У Кременчуці велосипедисти 200 км долатимуть учасники «Le Tour de Kremenchuk»

20.09.2021, 09:29 Переглядів: 2 240 Коментарів: 3

 

Організатори самостійно перевірили маршрут

2 жовтня у Кременчуці стартують велоперегони BRM 200 км «Le Tour de Kremenchuk». Велоперегони проводить клуб Kremenchuk Bicycle Club Андрій Шабашов за ліцензією Velo-Sport Sumy.

Цікаво, що організатори самостійно перевірили маршрут, закрутивши його так аби учасники мали змогу помилуватися красою Полтавщини.

- Маршрут бревету не складний, без великого набору висот, проходить по асфальтовим дорогам з невеликою інтенсивністю руху, але при цьому доволі мальовничими місцями: учасники побувають в Келеберді біля знакомитого пам'ятника Тарасу Бульбі та храму на скелі над Дніпром, на оглядовому майданчику в Світлогірському з видами на Камянське водосховище, побачать Зміїну гору, проїдуть по мосту через Ворсклу, побувають в Кобеляках, заїдуть до піраміди в Комендантівці, побачать відвали Єристівського ГЗК та роботу БелАЗів, та і просто отримають задоволення від рандонерського руху дорогами Полтавщини, - написав на своїй сторінці ексдепутат Кременчуцької міської ради Руслан Ульянов.

На контрольні пункти гонщики будуть приїжджати із своїми документами, де ставити там печатки. 

Теги: велоспорт
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 169
20 вересня 2021 09:45

Le Tour de Kremenchuk :facepalm:
Идея отличная, но к чему эти неуместные нелепые французские словоблудия?

то же самое из серии Мосье, же не манж па сис жур. Гебен зи мир битте этвас копек ауф дем штюк брод. 


3 2
294
20 вересня 2021 10:53

Цитата: evil
к чему эти неуместные нелепые французские словоблудия?

До того, що бревети - це ліцензовані з боку Audax Club Parisien (ACP) ( заснований в 1904 році) велосипедні ультрамарафони з лімітом часу, які проводяться за правилами цього клубу. Назву маршруту обирають місцеві організатори, які, очевидно, цією назвою віддають данину шани родоначальникам цієї традиції.

 

Місцевий бревет проводиться в Кременчуці вперше після тривалої перерви. До речі, саме в Кременчуці проживає та працює Юрій Левковський - перший українець, який проїхав ультрамарафон Париж-Брест-Париж ( 1200 км за 90 годин) в 1999 році та був фактично засновником руху рандонерів в Україні.

 

На цей бревет вже зареєструвалось понад 20 учасників, з них лише четверо мають досвід проходження бреветів.


2 0
351
20 вересня 2021 20:34

Цитата: ulyanov
Назву маршруту обирають місцеві організатори, які, очевидно, цією назвою віддають данину шани родоначальникам цієї традиції.

Человек, по всей видимости, намекает на то что Le Tour de France - это собственное название самой известной и престижной велосипедной гонки мира.  И уже нарицательное название Le Tour de France применимо исключительно к Le Tour de France. Никакие Le Tour de Кременчуг или Le Tour de Мухосранск никаким боком не прилепят его к Le Tour de France. Мне тоже не понятно, почему местный бревет нельзя было назвать своим собственным оригинальным названием. Это какое-то рагульное проявление "меньшовартості".

Это как Октоберфест. Он бывает только в Мюнхене. Как не организовывай, к примеру, Октоберфест Мухосранск - это не приравняет его ни на каплю к оригинальному Октоберфесту. 

Или тот же фестиваль Вудсток 1969 года. То же самое нарицательное собственное название фестиваля. Хоть ты всрись, но назвав фестиваль Вудсток Мухосранск никогда не приравнять его к тому самому Вудстоку. Как бы не хотелось организаторам при этом отдать дань памяти. 

Это сугубо мое личное мнение. Без обид.


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх