«Провина освітян»: голова Полтавської ОДА Синєгубов розповів про низьку вакцинацію педагогів

13.09.2021, 17:27 Переглядів: 3 910 Коментарів: 1

 

Якщо б Полтавщина перейшла у жовту зону епіднебезпеки, працюватим змогла б лише третина закладів освіти

Якби Україна на цьому тижні увійшла у жовту зону, у Полтавській області більшість навчальних закладів – шкіл, дитячих садків, вишів, – перейшла би на дистанційну форму навчання. Про це 13 вересня на апаратній нараді сказав голова Полтавської ОДА Олег Синєгубов.

Згідно зі статистикою, завершили вакцинацію 46% освітян на Полтавщині, при цьому 63,5% – отримали одну чи дві дози, а це вкрай низькі показники (для порівняння, двома дозами вакцинували 84% медиків в області).

- Якщо б Полтавщина потрапила відсьогодні до жовтої зони, то у звичному режимі мали б змогу працювати лише третина закладів освіти області – 334 із 1281. Якщо говорити лише про школи, то по всій області у нас залишилося б очно працювати 246 шкіл, всі інші були б переведені на дистанційну форму навчання. Це виключно була б провина безпосередньо освітян, - констатував Олег Синєгубов.

І додав, що у жодному закладі вищої освіти наразі не вакцинувалася необхідна кількість викладачів.

На загальну статистику по області впливають показники по кожній окремій територіальній громаді. У деяких імунізували менше половини працівників закладів освіти, а то й узагалі в межах 30%. Це – Новооржицька, Оржицька, Хорольська, Чорнухинська, Білицька, Великорублівська, Кобеляцька, Мартинівська, Новоселівська та Скороходівська територіальні громади.

- Як навчатимуться наші діти, якщо посилять карантин – офлайн чи онлайн – залежатиме безпосередньо від освітян. Бо в жовтій зоні необхідно, щоб 80% працівників садочків, шкіл, закладів профтехосвіти, вишів, позашкілля були вакциновані мінімум однією дозою. Зараз Кабмін працює над оновленням карантинних норм, щоб у нинішній період пандемії максимально наблизити життя вакцинованих людей до звичного. Тобто більшість обмежень стосуватимуться лише нещеплених громадян, - зазначив голова Полтавської ОДА.
Нагадаємо, пресслужба мерії Кременчука проінформувала, що у нашому місті прищепили 80 і більше відсотків педагогів в освітніх закладах. Загалом у Кременчуцькому районі найкраще по області проводять вакцинацію: серед 243 освітніх закладів щеплення зробили 78% педагогічних працівників.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 031
14 вересня 2021 12:52

Слабо верится . Вот реально, знаю около 20-ти+ учителей - все вакцинированы. 


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх