У Новій Галещині школярі зустріли День Знань в оновленому ліцеї

3.09.2021, 09:29 Переглядів: 2 436

 

Новогалещинський ліцей наразі є єдиним закладом шкільної освіти на території громади

Вже декілька років Біланівський ГЗК з групи Ferrexpo займається ремонтними роботами та вдосконаленнями Новогалещинського ліцею, тому першого вересня діти розпочали навчальний рік в оновленому приміщенні.

 

На сьогодні, завершені роботи по заміні освітлення першого та другого поверхів ліцею, замінено паркан та завершено роботи по зовнішньому утепленню фасаду. Сумарно на цей етап робіт витрачено 4 млн. гривень. 

- Кожна з виконаних робіт відіграє велике значення для ліцею. Та мені хотілося б окремо виділити роботи по утепленню, оскільки це не тільки покращить умови в приміщенні, а й дозволить зменшити витрати на опалення, - говорить директор ліцею Віктор Кириченко. – Ми вже скільки років співпрацюємо з Біланівським ГЗК і дуже їм вдячні. Вони взяли на себе виконання ремонтних робіт, що дозволяє нам витрачати більше коштів на наповнення закладу технікою та необхідним устаткуванням.

 

Дійсно, за роки співпраці реалізована велика кількість проєктів:

  • ремонти приміщень їдальні, спортивної та актової зали;
  • ремонт крівлі, ганку та мощення тротуару;
  • заміна освітлення та ремонт стелі на третьому поверсі;
  • встановлення зовнішнього водозабезпечення;
  • встановлення кондиціонерів, жалюзі, закупівля меблів.
- В період з 2017 року нами було виконано ремонтних робіт в Новогалещинському ліцеї на суму більше 10 млн. гривень, - коментує Юрій Химич, генеральний директор ТОВ «Біланівський ГЗК». - Розвиток освіти в регіоні має велике значення, діти мають отримувати знання в гідних умовах. На жаль, держава не може повною мірою це забезпечити. Тому ми зі свого боку, як соціально-відповідальне підприємство, всіляко допомагаємо.

 

Новогалещинський ліцей наразі є єдиним закладом шкільної освіти на території громади. Завдяки великому приміщенню та території здатний вміщувати необхідну кількість дітей. Діє система підвезення - автобуси, що забирають дітей з найвіддаленіших сіл громади. Та найголовніший показник – рівень знань дітей. За результатами здачі ЗНО в 2021 році Новогалещинський ліцей зайняв 104 місце з 300 навчальних закладів Полтавської області.

- В цьому році ми маємо реалізувати ще один проєкт – облаштувати баскетбольний майданчик на території школи. На наступному тижні вже розпочинаються роботи. Частина фінансування виділене з бюджетних коштів та частину фінансування забезпечив Біланівський ГЗК, - розповідає Світлана Самсонова, Новогалещинський селищний голова. – Постійна підтримка з боку комбінату дає можливість реалізовувати більше нових проєктів та покращувати умови у вже існуючих. Ми дуже вдячні Біланівському ГЗК та його керівникові Юрію Химичу.

Серед закладів освіти, що в цьому році отримали допомогу від Біланівського ГЗК ще дошкільні навчальні заклади «Оленка» (с. Запсілля Омельницької ОТГ) та «Казка» (смт. Нова Галещина) та вищий навчальний заклад Криворізький національний університет.  

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх