Поліція Полтавщини затримала злочинну групу, яка катувала й грабувала людей

7.03.2021, 07:32 Переглядів: 4 383

Чоловікам світить до 15 років позбавлення волі

На Полтавщині поліція затримала злочинну групу, яка здійснювала розбійні напади на помешкання громадян. За інформацією пресслужби поліції Полтавщини, злочинна група, яка складалася з 5 чоловіків, у нічний час здійснювала розбійні напади на оселі громадян, катувала людей та забирала гроші та інше цінне майно. 


Іван Вигівський, начальник поліції Полтавської області, повідомив: «За допомогою до нас 28 лютого звернулася сім’я місцевих фермерів, котрі проживають у одному із сіл Карлівської громади. Зокрема, 48-річний чоловік та його 47-річна дружина заявили, що близько третьої години ночі до їх приватного житлового будинку, шляхом вибивання вікна, вдерлася група невідомих чоловіків у балаклавах із прорізями для очей. Вони побили господарів, зв’язали скотчем та почали наносити удари, в тому числі із застосуванням дерев’яної бити».


Під час катування нападники вимагали грошові кошти та цінності. А коли заволоділи чималою сумою грошей -  втекли. За даним фактом внесені відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 4 ст. 187 (Розбій) Кримінального кодексу України.


- Нами були вжиті вичерпні заходи щодо розкриття цього зухвалого та жорстокого нападу на людей. І вже за кілька днів оперативники карного розшуку області, Полтавського райуправління та відділу поліції №3 (Карлівка), спільно із працівниками інших оперативних служб ГУНП та слідства, під процесуальним керівництвом Полтавської обласної прокуратури й Карлівського відділу Кобеляцької місцевої прокуратури, вийшли на слід злочинної групи. А 5-го березня, із залученням поліцейських батальйону поліції особливого призначення, злочинна група у складі п’яти осіб затримана. Нападникам виповнилося 20, 22, 27, 28 та 52  роки. Усі вони місцеві мешканці з різних сіл Карлівщини. Наразі фігурантам повідомлено про підозру та обрано запобіжні заходи – тримання під вартою. Слід зазначити, що затримана група може бути причетна до ряду скоєння аналогічних злочинів на території Полтавської області. Наразі ми це перевіряємо. Слідчі дії тривають, - додав Іван Вигівський.
У разі доведення судом вини затриманим загрожує до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх