Чи вплинув колір їх диплома на життя кременчужан

1.02.2021, 07:41 Переглядів: 11 800 Коментарів: 1

 

Воно було того варте?

В Україні скасували червоні дипломи, ТелеграфЪ поспілкувався з випускниками та дізнався про те як дипломи з відзнаками вплинули на їхнє життя.




Олена, випускниця Кременчуцького медичного коледжу


Мені було легко навчатися, навчання ніяк не вплинуло на моє дозвілля, я була активною у всьому, раніше був інший час і сприймалося все по-іншому.


Помічаю, що люди без червоних дипломів зазвичай успішніші, адже не розпорошуються на все і бачать основну ціль.


У віці 35 років я закінчила фармакологію без відзнак. І працюю звичайно ж по цій спеціальності й досі. Тому потрібно завжди слухати себе, обирати себе і свої цілі.



Анастасія, випускниця ПНПУ імені В.Г.Короленка


Мої три червоних диплома вартували великих зусиль, але задовольнили лише особисті амбіції. Коли ти маєш справу з роботодавцем - йому цікавий твій досвід, навички та професіоналізм.


Саме тому я працювала протягом всього навчання викладачем англійської мови, не маючи дипломів, покладаючись лише на власні знання. І це було успішно, я любила свою роботу.


Зараз працюю закордоном.


Чи впливає цей «синдром відмінниці» на моє життя та кар‘єру?


Я скоріше назву це перфекціонізмом. Впливає позитивно, адже я докладаю максимум зусиль, доводжу все до ідеалу. Не вважаю це недоліком, скоріше плюсом.


Думаю, що червоні дипломи - не запорука успішного життя, але свої амбіції я задовольнила.



Руслана, випускиця НПУ імені М.П. Драгоманова


Я маю два «червоних» дипломи - Кременчуцького педагогічного училища як вчитель початкових класів та інформатики і Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова як сімейний психолог.


Те, що дипломи з відзнакою, жодного разу не вплинуло на те, чи візьмуть мене на роботуrelieved Та й взагалі наявністю диплома роботодавці нині практично не цікавляться. Лише на початку моєї «кар'єри», при прийомі на роботу у школу, мене просили надати диплом. Єдине, чим на моє життя вплинули 2 червоних дипломи - при нагоді ними можна похизуватися перед друзями. Та й то привід так собі.


Можливо, це було б сумно, аби для їх отримання я б доклала якихось надзусиль чи витратила багато коштів. Обидва дипломи я отримала природно і «несподівано» для себе. Я їх не прагнула - просто навчалася без будь яких закидів на перфекціонізм, зубріння чи надання переваги навчанню перед усім іншим в житті. Просто проявляла інтерес до спецпредметів, виконувала завдання самостійно, отримувала задоволення, навчаючись тому, що мені подобалось.


Того ж раджу і всім іншим - цікавтесь тим, що ви вивчаєте і отримуйте задоволення від процесу. Те ж правило потім працює і в особистому житті, і в професійному.

Автор: Дарія Губенко

А ваш диплом з відзнакою вам знадобився?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

738
1
1 лютого 2021 14:11

 а можна і з десятком  червоних дипломів усе робітниче  життя віника протягати, або біля верстака простояти, особливо, коли не маєш ні грошей для хабаря, ні впливових знайомих чи родичів! а, можна і без жодного диплома, обрати "хлібну" чи халявну посаду, і  спокійнесенько протирати штани в кріслі. І, при цьому бути зовсім не потрібним суспільству, писати, як курка лапою, роблячи по три помилки в однім слові, мати тільки пару клепок в голові, бо на початку трудової кар,єри мав багатих родичів, потрібні зв,язки, чи був кумом, сватом, братом висопарним чинушам, і т.д.


10 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх