В Україні можуть врегулювати роботу фрілансерів

28.02.2021, 08:32 Переглядів: 2 185

Документом пропонується введення нової особливої форми трудового договору – трудового договору з нефіксованим робочим часом

Кабмін на засіданні 24 лютого схвалив законопроєкт, яким створюється можливість укладення трудового договору з нефіксованим робочим часом, що, зокрема, врегулює роботу фрілансерів. Про це повідомляє Мінекономіки на Урядовому порталі.


Так, законопроєкт врегульовує трудові відносини, у яких неможливо заздалегідь визначити види, обсяги та періоди виконання тієї чи іншої роботи. Йдеться, зокрема, про роботу фрілансерів.


Документом пропонується введення нової особливої форми трудового договору – трудового договору з нефіксованим робочим часом. Сторони можуть визначати необхідність та час залучення працівника до роботи, її обсяг та режим виконання. Оплата праці здійснюється лише за той час, коли робота фактично виконується.


Працівник зі свого боку отримає всі права та гарантії, передбачені законодавством про працю. Зокрема, щодо належного режиму роботи, часу відпочинку, порядку прийняття на роботу та звільнення з неї, виплати заробітної плати. 


У Мінекономіки додали, що законопроектом передбачена гарантована мінімальна кількість оплачуваних годин на місяць.


«Наразі оформлення роботи в подібних випадках відбувається здебільшого за цивільно-правовими договорами, а особи, які виконують такі роботи, позбавлені права та гарантій, встановлених законодавством про працю», - кажуть у Мінекономіки.


«Зокрема, запропонований законопроект створює зручний механізм легалізації праці фрілансерів, що сприятиме посиленню їх соціально-трудового захисту та збереже мобільність працівників», - коментує зміни заступник міністра з питань цифрового розвитку Ігор Дядюра.


Зазначається, що документ розроблявся Мінекономіки у співпраці з роботодавцями та профспілками, «що забезпечило баланс інтересів всіх зацікавлених сторін».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх