Як позбавитись від болю у хребті та суглобах?

8.11.2021, 11:00 Переглядів: 4 389

 

Це питання, чи рано, чи пізно, стає перед кожною людиною. Який надійний, безпечний та в одночас дієвий спосіб лікування обрати? До кого звертатись за допомогою?

10 листопада Владимиров Роман Романович, засновник і головний лікар Київського центру захворювань хребта і суглобів, буде проводити прийом пацієнтів у Кременчуці. Запис на прийом по телефону: 073-431-31-03, 066-431-31-03, 096-953-00-18

Більшість людей наразі не поспішають на зустріч з лікарем. Мають надію, що само пройде, або займаються самолікуванням, беручи на озброєння рекламні поради у телевізорі. Розберемось у цьому питанні.

 По перше. Чим раніше Ви звертаєтесь за допомогою до лікаря-фахівця зі своєю проблемою, тим вірогідніше, що Ваша проблема вирішиться швидко, надовго та за невеликі кошти. Чим довше затягувати звернення до лікаря, тим швидче хвороба прогресує, хронізується та чинить незворотні анатомічні зміни в будові хребта чи суглобів. У подальшому ніякий метод лікування чи застосування найдорожчих ліків не зможуть привести все до ладу, як того очікує та бажає пацієнт. Тож - НЕ ЗВОЛІКАЙТЕ! Звартайтесь за допомогою вчасно!

 По друге. Артрозні вікові зміни в організмі людини, нажаль, неминучі. Зазвичай виділяють чотири ступіня артрозних змін у суглобах. Чим вища ступінь артрозу, тим більше зусиль треба прикласти задля подолання та вирішення цієї проблеми. Пізніше я розповім детальніше про проблеми та захворювання, пов'язані з хребтом. Це окрема тема бесіди.

 1-ий ступінь артрозу.

Початкові зміни суглобового хрящу. Він стає тонкішим. Зменьшується суглобова щілина та кількість суглобової рідини, яка живить тканини суглоба. На цьому етапі лікування найбільш ефективне, швидке, результат- одужання. За світовими стандартами лікування та реабілітації вражених суглобів чи ділянок (сегментів) хребта, найкращим методом вважаеться стимуляція тканин суглоба чи хребта за допомогою свїх факторів регенерації м'яких тканин, які мають тромбоцити крові людини. Таким чином, ліки для самого себе має кожен. Лікар за допомоги спеціальних засобів виділяє діючий фактор з цільної крові пацієнта та прицільно вводить у місце, де бажано відновити стуктурну будову. Зазвичай, на першій стадії цього відновлювального лікування цілком достатньо. Курс лікування складається з мануальої діагностики, корекції та стимуляції методом плазмоліфтингу три рази з інтервалом в два тиждні між процедурами. Міофасціальний масаж м'яких тканин, постізометрична релаксація- посилять ефект.. Ліки не застосовуються.

 2-ий ступінь артрозу.

Суглобові хрящі ще більш тонкі, але зберігають цілісність, покриваючи повністю суглобові поверхні (без ерозій). Це дуже важливо! Стосовно колінного суглоба - деформується, роздавлюється медіальний (внутрішній) меніск, його задній відділ. І це вже початок незворотніх анатомічних змін у суглобі. Виникає відносна нестабільність у суглобі. При рухах та навантаженні, деформований меніск вичавлюється допереду та подразнює суглобову сумку. Вона запалюється, потовщується, набрякає та дає біль різної інтенсивності. Лікується таким саме чином, як і при першій стадії, але вже із застосуванням ліків хондропротекторної дії, протиартрозної дії та протизапальними ліками. Лікування більш тривале. У середньому, курс складається з п'яти зустрічей з лікарем для проведення процедур та домашнього завдання. Це внутрішньо м'язові ін'єкції та місцеві процедури, призначені лікарем. Такого лікування може вистачити на строк від одного до десяти років. Отримаєте рекомендації лікаря, та пораду негайно з'явитися на прийом, при мінімальному загостренні стану.

  
3-ій ступінь артрозу.

Таких пацієнтів, нажаль, звертається по допомогу найбільше. Перерахувати всі зміни в суглобі важко. Їх багато. Але спробую. По перше - це ерозії різного розміру на поверхні суглобового хряща. Це означає, що кістка, яка повинна ковзати по іншій у суглобі, стала "голою". Втратила хрящову поверхню. Замість гладкої хрящової поверхні на артроскопічному чи МРТ дослідженні можна побачити раньову поверхню, ніби то хрящ зрізали з поверхні кістки. Якщо пошкодження дуже глибоке, то може зникати прошарок клітин під хрящем, завдяки якому відновлюється хрящова тканина. З'являються розростання кісткової тканини по краях суглоба. Пошкоджуються та запалюються зв'язки та сумка суглоба. Не рідко утворюються кісти там, де раніше був хрящ. Якщо такий стан діагностований, то прогноз по хворобі гіршає. Лікування складніше, та може тривати декілька курсів з перервами. Застосовують прицільне місцеве введення декількох груп ліків, фізіопроцедури, стимуляцію тромбоцитарною плазмою, внутрішньосуглобове введеня філера гіалуронової кислоти. Все лікування підбирається індивідуально в залежності від початкового стану хворого та даних додаткових методів обстеження хребта або суглобів. Найкращий метод повноцінної діагностики на сьогоднішній день - це МРТ ( магнітно резонансна томографія). Після досягнення стабільного стану та поліпшення самопочуття пацієнта рекомендовані переодичні, планові підтримуючі лікувальні процедури. Домашне завдання та рекомендації лікаря.


4-а стадія артрозу.

Термінальна стадія. Консервативне лікування майже неможливе. Лікувальний ефект короткотривалий та направлений тільки на зменшення больового синдрому, від якого дуже страждає людина. Основний метод лікування на четвертій стадії артрозу - ендопротезування суглоба. Це хірургічне втручання. Повністю зруйнований суглоб, який неможливо відновити ніяким чином, замінюється на штучний. Такі втручання коштують не дешево, але вони вирішують проблему до кінця життя.

 Не гайте дорогоцінного часу. Хвороба того не вибачить! Звертайтесь до фахівців вчасно! З повагою, Ваш лікар Владимиров Роман Романович.

 

Найближчий особистий прийом пацієнтів 10 листопада!

Запишіться завчасно та отримайте консультацію, щоб дати шанс своїй спині та суглобам служити Вам довго і без болю!

Телефони Центру захворювань хребта та суглобів:

073-431-31-03, 066-431-31-03, 096-953-00-18

Більше інформації та власні поради лікаря що до лікування захворювань хребта та суглобів на facebook.com/Dr.Vladymyrov

spinanebolit.com.ua

Працюємо з дотриманням всіх карантинних правил і дизенфекції

  

Ліц. МОЗ України АЕ 571070

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх