День захисту дітей суворого режиму: що подарували вихованцям Кременчуцької колонії

3.06.2021, 12:31 Переглядів: 3 131

  
Погода не завадила урочистому відкриттю нового корпусу і спортмайданчика

З нагоди Дня захисту дітей у Кременчуцькій виховній колонії 2 червня відбулося подвійне свято: дітям подарували новенький спортмайданчик та презентували щойно відремонтоване відділення дільниці ресоціалізації.

Урочисто, наскільки дозволила погода,  відкрили новий спортивний майданчик, обладнаний за допомогою Центру фізичного розвитку населення «Спорт для всіх» в рамках програми «Здорова Україна». За словами заступниці начальника департаменту з питань виконання кримінальних покарань, полковника внутрішньої служби Наталії Рибалки, це – перший проєкт із залученням засуджених в країні.

На майданчику є не тільки чудове футбольне поле зі штучним покриттям, а й тренажерна площадка.

На жаль, безперервний дощ зовсім не сприяв урочистостям, тому основна частина свята відбулася в приміщенні. Вихованців колонії привітав колектив барабанщиць Кременчуцького професійного ліцею імені А.С.Макаренка «Наддніпряночка» та колектив гімнасток «Кристал», які влаштували по-справжньому незабутнє шоу.

Перед відкриттям нового відділення ресоціалізації начальник Кремнчуцької виховної колонії Олександр Сайко провів невеличку екскурсію корпусом. Щойно відремонтоване відділення складається з 28 приміщень, розрахованих на проживання 56 дітей. Зараз в колонії перебуває 68 дітей, тож переважна більшість згодом переїде в більш комфортні приміщення.

Тут буде 9 спальних приміщень по 15м? кожне з комфортними ліжками, тумбочками та телевізорами. Стіни кімнат виконані в світлих тонах, приміщення мають широкі вікна й гарне освітлення. Щоправда, вікна, які виходять на периметр закладу, заклеєні напівпрозорою плівкою, але більше ніщо не нагадує про те, що це – не санаторій. В кімнатах навіть планують поставити акваріуми з рибками!

- Раніше спальні в нас були казарменого типу, проте зараз ми відходимо від такої моделі. Про двоярусні ліжка навіть не йдеться – перш за все ми виховний заклад, тож маємо створити дітям комфортні умови для ресоціалізації, - розповів пан Олександр.

У кімнаті для психо-емоційного розвантаження буде все необхідне для дітей, які потребують психологічної допомоги. Зокрема, тут працюватимуть два висококваліфікованих психолога.

- 90% наших вихованців – діти з неповних сімей або діти-сироти, і найчастіше саме це й стає джерелом їхніх проблем. Тож допомоги психологів потребує майже кожний, а ми робимо все, щоб таку допомогу надати, - зазначив Олександр Сайко.

Кімната гігієни нового корпусу матиме 8 окремих кабінок, тут вже встановили нову сантехніку, зробили натяжну стелю.

Буде тут і кухня, обладнана не лише чайником та мікрохвильовою піччю, а й плиткою, на якій діти зможуть самостійно готувати страви.

Особливу увагу керівництво колонії приділяє спорту – як класичному (тут є добре оснащений спортзал з гантелями і тренажерами), так і кібер-дисциплінам. Виховний заклад має свою команду з кіберспорту, і для любителів віртуального футболу та баскетболу обладнають спеціальну кімнату. Вже зараз для юних спортсменів в закладі є 5 персональних комп’ютерів, 5 ноутбуків та стільки ж планшетів. Наразі команда показала гарні результати на рівні міста, а згодом хлопці планують вийти і на обласний, і на регіональний рівень. В цьому допоможе нове обладнання, яке нададуть спонсори.

Під час урочистостей діти почули щирі слова вітання від Наталії Рибалки, Олександра Сайко та представника Центру фізичного розвитку «Спорт для всіх» Юрія Хоменка. В якості приємного бонусу хлопці отримали подарунок від пані Наталії – добірку художньої, публіцистичної та навчальної літератури.

Вихованців нагородили дипломами за плідну працю – адже вони приймали активну участь в ремонті корпусу ресоціалізації. А наприкінці заходу дітей запросили пригоститися свіжими пирогами з ароматним теплим чаєм.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Тамара Зінченко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх