Понад 60 000 вчителів отримають новенькі ноутбуки: держава виділила 980 мільйонів гривень

20.07.2021, 16:29 Переглядів: 2 417 Коментарів: 2

 

Закуплять ноутбуки вартістю 20 000 гривень, які відповідають усім вимогам МОН

Міністерство цифрової трансформації спільно з міністерством освіти та науки продовжують працювати над забезпеченням шкіл України сучасною технікою, що стало надзвичайно актуальним в умовах пандемії. На придбання ноутбуків для вчителів закладів загальної середньої освіти у 2021 році виділили 980 мільйонів гривень, інформує Мінцифри на своєму офіційному сайті.

- Електронні журнали та щоденники, онлайн-конференції, презентації на уроках — це майбутнє освіти. Наша мета — зробити так, щоб у кожного вчителя був власний персональний комп’ютер, доступ до швидкісного інтернету та ще більше можливостей для навчання дітей, — розповів Віцепрем'єр-міністр — Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

У наказі МОН прописані вимоги для техніки, аби гарантувати, що комп'ютери будуть високої якості. Орієнтовна вартість одного ноутбука, розрахована на основі аналізу ринку та консультацій з постачальниками, становитиме 20 000 гривень.

У спеціальній Постанові МОН прописані умови використання цієї субвенції. Так, скористатися субвенцією можна буде на засадах співфінансування:

  • 70% — за рахунок субвенції, 30% — за рахунок місцевих бюджетів для м. Києва, обласних бюджетів та бюджетів територіальних громад, де населення становить понад 40 тис. осіб;
  • 90% — за рахунок субвенції, 10% — за рахунок місцевих бюджетів для міських територіальних громад, де чисельність населення становить менш ніж 40 тис. осіб;
  • 95% — за рахунок субвенції, 5% — за рахунок місцевих бюджетів для сіл, селищ, гірських населених пунктів та міст на лінії зіткнення.
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

54
20 липня 2021 17:39

В принципі добра ініціатива, але чому б не купити ці ноутбуки одноразово напряму у виробника? Думаю і ціна буде на порядок нижче.


7 0
1 656
20 липня 2021 19:46

Цитата: BS

В принципі добра ініціатива, але чому б не купити ці ноутбуки одноразово напряму у виробника? Думаю і ціна буде на порядок нижче.

А откаты? А купить старую модель по цене супер новой?Это как у нас в городе покупали оборудование для "Безпечный город" цены насколько были завышены,что теперь даже уборщица ездит на работу на собственном авто.smile


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх