Життя в борг: ЄБРР дав відстрочку Кременчуку за тролейбусним кредитом

27.10.2020, 11:33 Переглядів: 3 681 Коментарів: 1

 

За вересень цього року місто не заплатило черговий платіж – не заплатить і в березні 2021 року

Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) дав відстрочку Кременчуцькому тролейбусному управлінню за кредитом, укладеним у 2016 році. 22 жовтня сесія ухвалила рішення про ратифікацію нової угоди між КТУ та ЄБРР, що передбачає відстрочку двох платежів: тих, що КТУ мало здійснити у вересні цього року та у березні 2021 року. Як сказано в пояснювальні записці, перенесення здійснюється «шляхом збільшення на відповідну суму подальших платежів та без застосування додаткових комісій». 


Нагадаємо: у рамках кредиту від ЄБРР на 8 млн євро куплено спочатку 40 звичайних тролейбусів, а цьогоріч ще 8 з автономним ходом. Кредит наданий під гарантію міськради, відшкодування передбачене з бюджету міста. Угода 2016 року передбачала, що строк кредиту складає 12 років, упродовж яких він має бути повністю погашений рівними платежами кожні шість місяців (20 платежів) після завершення періоду відстрочки повернення коштів, що становить два роки.


Проте у вересні цього року міськрада внесла зміни до угоди про тролейбусний кредит. Термін її дій залишається незмінним, проте (за узгодженням з ЄБРР) у зв’язку з відстрочкою прибрали пункт про погашення рівними частинами. Тому й знадобилася нова угода з банком.



Мерія пояснює неможливість виконувати зобов’язання за кредитом на даний час  недостатніми доходами бюджету через пандемію коронавірусу. І витратами, викликаними коронавірусом. Попри це, мер Віталій Малецький заявив про заплановану закупівлю нової партії тролейбусів з автономним ходом  – за рахунок нового кредиту.

         

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

157
27 жовтня 2020 12:48

 

Мерія пояснює неможливість виконувати зобов’язання за кредитом на даний час недостатніми доходами бюджету через пандемію коронавірусу. І витратами, викликаними коронавірусом.

 

А также печатаньем газеток, покупкой цветочков,  укладкой плиточки куда не попадя, восхваления себя любимого и прочим потреб***...


35 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх