Невиплати зарплат на АвтоКрАЗі дійшли до криміналу

17.06.2021, 08:00 Переглядів: 2 407 Коментарів: 1

 

За розслідування справи взялася поліція

У Кременчуці поліція почала розслідувати кримінальне провадження за фактом невиплати заробітної плати колишнім працівникам «АвтоКрАЗу». Про це повідомили у прес службі нацполіції.
За допомогою до правоохоронців звернулись 250 колишніх працівників ПрАТ «АвтоКрАЗ». 

За офіційними даними, за даним фактом слідчі поліції розслідують кримінальне провадження, відкрите за кваліфікуючими ознаками частини 2 статті 175 (Невиплата заробітної плати) Кримінального кодексу України.

Артем Родигін, заступник начальника поліції Полтавщини, повідомив:

«За інформацією Управління Держпраці в Полтавській області, заборгованість з виплати заробітної плати працівникам цього підприємства складає близько 100 млн. грн. Також з’ясовано, що службові особи підприємства  протягом 6 місяців не допускають інспекторів праці для проведення контрольних заходів. Крім того вони без пояснення причин не надали в повному обсязі тимчасовий доступ слідчому до документів щодо нарахування та виплати заробітної плати, зазначених в ухвалі суду. Тож у рамках досудового розслідування в кримінальному провадженні 16 червня слідчими та оперативними працівниками поліції області, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури, із залученням працівників батальйону поліції особливого призначення,  проводиться санкціонований судом обшук в приміщеннях бухгалтерії ПрАТ «АвтоКрАЗ» в Кременчуці».

На часі в кримінальному провадженні також проводяться судово-економічні експертизи щодо визначення розміру заборгованості по виплаті заробітної плати працівникам та можливості здійснити дану виплату. За результатами проведених експертиз винним у невиплаті заробітної плати службовим особам буде повідомлено про підозру. Слідчі дії тривають.

Теги: зарплата
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
17 червня 2021 12:23

единтвенным ответственным за развал завода и такую ситуацию является его собственник - олигарх константин жеваго, которого выбирали депутатом двух созывов ВР жители Горишних плавней. 


22 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх