У мерії Кременчука бідкаються: нічим платити за опалення, особливо — шкіл та дитсадків

17.09.2021, 11:33 Переглядів: 6 388 Коментарів: 10

 

Закладам освіти навіть нічим платити за опалення в минулому сезоні

- На сьогоднішній день ситуація вкрай критична, - з цієї фрази голови бюджетної депутатської комісії Олександра Плескуна розпочалося обговорення на комісії перспектив майбутнього опалювального сезону.

Депутат Плескун поінформував, що на сьогодні виробники теплової енергії - ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» та ТЕЦ КВБЗ досі не мають договорів з ГК «Нафтогаз України» на постачання газу. При цьому КП «Теплоенерго» (надавач послуг населенню на правобережжі та на Занасипі) не має договору з КВБЗ (як виробником теплової енергії). Це означає, що опалення Раківки під загрозою.

Як пролунало на засіданні комісії, борг КП «Теплоенерго» перед КВБЗ складає 34 млн грн. Олександр Плескун (до речі, працівник КВБЗ) поцікавився перспективою погашення боргів міста за опалення — у тому числі перед КВБЗ. Як поінформував віцемер з комуналки Іван Москалик, найближчим часом на погашення боргів «Теплоенерго» перед КВБЗ планується спрямувати 6 млн грн — питання перерозподілу розглянуть на майбутній сесії міськради.

Зі свого боку, Іван Москалик поінформував, що КВБЗ подав скаргу на стягнення боргів, у тому числі вимагає стягнення 8 млн грн штрафних санкцій.

- Якщо ця скарга буде задоволена, будуть заблоковані всі рахунки «Теплоенерго», - зазначив Іван Москалик.

Позиція Плескуна залишилася незмінною: гасіть борги.

Віцемер з фінансів Тетяна Неіленко поінформувала: бюджетні заклади поступово погашають заборгованість перед усіма постачальниками тепла. Так, два місяці тому борг за опалення минулорічного сезону сягав 65 мільйонів гривень, зараз 38 мільйонів.

Вона поінформувала, що можливість погасити борги є в усіх галузей, що забезпечуються з міського бюджету, крім освіти — у цій галузі ситуація найгірша. У освіти немає грошей навіть на те, щоб заплатити за минулий сезон — не кажучи про наступний.

У медицини вистачить грошей, щоб розрахуватися за минулий сезон, але на повий опалювальний сезон не вистачає 9,5 мільйонів, додала пані Неіленко.

- Якщо немає у нас з вами коштів на забезпечення теплом, то ми не маємо жодного права нікуди більше направляти! - заявив наостанок голова бюджетної комісії Олександр Плескун.

Наш коментар. Ми цілком підтримуємо пана Плескуна. Та хочеться нагадати і йому, і депутатам Кременчуцької міської ради, що вони вже легкою рукою віддали майже 9 мільйонів гривень платників податків на друк та розповсюдження «безкоштовної» кольорової газети. У цілому на піар — Кременчуцьку міську телерадіокомпанію включно із заснованою неї газетою — виділили з бюджету міста 21 мільйон гривень. А тепер — усі бідкаються та розводять руками, бо нічим платити за опалення!

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Телебачення Торонто
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

1 088
17 вересня 2021 12:24

Срочно закрыть Комунальное ТВ и фииолетовую газетку и вуааля, деньги Найдены!!!


91 1
738
1
17 вересня 2021 12:27

припинить красти державні кошти, тоді і потрібні гроші знайдуться. достатньо тільки глянути в яких будинках проживає наше чиновниство. В яких іномарках рулять, та в які брендові шмотки вдягаються, які продукти вживають!


76 1
76
17 вересня 2021 13:42

а может таки хватит уже заглядывать по карманам и наконец понять, что рыбка то гниет с головы? а голова -это мы! и та власть в государстве, которой мы позволили прийти и которая нас так имеет во все тяжкие, а мы только ушки развесили и лапшичку за красивую европу, нато, злую рашку и европийски цины себе вешаем на эти ушки и мозг свой ну никак не хотим включать и ведемся на вышиванки и гимны с раскраской тротуаров в жовто-блакытный и веря ,шо оно таки и есть ота гиднисть и европэйскисть?! Мозги-мозги включать надо и начинать сопротивляться и требовать настояшего достоинства, а не по карманам шарить и скулить от зависти! СЛАВА УКРАИНЕ!


30 28
367
1
17 вересня 2021 13:57

премии небось получали точно и в срок и в полном объеме ... зачем Нам такая мерия ? 


61 1
138
17 вересня 2021 15:19

Как вариант выхода из ситуации предлагаю не отпливаиь мэрию и прочие чиновничьи места службы.


63 0
680
20 вересня 2021 13:10

Что-то странно.

 

У мерії знайшли гроші на добудову приймального відділення лікарні «Кременчуцька»

 

У бюджеті знайшли кошти на планетарій у Кременчуці


Че за?


4 0
138
20 вересня 2021 13:32

Почему мерия до сих пор не нашла деньги доделать откосы в детских садиках? Или они специально не доделывают ремонт? Чтобы не отапливать зимой?


4 0
95
21 вересня 2021 07:49

Автономное отопление, и проблемы тарифов, счетчиков, прикручивания и че там еще - РЕШЕНА! НО! нужно же поспикулировать на эту тему перед отопительным сезоном, как же без этого.....


0 0
222
21 вересня 2021 08:07

А может в мерии стоит всех, включая мера, перевести на минималку и отменить премию - до выравнивания ситуации с отоплением и погашения долгов. И платить так, как неэффективным работникам до тех пор, пока бюджет города не выйдет в "плюс"?
Так будет минимум 2 варианта - либо уволятся, либо начнут работать на благо города. Правда первый - более реальный, чем второй.

 


3 0
4 360
1
21 вересня 2021 08:31

Цитата: Bombey
Автономное отопление,
не везде получится, да и весь дом не перейдет, разве что котельную организовать


1 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх