Журналісти Кременчука вшанували пам'ять загиблих колег, серед яких Вадим Бойко

19.09.2020, 12:02 Переглядів: 4 655

 

У третю п'ятницю вересня відзначають День пам'яті загиблих журналістів. Зазвичай ця дата приблизно співпадає з річницею зникнення Гонгадзе

20 років пройшло з дня вбивства українського журналіста Георгія Гонгадзе, саме у третю п’ятницю вересня відзначається День пам'яті загиблих журналістів. Зазвичай ця дата приблизно співпадає з річницею зникнення Георгія.

 

За даними моніторингових та правозахисних організацій, за роки незалежності України було вбито кількадесят журналістів. Остаточний список досі не укладено, а винуватці більшості злочинів – не названі й непокарані.

 

Одним з перших загиблих журналістів з часів незалежності України був кременчужанин Вадим Бойко.



Журналісти провідних видань Кременчука, 18 вересня, зібралися біля пам’ятної дошки загиблому журналісту, народному депутату України 1-го скликання Вадиму Бойку. Після покладання квітів присутні згадали колегу, адже він не боявся говорити правду й боротися за справедливість.


- Вадим загинув через свої розслідування. І сьогодні, у такий пам’ятний день, ми згадуємо не лише його ім’я, а й убитого журналіста Георгія Гонгадзе, Олександра Шеремета... їх список, на жаль, чималий. Така доля у багатьох журналістів, адже вони шукають і говорять правду, - звернувся до присутніх головний редактор «Програми плюс» Олександр Курилов.

 

Олександр згадав, що Вадим Бойко працював у столичній телестудії й не боявся критикувати місцеву прокуратуру та владу, займався розслідування. Навіть будучи народним депутатом Вадим Бойко підіймав резонансні теми, серед яких зникнення «золото партії» - мільйонні статки після заборони КПСС.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх