Ексмер Горішніх Плавнів побореться з Віталієм Кличком за крісло міського голови Києва

26.10.2020, 11:01 Переглядів: 4 231 Коментарів: 1

 

Більшість екзит-полів свідчать про другий тур виборів  

За результатами екзит-полу соціологічної групи Рейтинг на виборах мера Києва лідирує Віталій Кличко, за якого проголосували 47,8% виборців. На другому місці знаходиться кандидат від Опозиційної платформи — За життя Олександр Попов з результатом 8,6%. Третім йде представник партії Голос Сергій Притула — його підтримали 8,3% виборців.


Таким чином, до другого туру виборів мера Києва можуть вийти Віталій Кличко й Олександр Попов.


Водночас результати екзитполу, проведено на замовлення «Удару» Інституту розвитку міста, свідчать про те, що другого туру може й не бути. Адже за даними цього опитування на виборах Київського міського голови перемагає чинний мер Києва.
 

Віталій Кличко - чинний міський голова Києва і за сумісництвом голова Київської міської державної адміністрації. Керує столицею вже дві каденції поспіль, вперше він переміг на виборах у 2014 році. В третій раз йде на вибори від своєї політсили УДАР. Також його як кандидата вирішила підтримати «Європейська солідарність» Петра Порошенка.


Олександр Попов - екс-глава КМДА, який займав цей пост з 2010 по 2014 рік, але був звільнений у зв'язку з підозрою у причетності до порушення конституційних прав громадян, які 30 листопада 2013 року перебували на Майдані Незалежності в м. Києві. Балотується в мери від «Опозиційної платформи – За життя». Двічі очолював Міністерство ЖКГ: у Кабміні Януковича в 2007 році, і в уряді Азарова в 2010-му. Був депутатом шостого скликання Верховної ради від Партії Регіонів. Також з 1994—2007 року був міським головою Горішніх Плавнів. 

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

604
27 жовтня 2020 07:43

Продажний чинуша,який віддавав розпорядження атакувати майдан-ось хто згадуваний "екс-мер".І його місце в каталажці.


0 8

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

МІСЦЕВІ ВИБОРИ 2020:

25 жовтня 2020 року відбудуться чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Особливості місцевих виборів-2020:

У ЦВК виділили чотири особливості виборів, які відбудуться 25 жовтня:

  • вибори будуть організовуватися на новій територіальній основі;
  • у рік проведення чергових місцевих виборів відбудуться перші місцеві вибори до тергромад, які призначаються і проводяться разом із черговими;
  • вибори депутатів місцевих рад будуть організовуватися і проводитися за новими виборчими системами;
  • місцеві вибори передбачають дотримання гендерної квоти – серед кожних п'яти кандидатів у списку має бути щонайменше дві жінки. Без дотримання квот можуть відмовити кандидатам усього списку.

Зокрема місцеві вибори будуть проводитись за двома системами: партійна пропорційна система та відкриті виборчі списки для міст із населенням від 90 тис., мажоритарна - для решти.

Система відкритих списків дозволить виборцям голосувати не лише за партію, а й за конкретного кандидата, якого вони хочу бачити при владі. Тобто спочатку виборець має проголосувати за партію, а потім – за окремого кандидата від цієї партії.

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх