Цього епідсезону кременчужанам загрожуватимуть три штами грипу

13.09.2021, 12:02 Переглядів: 3 722 Коментарів: 3

Епідемічний сезон грипу в 2021–2022 році майже не відрізнятиметься від минулорічного

В Україні очікується циркуляція трьох штамів грипу: B/Washington, H1N1 та H3N2. Про це розповів Ігор Кузін в онлайн-інтерв’ю з Катериною Булавіновою, медичною експерткою UNICEF. За його словами, минулого року дуже багато людей хворіли на грип і ще більше — отримали або важкий перебіг, або стикнулися з віддаленими наслідками перенесеного захворювання.

- Із червня ми почали працювати з представниками фармацевтичного сектору для того, щоб виділити для України більшу кількість вакцин. Також зараз проводяться перемовини щодо передачі в межах гуманітарної допомоги за механізмом PIVI безкоштовних вакцин для щеплення лікарів (майже 30 тисяч доз). Ми розраховуємо, що медичних працівників, (принаймні тих, які працюють у «ковідних» лікарнях), ми зможемо вакцинувати від грипу безкоштовно за рахунок гуманітарної допомоги, — сказав Ігор Кузін.

Щодо аптечної мережі, до неї цьогоріч доставлять більшу кількість вакцин, ніж минулого року, — приблизно мільйон доз. Але остаточні кількості, будуть регулюватися попитом.

Ігор Кузін також анонсував виробництво вакцини проти грипу від українського виробника вже в першому півріччі 2022 року. Вже зараз українські фармацевтичні виробники проводять перемовини щодо локалізації виробництва вакцини від грипу на території України. Це буде трьох- або чотирьохвалентна вакцина в монодозних шприцах.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

680
13 вересня 2021 12:44

та ну шо вы такое говорите, никакого гриппа нет, а штаммы это вообще сговор фарм компаний! Ща нам тут диванные иммунологи объяснят


5 3
4 363
1
13 вересня 2021 12:48

Цитата: JJAbrams
никакого гриппа нет,
а ну бегом на прививку !


6 3
680
22 вересня 2021 13:17

Цитата: zzzzzz
а ну бегом на прививку !
ну мааааам


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх