Декларації кременчуцьких чиновників знову доступні всім: НАЗК відкрило доступ до реєстру

30.10.2020, 13:03 Переглядів: 4 145 Коментарів: 8

 
НАЗК виконало Постанову КМУ, ухвалену учора після засідання РНБО, однак антикорупційна система на паузі

 
Декларації посадових осіб, уповноважених на виконання функцій держави та місцевого самоврядування, знову у відкритому доступі на сайті Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК). Таким чином, кременчужани можуть знову безперешкодно читати декларації місцевих чиновників та депутатів. Розблоковано й проведення спецперевірок.



Доступ до реєстру відновлено на виконання Постанови КМУ від 29.10.2020 р. №1363-р. Так, учора Кабмін зібрався на термінове засідання після засідання ради РНБО, де мова йшла про скандальне рішення Конституційного Суду.




Проте, попри відкриття реєстру декларацій, антикорупційна реформа поставлена на паузу у зв'язку з рішенням КСУ. Фактично можна лише читати декларації чиновників — але відповідальності за корупційні правопорушення вони не нестимуть.


«Однак наслідки шкоди, завдані  антикорупційній системі, залишаються неймовірними. Так, через рішення КСУ:


  • Електронні декларації фактично не можуть бути перевірені.
  • Звільнено від відповідальності тисячі осіб, які вчинили корупційні правопорушення.
  • НАЗК заборонено розглядати заяви про корупцію. Тобто питання викривачів знаходиться під загрозою.
  • Заборонено притягати до адміністративної та дисциплінарної відповідальності всіх осіб, які вчинили корупційні правопорушення та займають відповідальне та особливо відповідальне становище (судді, прокурори, народні депутати, тощо).
  • НАЗК не може перевіряти звіти політичних партій, а отже фінансувати їх.
  • Більше того, фактично було дозволено безкарно «брехати» в деклараціях. Головне, щоб це було на суму більшу, ніж 525,5 тис. грн», - йдеться у повідомленні НАЗК.


Наразі сьогодні зранку КСУ пікетують активісти, вимагаючи відставки його нинішнього складу. Організаторами протесту стали Центр протидії корупції, «Автомайдан», фундація DEJURE та «Рух опору капітуляції», Transparency International Ukraine, YouControl.



Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 8

1 166
30 жовтня 2020 13:24

Еще раз мои поздравления электорату квартального клоуна! 

Ще раз наголошую: Ви зробили це разом! Ваш пісюаніст обісрались, наклавши купу зеленого лайна у власні штанці! Воно зараз бігає з переляканими очіма, притримує ті свої штанці, а його  лайно витікає із кішенів та калашні штанців...раптом кудись подівся той голос простудженого щура. Немає пафосних речей із Тесли. Тільки переляканий *** ***.

Теперь к адептам ОП!ЗД!Же

Превозмагая отвращение  зашел на их сайт и читаю что они там пишут по вчерашним событиям:

Никто не может требовать от Конституционного Суда никаких объяснений относительно его решений. Никто не имеет полномочий проводить ревизию решений Конституционного Суда. Они подлежат исполнению в обязательном порядке. В том числе Президентом, главой его Офиса и всеми прочими, активно выражающими свое недовольство решением органа, который обеспечивает верховенство Конституции в нашей стране. Власть должна немедленно прекратить давление на Конституционный Суд Украины и обеспечить беспрекословное выполнение решения КСУ во исполнение норм Основного Закона.

Шах и мат! Вот откуда то рыло пушистое вылезло! Вперед, болваны, у Бойко-Рабиновиче-Медведчуков любят идиотов!


35 31
34
30 жовтня 2020 13:45

Цитата: evil

Так за поданням 46 так званих "народних" депутатів від того ж "опздж" і групи за майбутнє (привіт електорату вітальки і ко) КСУ почав знищувати всі антикоррупційні інстанції в нащій країні.


30 10
735
30 жовтня 2020 14:12

Цитата: evil

 

Объясните, как президент может повлиять на депутатов-колоборантов? Такие крысы были при всех правлениях (ну кроме времен януковщины). 


12 18
0
30 жовтня 2020 14:38

очень плохие события... Работа антикоррупционных огранов Украины является обязательным условием для сотрудничества с ЕС (это и безвиз, фин. программы помощи, военная поддержка и т.д.). 
По факту на сегодняшний день Зеленский не капитулировал перед русским рейхом, красные линии не перейдены. Рейх понял, что склонить его, обрануть, поймать на неопытности не получится, и поставили на нем крест. Был придуман оригинальный способ, как ослабить Украину, как забрать поддержку ЕС и запада - изнутри, через конституционный суд, который является независимым (от президента), но с которым можно договориться. Что рыги четко и выполнили. КС частично захватил власть.
Зеля такого хода не ожидал, по его заявлениям он не понимает и не знает что делать. Был бы президентом Петя, такого бы точно не было..


29 17
34
30 жовтня 2020 14:45

Цитата: shtai
Цитата: evil

 

Объясните, как президент может повлиять на депутатов-колоборантов? Такие крысы были при всех правлениях (ну кроме времен януковщины). 

Ну для початку треба дотримуватися свого слова як справжній чоловік і боротися з колаборантами, хоча б намагатися: "Партія пана Медведчука. Там є ще великі питання, чи його це партія, або це тимчасове об'єднання, і хто вони такі. Є великі питання, звідки у них гроші на фінансування партії, звідки у них гроші на фінансування каналів. У нас є відповіді: обсяги кеша, звідки і з якої країни вони все це отримують. Це буде дуже гучна історія, яка дуже погано закінчиться".

Впровадження судової реформи - саме це повинна була вже давно втілити що попередня влада, що теперішня (зараз, доречі, вони мають більщість в парламенті), але ж вони думали що карманні суди можуть бути їм у пригоді, як виявилось, хто більше платить той і керує парадом.


15 8
1 166
30 жовтня 2020 14:49

Цитата: shtai
Объясните, как президент может повлиять на депутатов-колоборантов?

Президент не должен влиять. Для этого существует Служба Безопасности Украины, которая обязана действовать в рамках действующего законодательства. Но чего можно ожидать, когда структуру возглавляет некомпетентный помощник клоуна из квартального шапито?

Зеленский обещал вернуть всех "заробітчан" на родину. Но вернул только Коломойского и Портнова. Мое личное субъективное мнение, что обсуждаемые события планомерно проводились последним. Для чего и был посажен Тупицкий в 19 году (при Зеленском и зеленом монобольшинстве) в кресло председателя. 

Цитата: shtai
Такие крысы были при всех правлениях

Зеленому чучелу уже даже британские спецслужбы носом тыкали в Ермака. Оно прикидуется непонимающим дурачком. 

Это все реванш рыгов. При шоколадном барыге они сидели на опе ровно. При квартальном клоуне повылазили из всех дыр. 


30 18
0
30 жовтня 2020 15:03

Цитата: shtai
Цитата: evil

 

Объясните, как президент может повлиять на депутатов-колоборантов? Такие крысы были при всех правлениях (ну кроме времен януковщины). 

обьясняю. 
У президента Зеленского вся полнота власти в стране, такого не было ни у одного президента Украины. Слуга народа имеет большинство в Раде и может принимать любые законы, например закон про коллаборацию, по которому уйдут в след за комунистами рыги, шариёвцы и прочая коллабораторщина.
Но т.к. Зеля не справляется со своими обязанностями, не понимает где настоящие угрозы, мы имеем рыгореванш с  частичным захватом власти конст.судом.
ЗЫ. это еще масштабных боевых действий у него не было, ото он накомандует...


29 19
307
30 жовтня 2020 17:54

скоро наступит время, когда все вольвоводы поедут на свою историческую родину.

Слава Украине


17 21

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх