У Кременчуці зробили перше щеплення від коронавірусу — вакцинували лікаря (доповнено)

26.02.2021, 11:21 Переглядів: 7 662 Коментарів: 13

 

Першим, хто випробував на собі вакцину, став Дмитро Лежньов — завідувач відділеням анестезіології та інтенсивної терапії Першої лікарні ім. Богаєвського

Сьогодні, 26 лютого, у місті розпочалася вакцинація від коронавірусу індійською вакциною Covishield (аналог AstraZeneca). Вакцину (100 доз) привезли у спеціальних контейнерах, пресу запросили на презентацію події. Кореспондент ТЪ перебуває на місці події. За планом вакцинації, першими підлягають щепленню медики.


І першим щеплення від COVID-19 отримав Дмитро Лежньов (на фото) — завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії КНМП «Кременчуцька перша міська лікарня імені О.Т. Богаєвського».


 

Як усе пройшло? Як записатися в чергу на щеплення? Відповіді на ці та інші питання пізніше. Новина буде доповнюватися.


Додано:


На прохання читачів розміщуємо фото вакцини з маркуванням. На фото – індійська вакцина Covishield (аналог AstraZeneca, виготовлений за ліцензією цієї англо-шведської фірми).


 

«Її склад ідентичний оригінальній AstraZeneca. Але вона виробляється за ліцензією на іншому майданчику. Наскільки я розумію, це зроблено для того, щоб як можна більше людей були захищені від коронавірусу, оскільки потужності заводів не вистачає», — такий коментар ТСН щодо цієї вакцини надала лікарка-інфекціоністка й експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова. 


 

Сімейний лікар мобільної бригади із Полтави Анастасія Пишна, яка робить щеплення від коронавірусу, прокоментувала:


- Це вакцина Covishield, вона зберігається при температурі від +2°С до +8°С. Відкритий флакон може зберігатися від 2 до 6 годин. А взагалі строк придатності у вакцини – пів року. Ми (члени мобільної бригади – ред.) отримали щеплення у перший день.


Анастасія Пишна на фото по центру



Додано:


«Кременчуцький ТелеграфЪ» поспілкувався з першими медиками, яких щепили у Кременчуці від COVID-19.


 
Завідувач відділення анестезіології та інтенсивної терапії Першої міської лікарні Дмитро Лежньов 28 років працює в медицині:


- Моє рішення щепитися свідоме. Бо було багато часу, щоб вивчити це питання з різних боків. По-перше, ми бачили дуже тяжких хворих, які вмирали в нас на руках, хвороба страшна і непередбачувана. Тому ніхто ще кращого не придумав, ніж вакцинація якомога більшої кількості людей, щоб перервати цей ланцюг захворюваності. Вакцина гарна, достойна. Вона зручніша у використанні, ніж Pfizer, бо температура +3-8°С ніяких складнощів не додає для транспортування і зберігання, а от -70°С (за такої температури зберігається вакцина Pfizer-BioNTech – ред.) – це інше питання.


І щоб захистити себе, своїх близьких і сприяти боротьбі з цією хворобою, я прийняв таке рішення. І рекомендував всім своїм знайомим, рідним та близьким, але, на жаль, вони не підпадають під перший етап вакцинації.


Мої колеги також будуть вакцинуватися, у кого немає протипоказань (важкі алергічні реакції будь на що – набряки, синдром Лайелла) чи інших причин (якщо хворіють на даний час). 50% колективу погодилися. Я думаю, що у нашому відділенні майже 100% людей перехворіли на коронавірус того чи іншого ступеня важкості, бо ми безпосередньо в вогнищі хвороби.


Медик вважає, що перехворів на коронавірус, але аналізи це не відобразили – таке буває в 20-30% випадків. І тому він буде вакцинуватися, щоб зміцнити імунітет конкретно від цього вірусу. На запитання, чи завжди він щепиться від інших хвороб, відповів, що від грипу – не завжди, а от від дифтерії, кору – робить своєчасно відповідно до віку.



 
Олена Бадюлька (на фото справа) – медична сестра приймального відділення у Першій міській лікарні, у своїй роботі їй доводиться контактувати з COVID-хворими:


- Ніхто нікого не змушував, все на добровільній основі. Періодично ми кожного року вакцинуємося – особисто я – від грипу, восени була вакцинація. Я налаштована спокійно, як і завджи при вакцинації. Побічних дій не боємося, тому що виникають вони у окремих людей – так завжди. Рекомендую й іншим прививатися.


 
Керівниця Першої міської лікарні ім. Богаєвського Галина Бородянець була у лавах перших, хто пройшов вакцинацію:


- Я вакцинируюсь всегда, ежегодно – от гриппа, делаю прививки от дифтерии. Поэтому моё решение было однозначным – да. Я ждала этого момента. И я рекомендую сделать это всем.


На сегодня у нас будут вакцинироваться 24 человека, потому что часть сотрудников – около 10 – находятся в отпусках в связи со стабильной эпидситуацией. И половина сотрудников у нас переболели, и на сегодня у них есть антитела. Но все они очень хотят и те, кто приехали, сегодня будут вакцинироваться. Поверьте, эти люди готовы были приехать и с семьями, но, к сожалению, сегодня под вакцинацию первого этапа попадают только работники госпиталей, тех, в которых лечат больных коронавирусом. Я вакцинируюсь потому что как руководитель предприятия, где размещён госпиталь, я хожу на административные обходы, чтобы не задавали лишних вопросов.


На данный момент эпидемиологическая ситуация в Кременчуге стабильная, но мы видим повышение заболеваемости в западных областях нашей страны. Мы видим, что наблюдается в соседних странах – Польше, Чехии. Это страны, которые соблюдают жесточайший карантин, Чехия начала вакцинацию с декабря, но, несмотря на все меры, у них продолжает нарастать заболеваемость. Поэтому я вижу, что вакцинация – это то средство, которое всё-таки позволит нам побороть эту болезнь и сделать то, чего мы все хотим, – вернуться к нормальной жизни.

Фото: Артем Коваленко, пресслужба мерії Кременчука
Автор: Катерина Турубара, Тетяна Донченко Фото: Артем Коваленко, пресслужба мерії Кременчука
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 13

417
26 лютого 2021 11:41

А чоме не Середа з Малєцким і депутатським корпусом міськвиконкому? А як, не дай Боже, з реаніматологом що станеться? Депутатів можна і нових навибирати, а такого фахівця треба більше 10 років вчити.


121 5
1 166
26 лютого 2021 11:43

Сьогодні у місті розпочалася вакцинація від коронавірусу вакциною AstraZeneca

Покажите маркировку, где указано что это именно AstraZeneca! Подвердите слова фотографией! Иначе это тиражирование вранья от Степанова и всего квартального ***! Не *** Степанова, будьте журналистами, не делайте из населения ***...покажите правду! 


82 16
166
26 лютого 2021 11:45

Але ж це не "AstraZeneca"! Альоу!


56 3
0
26 лютого 2021 11:49

Скрестим пальцы за этого отважного человека. Я бы этой бурдой не привился ни под каким предлогом


71 7
169
26 лютого 2021 11:54

Официальная информация - вакцина AstraZeneca


10 43
1 166
26 лютого 2021 12:00

Цитата: Татьяна Донченко

Официальная информация - вакцина AstraZeneca

При всем уважении лично к Вам, это ни о чем! 

Маркировка снимет все вопросы! Эти квартальные уроды из МОЗ нам постоянно врали. К ним нет ни толерантности, ни доверия!

 


67 13
641
26 лютого 2021 12:00

Питання

Цитата: evil

Сьогодні у місті розпочалася вакцинація від коронавірусу вакциною AstraZeneca

Покажите маркировку, где указано что это именно AstraZeneca! Подвердите слова фотографией! Иначе это тиражирование вранья от Степанова и всего квартального кодла! Не испачкайтесь в испражениях Степанова, будьте журналистами, не делайте из населения тупое быдло...покажите правду! 

Відповідь

Цитата: Татьяна Донченко

Официальная информация - вакцина AstraZeneca

 

Без коментарів


34 2
264
26 лютого 2021 12:56

Ну тепер треба як кажуть молитися за лікаря щоб все було добре! А то вже інформація Україною пішла що виявляють і негативні моменти після щеплення при такому маленькому відсотку щеплень сім чоловік відчули щось не те завеликий відсоток буде. І знову лікарі першими все це випробовують на собі. Де показове щеплення очкастого суслика Степанова. Де приклад від Середи і чому депутати досі не ширнулися? Чекають Пфайзер так фіг їм нехай від Індійського непотребу покайфують від них всеодно толку ніякого. А де наш герой мер чи на щеплення як і до суду в ньго сто причин знайдеться! Сцикло!


48 3
169
26 лютого 2021 13:00

Цитата: evil
Цитата: Татьяна Донченко

Официальная информация - вакцина AstraZeneca

При всем уважении лично к Вам, это ни о чем! 

Маркировка снимет все вопросы! Эти квартальные уроды из МОЗ нам постоянно врали. К ним нет ни толерантности, ни доверия!

 

 Ловите, Ковишилд, индийский аналог Астра Зенека



в официальном релизе с области разницу не учли, но мы, как видите, выполняем ваши просьбы и пожелания

 


28 2
0
26 лютого 2021 13:18

Цитата: evil

Покажите маркировку, где указано что это именно AstraZeneca...

 

Насколько я понял вот этот комментарий максимально корректен:

 

Її склад ідентичний оригінальній AstraZeneca. Але вона виробляється за ліцензією на іншому майданчику. Наскільки я розумію, це зроблено для того, щоб як можна більше людей були захищені від коронавірусу, оскільки потужності заводів не вистачає», — такий коментар ТСН щодо цієї вакцини надала лікарка-інфекціоністка й експертка ЮНІСЕФ Катерина Булавінова.

 

На индийском сайте института/завода, который занимается производством вакцины в документах везде идут отсылки к AstraZeneca:
bit.ly/37OjjpV

На английской википедии тоже указано, что есть другие названия:
Other names: AZD1222, ChAdOx1 nCoV-19,[2] ChAdOx1-S,[3] COVID-19 Vaccine AstraZeneca,[4][5] Covishield[6]

Составы AstraZeneca и Covishield - идентичны (насколько мне хватает знаний сравнить).

Я так понял, что Covishield это точная копия AstraZeneca. Какие там договоренности у SERUM INSTITUTE OF INDIA и AstraZeneca - до конца не ясно.

 

Ну и понятно, что это всё никак не подтверждает плохая это вакцина или хорошая. Опираться, наверное, можно только на официальные клинические исследования, больше не на что.


20 6
641
26 лютого 2021 13:58

Цитата: sergeyhat

 

Ну и понятно, что это всё никак не подтверждает плохая это вакцина или хорошая. Опираться, наверное, можно только на официальные клинические исследования, больше не на что.

Що гарного

- температура зберігання +2...+8.

 

Що поганого

- ефективність захисту проти Covid-19 становить близько 63%;

+ аврал, показуха та постійна брехня від зеленої влади.

 


29 7
0
26 лютого 2021 14:35

Постараюсь объяснить (но мне не нужно верить, за что купил - за то продаю). В чем там ситуация. Сначала цитата:

 

Была некоторая критика методов, использованных в отчете, которые объединили результаты 62% и 90% из разных групп испытуемых, получавших разные дозировки, чтобы получить цифру в 70%

 

Когда испытывали вакцину AstraZeneca, провели испытания на двух группах по схемам: SDSD, LDSD

SDSD - стандартная доза + стандартная доза вакцины (утвержденная схема)
LDSD - пониженная доза (low dose) + стандартная доза вакцины (экспериментальная схема)

 

Так вот цифры по эффективности вышли такие:
SDSD - 62.10%

LDSD - 90.05%

Да, по второй схеме получалась эффективность выше. Они вывели среднее и в пресрелизе выкатили 70% эффективности, что и вызвало хай. В финальной документации это все исравили, и расписали как среднее так и отдельно эффективность по группам.

Тут расписано:

bit.ly/37OjjpV

А тут есть и на родном языке:

bit.ly/3bEi39X

 

После поднявшегося хая компания провела доп. исследование и вроде вывела идеальную формулу:
Последующий анализ, опубликованный 19 февраля, показал эффективность 76% через 22 дня после первой дозы и повышение до 81,3% при введении второй дозы через 12 недель или более после первой.

 

Lancet: bit.ly/3pRizGA


12 8
367
1
26 лютого 2021 16:08

пора модератору выключать свет и идти домой пятница уже 


19 6

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх