Острови, боти та таємниці: що новенького кременчужанам почитати на Старий Новий Рік

13.01.2018, 10:02 Переглядів: 1 993

 

Якщо у ці морозні вихідні ви не плануєте виходити з дому, то радимо вам закутатись у теплий плед та зпастись цікавою книжкою і міцною кавою. Тим більше, що спеціально для наших читачів-книголюбів, бібліотекар відділу абонемента ЦМБ ім. Горького Наталія Манжеліївська підготувала чергову добірку книжкових новинок

 
  
 

Видання «Мова чудова» створено для тих носіїв однієї з наймилозвучніших мов світу, які прагнуть володіти нею досконало. Із цієї книжки ви дізнаєтеся про складні випадки вживання українських слів, навчитеся уникати поширених мовних помилок при наголошуванні слів, їх написанні, вживанні сталих висловів тощо.

Як правильно привітатися та попрощатися? Чим відрізняються слова «гривна» й «гривня» або ж «адресат» і «адресант»? як уникнути спотворення змісту тих чи інших висловів?

Відповіді на ці та інші запитання ви дістанете в «Мові чудовій» - книжці, що допоможе вам позбутися мовних помилок та покращити свій словниковий запас.

   
 

 

Макс Кідрук «Бот».

Якби київський програміст Тимур встиг прочитати листа з попередженням від незнайомки, то не став би вбивцею мимоволі, тікаючи від хлопців-ботів з кривавими очима. Не він випустив джина з пляшки в чилійській пустелі, та й взагалі він не дуже розумівся на нанотехнологіях і заборонених експериментах над людьми… Просто, коли ти вмієш дуже добре робити свою роботу, чекай,що хтось неодмінно тебе використовує. І ти виявиш у собі те,про що досі не здогадувався…

  
 
 

 

Беатрикс Маннель «Затерянный остров».

1880 год. Бабушка оставила Пауле в наследство ванильную плантацию на далеком Мадагаскаре. Однако, чтобы добраться до нее, нужно пересечь весь остров с его тропическими джунглями, хищными животными и ядовитими пауками. В рискованное путешествие вместе с Паулой отправляются четверо попутчиков. У каждого из них свой секрет.

После неожиданной гибели одного из спутников девушка понимает, что кто-то хочет ее смерти. Но кто? И почему?

 
  
 

 

Джоди Пиколт «Время прощаться».

Мама Дженны работала в заповеднике, изучая слонов. Она исчезла при трагических обстоятельствах, когда малышке было три года.

Теперь Дженне тринадцать, и больше всего на свете она хочет узнать, что же случилось с мамой. Ведь она не могла ее просто бросить. Девочка просит ясновидящую Серенти Джонс и детектива Стенхоупа помочь ей в поисках. Втроем они начинают расследование событий десятилетней давности.

Но чем дальше, тем больше открывается трагических тайн.

Сумеет ли Дженна выдержать жестокую правду?


Автор: Руслана Горгола Джерело фото: 24 Канал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх