«Полтавщина має колосальний туристичний потенціал»: директор заповідника «Більськ» Ігор Корост долучився до команди «Довіри»

28.09.2020, 17:00 Переглядів: 1 480

Директор історико-культурного заповідника «Більськ» Ігор Корост долучився до команди політичної партії «Довіра», щоб розвивати туристичний напрямок на Полтавщині, підтримувати культурну галузь, працювати над розвитком сільських територій.

«Ігор Іванович є одним із наймолодших за віком серед усіх керівників бюджетних установ, закладів Полтавщини. Заповідник «Більськ», який за площею є одним з найбільших не лише в Україні, а й у Європі, він очолив 8 років тому, у 24-річному віці. Під керівництвом молодого керівника установа змогла утвердитися в статусі однієї з найбільш динамічно розвинутих туристичних територій Полтавщини», - зазначається на офіційній сторінці «Довіра» Полтавщини.


Ігор Корост активізував проведення масштабних археологічних досліджень у межах Більського городища та в його далекій окрузі. Результати цих робіт дивують та захоплюють світ щороку. Ігор Іванович є ініціатором та співорганізатором унікального масштабного етнофестивалю «Гелон-фест», що традиційно проводиться на Більському городищі на Котелевщині, починаючи з 2017 року. З метою збереження та охорони унікальних об’єктів культурної спадщини під керівництвом Ігоря Короста проведено масштабні землевпорядні роботи на території заповідника.


Також Ігор Корост є ініціатором та розробником Програми збереження, вивчення та популяризації Більського городища на період 2018-2022 років, затвердженої рішенням Полтавської обласної ради наприкінці 2017 року.


«Нині активно відбувається її реалізація. Тож, упевнені, що вже незабаром про Більське городище (древнє місто Гелон) знатиме весь світ!», - зазначається на сторінці політсили.


Ігор Корост балотується до Полтавської обласної ради, і до цього рішення його підштовхнуло, у першу чергу, сильне бажання розвивати туристичну галузь Полтавщини.


«У пріоритеті – розвиток зеленого туризму. Ігор Іванович упевнений, що це – колосальні можливості для кожної громади. У тому числі щодо працевлаштування молоді. Поряд з цим, на його переконання, слід активно попрацювати над вирішенням інфраструктурних проблем, у тому числі якісного ремонту доріг. Усе це в недалекому майбутньому дасть змогу розвинути внутрішній туризм у межах Полтавської області, а мікрорегіон у складі Опішні, Більська, Диканьки, Решетилівки зробити одним із найпопулярніших у державі», - підкреслюється в заяві.


Не менш активно Ігор Корост планує працювати над реалізацією програм щодо розвитку сільських територій, адже вони не мають права бути забутими та залишеними напризволяще. Серед головних пріоритетів Ігоря Короста – популяризація здорового способу життя серед населення та розвиток спортивної інфраструктури, особливо в сільській місцевості.


«Коли отримав пропозицію долучитися до команди «ДОВІРИ», анітрохи не роздумував», – говорить Ігор Іванович.


«У цій партії зібрані авторитетні та професійні люди. Це – дійсно лідери громадської думки Полтавщини. Ці люди переконують справами. Лідер «ДОВІРИ» Олег Кулініч – високоавторитетна людина на державному рівні. Олександра Біленького я знаю по роботі в обласній раді. Він – людина слова та діла, сучасний менеджер з новітніми баченням та підходами. Вірю, що з такою командою можна сповна реалізувати свій потенціал та активно й якісно попрацювати на благо розвитку рідної Полтавщини!», - переконаний Ігор Корост.


Нагадаємо, що раніше до команди партії «Довіри» приєдналися нинішній голова Полтавської обласної ради Олександр Біленький, депутати Полтавської обласної ради Володимир Куцовол, Інна Авраменко, Олег Діденко, Микола Бондар, Іван Близнюк, Василь Стасовський та ін.


Також до «Довіри» приєдналися пирятинський міський голова Олексій Рябоконь, мер Миргорода Сергій Соломаха, міський голова Зінькова Сергій Максименко, лубенський міський голова Олександр Грицаєнко, міський голова Хорола Сергій Волошин, міський голова Лохвиці Віктор Радько, голова Градизька Мирослав Носа, голова Семенівської ОТГ Людмила Милашевич, Герой України Тетяна Корост, заслужений працівник промисловості і депутат Полтавської обласної ради двох скликань Віктор Кордубан, громадський діяч Олександр Буцький, голова Диканської райдержадміністрації Євгеній Скиба.


В команді політичної сили також лікар-уролог Юрій Курячий, головний лікар Полтавського онкологічного диспансеру Орест Вовк, ректорка Полтавської державної аграрної академії Валентина Аранчій, успішний підприємець та громадський діяч Володимир Опришко, відомий аграрій та меценат Валерій Капленко та багато інших лідерів місцевого самоврядування на Полтавщині.



Прес-служба політичної партії «Довіра»

Автор: На правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх