Грошей немає, але ви тримайтеся: мер Малецький розповів, чому зменшили надбавки вихователям

15.01.2021, 17:02 Переглядів: 6 020

 

Причиною є невиконання міського бюджету і зменшення надходжень до нього

До редакції «Телеграфа» звернулася кременчуцька вихователька та поскаржилася, що педагогам-дошкільникам у нашому місті зменшують надбавку за престижність праці.


З 1 січня всім вихователям знімають престижність (яка була 20%, а тепер буде 5%). В нас тепер найменша зарплата. Навіть в обслуговуючого персоналу зарплати більші. Невже ми гірші за вчителів, - написала кременчужанка.


15 січня на засіданні виконкому ТЪ запитав у міського голови Віталія Малецького, чому так сталося. Він відповів, що це пов'язано з невиконанням міського бюджету і зменшенням надходжень до нього:


- Наразі підприємства та економіка міста працюють не ритмічно, є зменшення доходів, і ми змушені були зменшити цю надбавку.


Мер додав, що, згідно з законодавством, дана надбавка встановлюється у розмірі до 20%, але конкретна сума не визначена та не закріплена.


- Якщо є у бюджеті можливості, є фінансування, то ми її виплачували в розмірі і 19%, і 18, і 15... Тепер зросла мінімальна заробітна плата, від якої фактично рахуються надбавки і все інше, тарифікація змінилася, тому зменшена ця сума до 5%, - прокоментував пан Малецький.


Міський голова повідомив, що у лютому, можливо, ту економію коштів, яка з'явиться за результатами січня, за погодженням з фінансовим управлінням спрямують на виплату надбавок.


Працівники 10 дитсадків, закладів позашкілля, технічний персонал шкіл мають отримати зарплатню за грудень завтра, 16 січня.
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: 12monet.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх