Через контакт-центр МОЗ можна викликати мобільну бригаду, яка бере аналізи на коронавірус

28.11.2020, 09:01 Переглядів: 2 820

 

Найближчим часом через контакт-центр запустять можливість консультації з сімейними лікарями

Через всеукраїнський контакт-центр МОЗ із протидії поширенню COVID-19 можна залишити запит на виїзд мобільної бригади для тестування на коронавірусну хворобу. Як повідомив міністр охорони здоров’я Максим Степанов, така опція запрацювала з 26 листопада у тестовому режимі, а в подальшому її планують запровадити на постійній основі.


За його словами, для цього було сконтактовано з усіма закладами охорони здоров'я. Зокрема, заклади визначили відповідальних осіб, щоб дуже швидко можна було передати їм запит на виклик мобільної бригади. Ці бригади сформовані при медичних закладах для забору у хворого зі симптомами COVID-19 матеріалу для тестування.


Міністр наголосив, що за допомогою вказаної опції можна викликати саме мобільну бригаду для тестування на COVID-19, а не екстрену медичну допомогу (її, як і раніше, можна викликати лише за номером 103).


Окрім того, пан Степанов зазначив, що найближчим часом через контакт-центр запустять можливість консультації з сімейними лікарями:


- Через велике навантаження на сімейних лікарів ми почали новий набір лікарів, які зможуть надавати консультації через контакт-центр. Я думаю, що скоро все завершимо, і будь-яка людина зможе отримувати таким чином консультацію сімейного лікаря, — розповів міністр.


Номер контакт-центру – 0-800-60-20-19.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх