Вагітну кременчужанку не поставили на облік: причиною стала відсутність лікарів та договору з НСЗУ

8.07.2021, 17:02 Переглядів: 15 274 Коментарів: 7

 

Щодо ситуації у жіночій консультації поліклініки на Молодіжному ТЪ розмовляв з директоркою лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» Оксаною Корляковою

До редакції «Кременчуцького Телеграфа» звернулася кременчужанка Ірина, яка розповіла, що її не поставили на облік до гінеколога у жіночій консультації у центрі ПМСД №3 (поліклініка на Молодіжному).

Ось що написала нам дівчина:

Я сейчас в положении (30 недель), работала и жила в другом городе, до декрета там же стояла на учёте. Оформила декрет и вернулась со всеми документами домой, буду рожать здесь, в Кременчуге. Пришла в поликлинику, чтобы наблюдаться у врача, стать на учёт уже по месту жительства. Зашла в кабинет к заведующей, мне сразу сказали, что необязательно оформляться в поликлинику по месту жительства, вы можете в другую женскую консультацию поехать. Я сказала о том, что живу на Молодёжном, зачем мне ездить куда-то? На что мне ответили: у нас нет мест! И на этом разговор закончился.

Как быть? Разве такое бывает, что нет мест?

Аби з'ясувати ситуацію, ТЪ зв'язався з директоркою лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» Оксаною Корляковою, якій підпорядковується дана поліклініка. Вона пояснила, що є дві причини, чому так сталося.

По-перше, медзаклад ще не уклав договір з Національною службою здоров'я України на пакет послуг щодо надання допомоги вагітним. Поки його не підпишуть, жіноча консультація не зможе працювати на повну потужність.

- Зараз ми не можемо з ними (вагітними – ред.) працювати, тому що ми зобов'язані їм робити безкоштовні обстеження, які є дороговартісними. Поки немає пакету, ми не зможемо компенсувати їхню вартість. Ми подали заявку на SmartTender для НСЗУ, але станом на сьогоднішній день договір не підписаний про надання допомоги цим пацієнтам, - каже пані Корлякова.

Тому у поліклініці для пацієнтів доступні консультація лікаря та загальні аналізи, але на специфічне обстеження та УЗД вагітних відправляють у пологовий будинок.

По-друге, у жіночій консультації не вистачає акушерів-гінекологів, залишилося двоє лікарів (включаючи завідувачку), а загалом є 6,5 ставки акушерів-гінекологів. Тому ті медики, хто залишився, фізично не можуть прийняти всіх пацієнтів.

- Зараз в процесі одна людина до нас влаштовується на пів ставки, і ще сьогодні я буду спілкуватися з акушером-гінекологом, який до нас планує прийти на роботу. Тоді хоча б у нас не буде проблем із тим, щоб цих вагітних взяти на облік, навіть якщо не буде пакету. Гроші ми за них не отримаємо, але все-таки ми ж не можемо і консультацію зачинити, все одно ми будемо надавати допомогу. Коли у нас владнається ця ситуація з кадрами плюс буде пакет – ми з радістю братимемо усіх вагітних, ми будемо зацікавлені, щоб вони прийшли до нас, - коментує Оксана Корлякова.

Також вона додала, що Ірина, коли з'являться медичні кадри, за бажанням зможе перейти у поліклініку на Молодіжному. Наразі Ірина повідомила ТЪ, що стала на облік у жіночій консультації №2 на вулиці Київській.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

1 088
8 липня 2021 17:52

Прискорбно, печально читать за бардак в Медицине. 
Желаю будущей Мамачке, родить здорового киндера!


47 0
4 360
1
9 липня 2021 06:10

Правильно последние медсестры разъедутся по италиям и можно закрывать этот бардак, бо эпоха бідності вже скінчилася....


28 9
61
9 липня 2021 06:19

Слава Супрун и её реформе!


28 20
4 360
1
9 липня 2021 06:28

Цитата: Doktor
20 Doktor:Сьогодні, 06:19 Слава Супрун и её реформе
слава зеленой шмаркле и зарплатам 4000S


31 19
249
9 липня 2021 08:10

То-есть "директорка лікарні інтенсивного лікування «Кременчуцька» Оксаною Корляковою" призналась в полной некомпетенции, а МОЗ ее терпит? Договор не заключила, штат не укомплектовала. Полный бардак образца совка. Она небось еще и за этого припиздента голосовала.


34 12
325
9 липня 2021 09:37

Вот и наступает полный конец медицине


16 0
236
9 липня 2021 11:39

Цитата: Doktor

Слава Супрун и её реформе!

Ви ще сто років будете Супрун згадувати? Нові міністри охорони здоров'я (скільки їх там було після?) впроваджують вже два роки  свою реформу. Чи ви не в курсі? Чи *** ОКР?


20 9

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх