Об'єднані мистецтвом та красою: у міській галереї презентували 78 робіт 15 художників

8.04.2021, 13:19 Переглядів: 3 350

 

Вперше відкрилася спільна виставка кременчуцьких художників мистецького об'єднання «Творчість», яке 38 років тому започаткував Василь Вакуленко

У міській художній галереї вперше відкрилася спільна виставка кременчуцьких художників мистецького об'єднання «Творчість» під назвою «Чарівний світ натхнення». У великій залі галереї експонуються 78 робіт 15 авторів, виконаних у різних техніках – олія, акварель, простий олівець, фотоколажі, народний розпис по дереву.


 

Об'єднанню «Творчість» у цьому році виповнюється 38 років. Його започаткував Василь Вакуленко, який із 1972 року був головним художником Міського палацу культури та створював для нього монументальні декорації. У 1983 році у пана Вакуленка з'явилася ідея згуртувати людей, які надихаються мистецтвом та красою – так і з'явилася «Творчість».


Як розповіла ТЪ директорка художньої галереї Оксана Бойко, у Василя Вакуленка не було спеціальної педагогічної освіти, але був особливий талант навчати людей, він щедро ділився з ними секретами своєї майстерності. Учні приходили до нього у майстерню, він давав їм усе необхідне – фарби, полотна, пензлі – і вони годинами малювали поруч із ним, доки він працював. У цей час художник розповідав своїм гостям про мистецтво та власний досвід, запалюючи та надихаючи їх.


- Тут представлені роботи кременчуцьких художників, деякі з них, дякуючи Вакуленку, вперше взяли пензля до рук і навчилися малювати і любити цю творчість. Раніше це об'єднання починалося як об'єднання художників-аматорів, а потім переросло в новий формат: тут і митці з прекрасною освітою, і поруч ті, хто має природний талант, як кажуть, дар від бога, і розвиває його своїм шляхом, – зазначає Оксана Бойко.


Деякі твори з виставки бачила навіть Європа, їх виставляли в Італії та Німеччині. Крім того, левову частку експозиції займають пейзажні роботи самого Василя Вакуленка.


- Його манера (творчості – ред.) відрізняється від інших, вона дуже світла, пастельна, прозора, навіть, можна сказати, акварельна. Живопис дуже ніжний, делікатний, – каже директорка галереї про доробок митця.


Виставка триватиме до 25 квітня. Її можна відвідати із середи до п'ятниці, з 11.00 до 18.00, а у суботу та неділю - з 11.00 до 18.30 за адресою: вул. Коцюбинського, 4.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Катерина Турубара Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх