Чому фортепіано - це не складно?

28.07.2021, 14:30 Переглядів: 2 556

 

Є багато веселих і корисних занять, яким дитина може присвятити свій вільний час. Якщо ви думаєте про те, щоб віддати дитину в музичну школу - вам варто знати про переваги занять музикою.

Вивчення музики розвиває дисципліну, координацію рук і очей, інтелект. Існує безліч переваг гри на піаніно - вона корисна для нашого мозку, так і для психічного та фізичного здоров'я, особливо для дітей і літніх людей.

Гра на піаніно може стати і хорошим джерелом натхнення. Психологи вважають, що взаємодія з музичним інструментом сприяє налаштуванню на позитивний лад, знаходженню гармонії з собою.

Скільки часу займе освоєння фортепіано?

Коли починаєш вчитися грі на фортепіано, завжди цікавлять питання - скільки часу це займе? Скільки уваги потрібно приділяти грі на фортепіано для досягнення найкращого і оптимального результату? Ці питання надзвичайно цікавлять не тільки новачків в світі фортепіанної музики, а й професійних піаністів. Треба зрозуміти одне - немає одного єдиного правила, яке підходить всім. Cлід відзначити основні правила, яких рекомендується дотримуватися кожному.

  • Перше правило - вибирати час для занять ви повинні виходячи зі своєї основної мети і бажаного результату. Якщо ви хочете грати популярну музику - часу для досягнення своєї кінцевої мети потрібно буде менше, ніж, коли ви вчите на засвоєння, наприклад, сонат Бетховена або Моцарта, або джазової імпровізації.
  • Щоденні заняття. Нехай це буде 20-30 хвилин в день, можливо навіть 15, але це буде набагато ефективніше, ніж раз на тиждень, але тригодинне заняття, в надії вивчити і засвоїти весь музичний матеріал. Чому? Тому що музична діяльність тісно переплетена з м'язової пам'яттю, а її потрібно тренувати на постійній основі, тому що в іншому випадку навички просто не закріпляться, і грати "коли руки грають самі" майже не вийде.
  • Якщо ви будете займатися 3-4 рази в тиждень - результат буде, але не такий ефективний і швидкий ніж з щоденними заняттями, якщо будете займатися раз на тиждень - то вам треба буде запастися терпінням, тому що результат може бути прийде зовсім не скоро. Кожен вибирає свій варіант занять, але головне в цій справі - отримувати задоволення від вашого творчого процесу.

Який найкращий спосіб навчитися грати на фортепіано?

Способи освоєння будь-якого музичного інструменту поділяються на самостійні і за участю педагога. Репетитор по грі на піаніно вважається найбільш продуктивним. Все залежить від професіоналізму вчителя, наполегливості і наполегливої ??праці учня.

Уроки гри з приватним викладачем дають найбільшу свободу - можливість самостійно створювати і коректувати програму, змінювати графік занять і інші умови. На початковому етапі освоєння інструменту важливо, щоб кожен рух контролював професійний педагог.

Досвідчений репетитор спочатку перевіряє учня на якість музичного слуху, розвиток загальних здібностей, необхідних для навчання музиці. Погодивши з клієнтом мета занять, педагог розробляє навчальну програму, спеціально адаптовану до його мети і навичкам.

Визначальними особливостями навчання з учителем також є:

  • Індивідуальний підхід до потреб учня;
  • Професійні відпрацювання звукорядов і арпеджіо;
  • Сучасні і дієві методики навчання;
  • Запорука гарної мотивації;
  • Комфортні умови і зручний графік занять;

Фортепіано - це нова і захоплююча сторінка нашого життя!

Віртуозна гра на цьому музичному інструменті варто багатьох труднощів, які належить подолати під час навчання. Для дітей це сходинка до серйозної музичній кар'єрі, для дорослих - можливість здійснити давню мрію і втілити свої духовні потреби. Найдієвіший спосіб опанувати майстерну гру - репетитор. Тому не втрачайте часу і знайдіть репетитора, який допоможе швидко і ефективно освоїти фортепіано!

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх