Чиї депутатські округи у Кременчуці «піддобрюють» грошима з бюджету напередодні виборів

19.10.2020, 16:31 Переглядів: 6 033 Коментарів: 2

   

Депутати з'ясовували на комісії — але недоз'ясували, ТЪ вирішив їм допомогти. Нагадуємо виборцям: за тротуари, майданчики та інше мусимо дякувати, перш за все, собі, бо вони оплачені з наших податків

19 жовтня під час засідання депутатської комісії з питань промисловості, будівництва, підприємницької діяльності голова комісії Валерій Мірошніченко звернув увагу на питання сесії про внесення змін до Програми соціально-економічного розвитку. Зміни стосуються додаткового фінансування на спортивні майданчики та благоустрій. На спортивних майданчиках 287 кварталу влаштовують гумове покриття.


- Чиї це округи? - запитав голова комісії Валерій Мірошниченко.


Начальник управління економіки Микола Здойма про те, чиї округи, не відповів. (Але у проєкті рішення є перелік адрес, див. нижче).


Валерій Мірошниченко додав, що на його окрузі теж є встановлені два сучасні майданчики, проте діти не можуть ними користуватися, тому що замість покриття — щебінь та пісок.


- Вклали по півмільйона гривень, а діти задоволення не отримують і не можуть ними користуватися, - судячи з репліки Валерія Мірошниченка, його округу нічого не дісталося.


Він попросив управління економіки надати перелік майданчиків, які були встановлені за 4 роки.

 

Депутат Валентина Головко заявила:

- Якщо є пиріг, то його треба ділити рівномірно на 42 шматочки, а не ділити на любимчиків!


Вона зауважила, що всі діти мають бути в рівних умовах (незалежно від того, на якому депутатському окрузі живуть).


То чиї ж то округи?

Ми взяли пункти, які вносяться додатково у Програму соціально-економічного розвитку або по яких збільшене фінансування (в умовах невиконаня бюджету і якраз перед виборами). Та подивилися за допомогою карти на сайті мерії, чиї ж то депутатські округи, які депутати за ними закріплені.


Два об'єкти — в кварталі 287 — округ депутата Олександра Роженка (фракція партії «Рідне місто») і кандидата в депутати від «Рідного міста»:

  • улаштування гумового покриття спортивного майданчика в районі житлового будинку №14 кварталу 287 в м.Кременчуці» – сума фінансування – 317,325 тис. грн;
  • улаштування гумового покриття дитячого спортивно-ігрового комплексу в районі житлового будинку №14 кварталу 287 в м. Кременчуці» – сума фінансування – 465,710 тис. грн.


Благоустрій територій — округ депутата Олександра Плескуна (фракція партії «Рідне місто») і кандидата в депутати від «Рідного міста»:

  • збільшується запланована сума фінансування для комплексного благоустрою території в районі житлових будинків № 40А та №42А по вул.Правобережній з 3984,277 тис. грн до 4 433 тис. грн;


Благоустрій території — округ депутата Олександра Яцини (був у фракції ЄС, наразі позафракційний після саморозпуску фракції ЄС), кандидат від партії «Батьківщина»:

  • збільшується запланована сума фінансування для комплексного благоустрою території в районі житлового будинку №29 по вул.Вадима Пугачова з 2 373,64 тис. грн до 2 643,379 тис. грн.


Капітальний ремонт тротуару — округ Олександра Головача (фракція партії «Батьківщина»), кандидат від «Батьківщини»:

  • збільшується запланована сума фінансування для капітального ремонту тротуару по вул. Ігоря Сердюка від вул. Небесної Сотні до вул. Лейтенанта Покладова з 800,000 тис. грн до 1 383,096 тис. грн.


Спортивний майданчик — округ Геннадія Іваняна (фракція ОПЗЖ), кандидат від ОПЗЖ:

  • встановлення сучасного мультифункціонального спортивного майданчика на території Кременчуцької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №22 Кременчуцької міської ради Полтавської області по вул. Шкільній, 16 з 805 тис. грн до 1 060,497 тис. грн.


Додамо, що гроші на ці об'єкти були перерозподілені на минулій сесії міськради: тепер їх використання підкріплять Програмою.


Проте це неповний перелік того, що робиться ударним темпами якраз напередодні виборів. Нещодавно пресслужба мерії повідомила про ремонт внутрішньоквартальних проїздів на вулиці Республіканський (округ депутата, голови бюджетної комісії Олександра Плескуна).


У цьому ж повідомленні йшлося про ремонт на просп. Лесі Українки (в районі зуп. Керченська) — це округ Андрія Макарова (фракція партії «Поруч»), кандидат від партії «За майбутнє». При цьому гроші на цей тротуар депутат попросив зовсім нещодавно — і раптово їх знайшли.


 


Також облаштували тротуар біля ліцею №25 (округ депутата Олександра Яцини). Також комунальник виклали фотозвіт про благоустрій Гвардійської (це на цьому ж окрузі).


 



Нещодавно департамент ЖКГ повідомив про «нашестя комунальників» на вулиці Республіканській, в районі будинку 77 (округ депутата Олександра Плескуна), а також на вулиці Генерала Манагарова, 1, 11, 13, пров. Зірковому, 5 (округ депутата з фракції «Поруч» Зінаїди Проценко, яка балотується у списку «За майбутнє».


 


Та найбільше, за нашими спостереженнями, грошенят з бюджету перепало останнім часом на округ депутата Дениса Терещенка — ми писали, як фірма цього ж депутата облаштовує безліч об'єктів на окрузі, а останнім часом ще й взялася за індивідуальне опалення у квартирах мешканців Ревівки.




Нагадаємо мешканцям, що всі ці блага - не особисті досягнення депутатів, а результат того, як вони ділили міський бюджет - тобто наші з вами гроші. Усі ремонти оплачені з наших кишень, бо ми наповнюємо цей бюджет як платники податків. Тож дякуємо за благоустрій, перш за все, собі.


Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: департамент ЖКГ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

114
19 жовтня 2020 19:42

Уважаемая редакция Телеграф!!!

просвятите перед выборами проблемы на Реевке, там есть улицы на которых только в плавь нужно, с выконкома приходят отписки, БАРИН тоже уже отписался, пускай перед выборами будет видно!


21 2
604
20 жовтня 2020 09:33

Іншими словами,хто був коло корита,той і перетягнув ковдру на свою виборчу дільницю.Щоб знову дорватись до корита,яке ми з вами наповнюємо.Пропоную за жодного з цих персонажів не голосувати!

Слава Україні!


19 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

МІСЦЕВІ ВИБОРИ 2020:

25 жовтня 2020 року відбудуться чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Особливості місцевих виборів-2020:

У ЦВК виділили чотири особливості виборів, які відбудуться 25 жовтня:

  • вибори будуть організовуватися на новій територіальній основі;
  • у рік проведення чергових місцевих виборів відбудуться перші місцеві вибори до тергромад, які призначаються і проводяться разом із черговими;
  • вибори депутатів місцевих рад будуть організовуватися і проводитися за новими виборчими системами;
  • місцеві вибори передбачають дотримання гендерної квоти – серед кожних п'яти кандидатів у списку має бути щонайменше дві жінки. Без дотримання квот можуть відмовити кандидатам усього списку.

Зокрема місцеві вибори будуть проводитись за двома системами: партійна пропорційна система та відкриті виборчі списки для міст із населенням від 90 тис., мажоритарна - для решти.

Система відкритих списків дозволить виборцям голосувати не лише за партію, а й за конкретного кандидата, якого вони хочу бачити при владі. Тобто спочатку виборець має проголосувати за партію, а потім – за окремого кандидата від цієї партії.

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх