Як кременчужани шалено підтримували збірну України на Євро-2020

21.06.2021, 20:49 Переглядів: 4 986

Організована фан-зона на площі Незалежності збирає багато вболівальників, особливо якщо грає національна збірна України

Сьогодні, 21 червня, офіційна фан-зона на площі Незалежності зібрала понад тисячу вболівальників, які палко підтримували збірну України з футболу. "Жовто-блакитна" дружина у Бухаресті зіграла з Австрією.

На жаль, підопічні Андрія Шевченка мінімально поступилися австрійцям - 0:1. Й посідає третю сходинку в турнірній таблиці.

   

У заключному матчі групового етапу збірна України фінішувала на третьому місці

До заявки на гру з австрійцями не потрапили травмовані Зубков та Попов, а також Безус. Що ж до стартового складу, то в ньому порівняно з матчем проти македонців відбулася єдина зміна — на позицію опорного півзахисника замість Степаненка повернувся Сидорчук.

Україна — Австрія — 0:1 (0:1)

Гол: Баумгартнер (21).

Україна: Бущан, Караваєв, Забарний, Матвієнко, Миколенко (Бєсєдін, 85), Сидорчук, Зінченко, Маліновський (Циганков, 46), Шапаренко (Марлос, 68), Ярмоленко (к), Яремчук. Запасні: Пятов, Трубін, Соболь, Судаков, Кривцов, Степаненко, Макаренко, Тимчик, Довбик. Тренер: Андрій Шевченко.

Австрія: Бахманн, Лайнер, Драгович, Хінтеррегер, Алаба (к), Лаймер (Ільзанкер, 72), К. Шлагер, Грілліч, Забітцер, Баумгартнер (Шепф, 32), Арнаутович (Калайджич, 90). Запасні: А. Шлагер, Перван, Ульмер, Пош, Грегорич, Лінхарт, Тріммель, Шауб, Онісіво.

Тренер: Франко Фода.

Арбітр: Джюнейт Чакир (Туреччина).

21 червня. Бухарест. «Арена Націонале».

Північна Македонія — Нідерланди — 0:3

 

Як повідомляє пресслужба УАФ, австрійці розпочали поєдинок у більш агресивній манері. Принаймні червоно-білі дуже високо зустрічали суперника, натомість підопічні Шевченка до пресингу не вдавалися. У стартові хвилини команда Франко Фоди зуміла кілька разів створити напругу біля воріт Бущана та виконати низку кутових.

Загрозливим виглядав рейд К. Шлагера лівим флангом нашої оборони, а також удар Забітцера, заблокований Сидорчуком. Синьо-жовті ж намацали слабке місце в захисті суперників на їхньому лівому фланзі, де діяв капітан команди Алаба, який багато уваги приділяв грі попереду. Ярмоленко та Караваєв знаходили простір та вривалися в цю зону, але не вистачало останнього пасу.

Коли вже здавалося, що українці стримали стартовий тиск, Австрія відкрила рахунок. Черговий кутовий у виконанні Алаби завершився ударом упритул Баумгартнера, який випередив Забарного. 0:1. Після пропущеного м’яча синьо-жовтим вдалося на деякий час перевести гру ближче до воріт суперника. На 29-й хвилині Шапаренко обіграв захисника та небезпечно пробив низом, Бахманн відбив м’яч, а Ярмоленко не встиг на добивання. Утім, австрійці продовжували діяти гостріше. До перерви Бущан врятував свої ворота після удару Лайнера, також дві можливості відзначитися змарнував Арнаутович.

 

У другій 45-хвилинці на поле вийшов Циганков, і збірна України почала частіше наближатися до воріт опонента. Попри це, австрійці продовжували тримати в напрузі Бущана, турбуючи його ударами з далекої відстані. Згодом Андрій Шевченко кинув у бій ще одного свіжого гравця атаки, Марлоса, і синьо-жовті заволоділи територіальною перевагою. Щоправда, зі створенням гольових моментів було складно.  

Останнім джокером Шевченка став Бєсєдін, який утворив попереду дует форвардів із Яремчуком, але часу щось змінити українцям не вистачило. На 88-й хвилині Яремчук не влучив у ворота, пробиваючи з гострого кута.

Тепер турнірна доля збірної України залежатиме від результатів матчів третього туру в інших групах, адже чотири кращі команди, які фінішували третіми, також виходять до 1/8 фіналу.

Підсумкова таблиця

Команда

І

В

Н

П

М

О

1. Нідерланди

3

3

0

0

8—2

9

2. Австрія

3

2

0

1

4—3

6

3. Україна

3

1

0

2

4—5

3

4. Північна Македонія

3

0

0

3

2—8

0


Шанси на вихід залишаються, але від нас нічого не залежить

Підопічні Андрія Шевченка все ще можуть вийти в стадію плейоф, якщо вдасться увійти у четвірку кращих команд, які посіли 3 місця у своїх квартетах. Поки що перше місце там посідає Швейцарія, яка має в активі 4 очки.

Умови для виходу України в плейоф

Україна завершила груповий етап з різницею забитих і пропущених голів +4-5. Для виходу в плейоф турніру потрібно, щоб збіглися 2 з 4 підсумків у вирішальних матчах груп:

  • Росія повинна програти Данії, а Фінляндія поступитися Бельгії;
  • У групі D необхідно, щоб Хорватія та Шотландія встановили нічию / Шотландія мінімально обіграла Хорватію, або Чехія виграла в Англії 3:0 і більше;
  • У квартеті E важливо, щоб Іспанія перемогла Словаччину, а Швеція не програла Польщі;
  • У групі F лише, щоб Франція розгромила Португалію, а Німеччина не поступилась Угорщині, або програла з рахунком 0:3 і більше.

Якщо результати зійдуться, то Україна в 1/8 фіналу зіграє з переможцем групи E або F. Виграти ці квартети можуть:
• Швеція, Словаччина, Іспанія;
• Франція, Німеччина, Португалія.

 

Оновлений рейтинг після матчу збірної Данії 

 

Фото: Артем Коваленко, Альона Душенко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко, Альона Душенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх