Дія. Бізнес - проєкт від МінЦифри у Кременчуці. У підприємців нарешті з’явиться реальна підтримка?

18.01.2021, 12:00 Переглядів: 2 260

 

У вересні 2020 року голова ГО «Інша Жінка» Юлія Цибульська, народний депутат України Олексій Мовчан та заступниця міністра Міністерства цифрової трансформації Валерія Іонан підписали Меморандум про співпрацю.

Згідно його тексту, у Кременчуці відтепер буде підтримка ініціатив найбільш молодого, сучасного та не корумпованого міністерства, і одним із проєктів для реалізації буде Дія. Бізнес 


 


Що таке Дія. Бізнес, для кого цей проєкт та чому він важливий для міста? Пояснює Юлія Цибульська:

«Коли ми розпочали проєкт створення першого бізнес-інкубатору в місті Кременчуці, в умовах карантину та повного докдауну навесні 2020 року, я вкотре пересвідчилась у тому, що мікро-, малий та середній бізнес потребує підтримки. Він потребує нових знань, умінь, навичок переходу в онлайн-площину, допомоги у вирішенні проблем, які у багатьох схожі, лоббіюванні своїх  інтересів у владі. Якщо поглянути на бюджет міста, області - більше 60% доходу складає податок на доходи осіб. Це - відрахування із заробітної плати осіб, що працюють як наймані працівники. Хто ж створює більшість цих робочих місць? Ні, не великий бізнес. Економіка тримається на малих та середніх підприємствах, підприємцях, які ведуть свою діяльність чесно, відповідально сплачуючи податки та маючи зобов’язання перед людьми, для яких створили роботу. Тому допомагати їм - мій пріоритет тепер не лише, як голові громадської організації, але й як депутатки Полтавської обласної ради. Як представниця провладної партії, я розраховую на підтримку чіткої вертикалі влади - тому у цьому проєкті задіяні виконавча влада (МінЦифри), народний депутат Олексій Мовчан, як гарант сталості проєкту у місті, Олександр Ющенко - депутат Кременчуцької міської ради, представник провладної партії Слуга Народу, мер міста - Віталій Малецький та перший заступник - Володимир Пелипенко» 


 


Дія. Бізнес - це масштабна всеукраїнська ініціатива створення центрів підтримки бізнесу, де 70% послуг для бізнесу будуть безкоштовними. 
Ці центри діють як неприбуткові організації, тому 30% платних послуг, які вони будуть надавати, повинні покривати лише поточні видатки (зарплату працівників, оренду, комунальні, рекламу, інші адмін витрати). 
Презентацію про проєкт, його місію, послуги, діяльність можна переглянути тут (клікай та переходь) 


 


«Оскільки цей проєкт - неприбутковий та запуск якого НЕ ФІНАНСУЄТЬСЯ з бюджету міста, ми залучаємо до його підтримки за принципом краудфандингу громаду: підприємців міста, депутатський корпус, громадських діячів, стратегічних партнерів у вигляді представників великого бізнесу. Ми розуміємо, що лише підприємці з їх позицією «допоможи собі сам» здатні  реалізувати цей соціальний проєкт для міста - тому ми розпочали роботу,” - говорить Юлія. Ми знайшли приміщення для центру (попередня локація - ТРК Галактика), офіційно звернулися до керівника ТРК з проханням сприяти у реалізації проєкту та надати пільгові умови для оренди приміщення. Мною проведена зустріч з першим заступником мера - Володимиром Пелипенко - де ми дійшли згоди про підтримку з боку місцевої влади ініціативи Дія. Бізнес та сприяння діяльності Центру. Ми проговорили можливість об’єднання Фонду підтримки підприємництва, який наразі існує формально та не впливає на життя підприємців, та Центру Дія. Бізнес, який точно дасть поштовх в розвитку, підтримці та захисті підприємців міста».


Варто зазначити, що в Україні відкрито Дія. Бізнес в Києві, Харкові, Миколаєві та в стадії відкриття в Черкасах. Це  – місце, що об’єднує підприємців, де вони можуть обмінятися досвідом, отримати необхідну консультацію та пройти навчання; місце проведення зустрічей та конференцій, можливість презентувати свої ідеї або продукцію.


 Ініціативна група з Кременчука на початку лютого 2021 планує відвідати Дія. Бізнес у Харкові, аби побачити на власні очі реалізацію проєкту, задати питання щодо його діяльності, виходу на самоокупність, результати роботи. 


 


Олександр Ющенко - керівник мережі закладів громадського харчування «Рок-Кава», «Роквіль», депутат Кременчуцької місцевої ради - буде керівником та основною контактною особою з реалізації Дія. Бізнес у Кременчуці. Про те, чому він вирішив доєднатися до ініціативи та що очікує від реалізації проєкту далі - в прямій мові від Олександра: 


Чому ви вважаєте, що Дія.Бізнес, як проєкт, потрібен нашому місту?

 

«Рушійна сила економіки – це підприємництво ,особливо та його частина, що знаходиться в сфері малого та середнього бізнесу. Адже саме серед представників малого та середнього підприємництва ми спостерігаємо найбільшу кількість креативних ідей, бачимо як вони шукають можливості для розвитку нових проектів, вміння швидко відповідати на запити споживачів та ринкову кон’юнктуру. В свою чергу місто повинне бути зацікавлене в розвитку підприємництва. По-перше, це місцеві податки та податки на доходи фізичних осіб від діючих та створених підприємцями робочих місць, це наповнення бюджету та можливість реалізовувати інфраструктурні міські проекти По-друге, це створення якісного середовища, що сприяє розвитку, дає можливість формувати внутрішній попит за рахунок створення сталих економічних суб’єктів, що з одного боку формують базу для попиту у вигляді заробітної плати, а з іншого боку пропозицію на товари та послуги, що затребувані як з боку приватного так і державного сектору».

 

  


 Які очікування від  реалізації Дія. Бізнес у Кременчуці?

 

«На мою думку це місце, що об’єднає підприємців, де вони зможуть обмінятися досвідом, отримати необхідну консультацію та пройти навчання; місце проведення зустрічей та конференцій, можливість презентувати свої ідеї або продукти. Ми отримаємо майданчик для якісного розвитку підприємців, що в свою чергу створить можливості для реалізації нових бізнес проектів, виховання відповідального підприємництва. В цілому ми отримаємо комфортний та сучасний міський простір. Необхідно змінити уявлення про підприємця, і відношення до нього з боку державних та місцевих органів та населення, потрібно наповнити новими смислами і якістю співпрацю бізнесу та суспільства і держави в цілому», - говорить Олександр Ющенко. 





Автор: прес-служба ГО "ІНША ЖІНКА"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ІНША ЖІНКА»

Інша жінка

Громадська організація Інша Жінка була створена у 2018 році

Актив організації - жінки, які є експертками та досягли результатів, кожна у своїй галузі: бізнесі, суспільній роботі, мистецтві та творчості, та готові приділяти час суспільно-важливим проектам, ділитися досвідом, підтримувати інших. І він постійно зростає

Наша мета - розбудувати спільноту освіченого суспільства, в якому інтелект буде трендом, а гендерна рівність - запорукою економічного зростання в суспільстві

Громадська організація Інша Жінка за 2 роки існування реалізувала багато ініціатив у підтримку гендерної рівності, розвитку жіночого підприємництва та попередження домашнього насильства, в тому числі через фінансову незалежність. На запрошення Іншої Жінки Кременчук відвідали Ніна Левчук, Марія Єфросиніна, Ольга Фреймут, яка запропонувала бути Амбасадором організації. У 2019 році був реалізований пілотний проект школи бізнесу для жінок, переможниця якого отримала 30 000 грн на розвиток власної справи та відкрила соціальний центр з вивчення іноземних мов. Зараз Інша Жінка створює Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив у Кременчуці, проект є грантовим та допомагає жінкам абсолютно безкоштовно отримати якісну бізнес-освіту та широку медійну підтримку їх майбутніх проектів, партнерів та партнерок, перший офіс, інформаційну підтримку.

Ця рубрика - про нас та нашу діяльність, про можливості для жінок та перспективи розвитку нашого міста. Долучитись до нас можна на нашому сайті

www.divergentwoman.com

А також на офіційній сторінці у ФБ

https://www.facebook.com/divergentwoman/

З повагою,

Голова ГО «Інша Жінка» Юлія Цибульська

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх