Баскетболісти Кременя без проблем долають мавп

21.01.2018, 16:23 Переглядів: 2 483

 

Кременчуцькі баскетболісти закріпилися у зоні плей-оф піднявшись на третю сходинку турнірної таблиці

20 та 21 січня баскетболісти "Кременя" перемогли вдома команду з Черкас "Черкаські мавпи-2". Наставник "Кременя" Євген Федоров в основному намагався дати більше часу грати на майданчику молодим гравцям для отримання досвіду. Після двох перемог над аутсайдером – «Черкаськими мавпами-2», кременчуцький «Кремінь» піднявся на третю сходинку турнірної таблиці у своїй групі. Напруга в вищій лізі чемпіонату України з баскетболу зростає, попереду вирішальні ігри регулярної першості, де вирішиться доля путівок в плей-офф, а тому втрачати очки не можна. 


У першому матчі "слони" з розгромним рахуном перемогли "мавп" - 90:72 (32:20, 22:17, 23:16, 13:19).



Як повідомляє прес-служба клубу, у цих іграх тренерський штаб господарів дав відпочити центровому Олександру Рихлюку та досвідченому Івану Тимощуку, у другому матчі не було в складі Олексія Чигринова, який захворів. Втім, це не вплинуло на результат, адже в складі «Кременя» вистачає кадрового потенціалу, аби здобувати необхідні перемоги.


На цей раз зіграли як досвідчені виконавці, так і молода зміна. В першій чверті «Кремінь» втік у 12-очковий відрив завдяки серії триочкових Антона Михайленка, Ярослава Кадигроба та Аміля Хамзаєва. Не збавили обертів господарі і надалі, а тому на велику перерву команди пішли за 17-ти очкової переваги кременчужан. У третій чверті різниця в рахунку лише зростала, а тому на заключний період гри у господарів вийшла цілком молода п’ятірка, яка загальної картини не зіпсувала. У підсумку, перемога кременчужан 90:72.


У господарів чергову результативність видав Ярослав Кадигроб – 19 очок, у Антона Михайленка – 18 очок, по 12 набрали центрові Ігор Сергеєв та Анатолій Челован, у обох також по 6 підбирань. У черкащан відразу три гравці набрали по 16 очок – Віталій Гнойовий, Ярослав Войтович та Юрій Романовський.

 

На другий день "слони" перемогли з рахунком - 91:66 (30:20, 26:12, 23:16, 12:18)



Нічого в цій грі не віщувало особливої інтриги або напруженої боротьби, але у справу втрутилися емоції. Ярослав Кадигроб не стримався у з’ясуванні стосунків з опонентом та був дискваліфікований, що звісно не потрібно перед непростими іграми із «Харківськими соколами». Перед тим, як залишити майданчик Ярослав відзначився двома триочковими, що вивело його не перше місце за результативністю у вищій лізі.


Ефективно зіграла вся команда господарів. Кременчужани на велику перерву пішли за солідної переваги, яку збільшили у третій чверті, а потім вже справу повністю  робила молодь. Відзначимо результативну та ефективну гру центрового Івана Шаповала, який закинув два з двох триочкових.


У підсумку «Кремінь» прогнозовано переміг. Суттєвий вклад у перемогу зробив центровий Анатолій Челован – 19 очок та 12 підбирань, 14 очок у Аміля Хамзаєва, по 13 набрали Артем Клопота та Олександр Неруш, 10 – Іван Шаповал. Серед гравців «Черкаських мавп-2» 15 очок на рахунку Максима Дейни плюс 14 підбирань.


Захисник “слонів” Роман Радченко:

- Попри те, що у нас вибув один з лідерів, але наша молодь добре справляється. Чи задоволений часом проведення на майданчику? Я повинен відіграватися на всі 110% не зважаючи чи це 40 хв чи лише 10. Кожну хвилину, яку мені виділяють пограти я повинен відіграти з максимальною віддачею.


Гравець “Кременя” Іван Шаповал після ігор зазначив, що його переповнюють емоції:

- Гра вдалася, дякую суперникам, тренеру та вболівальникам за підтримку. Після того як просидів дві чверті на лавці вдалося впіймати кураж, два трьох очкових надали впевненості. Для того, щоб приносити користь в наступних іграх необхідний хороший настрій, тренування і ще раз тренування.


Наставник “Кременя” Євген Федоров зазначив, що ціль сезону буде видна по закінченню:

- Виповнили все, що задумали, зіграли впевнено. Черкаси хороша молода команда. Коли грає наша молодь видно, що гра на рівних, але все таки досвідчені гравці додають впевненості та стабільності.

- Чи позначилося на грі команди видалення Ярослава Кадигроба у першій чверті і що там за момент був?

- Момент необхідно дивитися на відео, з моєї позиції не було видно, що там відбулося, скоріш всього зглупив Ярік, десь на емоціях не поступився молодому гравцю.

- Задоволені грою молоді?

- Грою так, в захисті теж, а от грою в нападі та реалізацією була просто жахливою. З кожною хвилиною перебування на майданчику хлопці здобувають досвід та впевненість, навіть 30 секунд на майданчику це вже певний досвід.


Турнірна таблиця

команда І В П О
1 Ніко-баскет 16 14 2 30
2 Золотий вік 16 12 4 28
3 Кремінь 16 10 6 26
4 СумДУ 16 8 8 24
5 Харківські соколи 16 8 8 24
6 Маріуполь 16 7 9 23
7 Дніпро-2 16 5 11 21
8 Черкаські мавпи-2 16 0 16 16


3 та 4 лютого "Кремінь" вдома чекає "Харківських соколів", які вдома двічі переграли СумДу (Суми) та ділять з ними 4 та 5 рядок в турнірній таблиці.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Дмитро Бабець Джерело відео: БК "Кремінь"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх