежної безпеки, грати мають відчинятися. Тому у школі проводиться заміна старих решіток на нові, які відчиняються.


Також на одному з поверхів знайшли недоукомплектований пожежний гідрант.


У підсумку провідний інспектор відділу запобігання надзвичайним ситуаціям міськрайонного управління ДСНС в Полтавській області Марина Мартиненко зазначила, що адміністрація школи прислухається і виправляє недоліки.


За підсумком перевірки Марина Мартиненко поставила оцінку - тверда четвірка.

Фото: Олександр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Олександр Попенко Відео: Олександр Попенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх