Затримали злодіїв-сканеристів, які викрадали автомобілі на Полтавщині

28.11.2020, 15:01 Переглядів: 3 261

 Двох полтавців підозрюють у щонайменше десяти крадіжках з автомобілів

У скоєнні крадіжок із автомобілів підозрюють двох полтавців, один з яких має кримінальне минуле. У поліції є обґрунтовані підстави вважати, що від початку жовтня цього року чоловіки вчинили щонайменше 10 злочинів. Про це повідомляє пресслуба поліції у Полтавській області. 


Зловмисників викрили працівники карного розшуку Полтавського відділу поліції спільно з оперативниками управління карного розшуку Главку поліції області. Спільникам, яким 43 та 55 років, інкримінують таємне викрадення чужого майна, вчинене повторно, за попередньою змовою групою осіб, та поєднане з проникненням (ч. 3 ст. 185 Кримінального кодексу України).


- Оперативники та слідчі встановили, що фігуранти відчиняли транспортні засоби шляхом сканування електронного ключа сигналізації спеціальним пристроєм. В окремих випадках вдавалися до розбиття скла та пошкодження замків. Зловмисників   цікавили коштовні речі, які можна вигідно закласти у ломбарді. Під час обшуків за адресами їх проживання слідчі вилучили набори інструментів, мобільні телефони та особисті речі потерпілих власників транспортних засобів (сумки, посвідчення, банківські картки, ґаджети тощо). Серед вилученого також є речовини, що можуть належати до наркотичних засобів. У рамках кримінального провадження призначені експертизи - повідомив начальник поліції Полтавщини Іван Вигівський. 


Поліція встановлює причетність підозрюваних до скоєння аналогічних злочинів на території міста та інших районів області. Триває досудове розслідування. Якщо суд визнає чоловіків винними у «серії» корисливих злочинів, їм загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі. 

Теги: кража
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх