Троє юних хокеїсток про перші кроки та всесвітній турнір Global Girls’ Game

20.03.2018, 10:27 Переглядів: 3 453

 

Юні хокеїстки Ілона Кіпря, Софія Литвиненко та Катерина Чернобай поділилися враженнями від тренувань з хлопцями та від всесвітнього турніру. На фото: тренер Денис Ісаєнко, Софія Литвиненко, Катерина Чернобай, Ілона Кіпря та тренер Андрій Смірнов

У Кременчуці крім хлопчиків, які займаються хокеєм під керівництвом тренерського штабу з легендою хокею Дмитром Христичем займаються дівчатка. Телеграф особисто переконався, коли завітав на тренування юних чемпіонів на льодовій арені “Айсберг”. Вишикував у ряд малечу тренери Андрій Смірнов та Денис Ісаєнко показували хокеїстам вправи на рівновагу та координацію.


Діти присідали з ключкою тримаючи її за головою, бігли на місці та їздити спиною вперед.


 


Лише придивившись помічаєш хвостики та косички, які виглядають з-під шолома. Дівчата на рівних з хлопцями тренуються на льоду. Це Ілона Кіпря, Софія Литвиненко та Катерина Чернобай, які змагалися ІIHF Global Girls’ Game 2018 у Києві.


На хокей дівчата потрапили по різному, у когось мама виступає за кременчуцьку хокейну команду “Лавина”, інша зателефонувала тренеру, щоб подзвонили батькам та запросили на хокей, а ще одна з дівчат приєдналася до розминки хокеїстів на роледромі. Але їх об'єднує одне - любов до хокею та льоду. І в цьому батьки їх підтримують.


 


Тренер дівчат Андрій Смірнов розповів, що з дівчатами працювати одне задоволення.


- Різниці між тренуваннями дівчат і хлопців немає, єдине дівчата запам'ятовують і роблять швидше в силу своїх фізіологічних особливостей. З ними простіше працювати, розуміють з півслова, - розповів тренер. - Наші дівчата розпочали тренування з вересня на роледромі, а на льоду знаходяться лише 4 місяці, так як йшла реконструкція льодової арени. За ці три місяці дівчата дуже виросли, з роликів одразу перейшли на лід.


Юні хокеїстки потрапили на тренування по набору, який триває і зараз.



- Ми заходили до шкіл у кожен клас і розповідали про хокей. І таким чином вони потрапили у секцію. Спочатку приходили батьки, трохи ніяковіли та були в шоці, адже не розуміли як так дівчина може грати в хокей. Але згодом подобалося і дівчатам і батькам, - додав Андрій Смірнов.


Дівчата поділилися, що разом з батьками заповнювали анкету на участь у всесвітніх змаганнях ІIHF Global Girls’ Game 2018, де темні змагаються проти світлих. Тому вийшло так, що четверо наших дівчат опинилося у двох різних командах і їм довелося грати один проти одної.



- Круто! - хором відповіли дівчата на питання, як їм перший в житті турнір і вже такого масштабу.


Найбільше сподобався торт з вишнею і жовто-блакитним кремом, яким пригощали після гри.


Дівчата розповіли, що з хлопцями цікаво разом тренуватися, але іноді вони не хочуть віддавати паси дівчаткам або штовхаються.


- А я не боюся, я й сама їх штовхаю, - поділилася одна з дівчаток.


Для тих хто зацікавився хокеєм, але ще не наважився долучитися до команди дівчата радять:


- Хай спробують. Якщо самі бояться можна спочатку з тренером або спробувати кататися на роликах, а потім на ковзанах, - зазначили дівчата.


 

Теги: хокей
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх