Політиці в маршрутках зась: Кременчуцька виборча комісія звернулася до поліції (доповнено)

13.08.2020, 10:32 Переглядів: 3 723 Коментарів: 2

 

Звернутися через порушення прав може не лише виборча комісія, а й виборці

Кременчуцька міська територіальна виборча комісія звернулася до правоохоронних органів через порушення Виборчого кодексу.

 

Член комісії Михайло Майборода зауважив, що у маршрутках розміщена реклама партії «Довіра». Оскільки на рекламі присутній логотип або бренд партії це є порушенням п.17 ст.57 «Обмеження щодо ведення передвиборної агітації» Виборчого кодексу України.

 

- Розміщення матеріалів передвиборної агітації у транспортних засобах громадського користування та на їх зовнішній поверхні, у тому числі таксі, розміщення таких матеріалів у приміщеннях та на будівлях станцій метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, зупинках громадського транспорту, а також розповсюдження матеріалів передвиборної агітації через телерадіотрансляційні або інші інформаційні мережі сповіщання пасажирів та інформаційні табло у приміщеннях станцій та вагонах метрополітену, автобусних та залізничних вокзалів, портів та аеропортів, на зупинках громадського транспорту, на проїзних разових, місячних чи інших квитках забороняється, – йдеться у статті закону.

 

Після засідання комісії журналісти поцікавилися, чому комісія звернулася щодо однієї політичної сили, адже в місті спостерігаємо білборди різних політичних сил. А згідно з календарем затвердженим ЦВК, з 5 вересня почнеться офіційний виборчий процес. Передвиборчу агітацію кандидати офіційно зможуть розпочати наступного дня після того, як відповідна ТВК їх зареєструє.

 

Голова Руслан Бушман та юрист Дмитро Мельник запевнили, що будь-хто з кременчужан, не лише виборча комісія, може звернутися до правоохоронних органів повідомив про порушення виборчого законодавства.


Доповнено:


- До офіційного старту виборчої кампанії — 5 вересня 2020 року — ми не маємо юридичних підстав для притягнення розповсюджувачів такої продукції до відповідальності, — пояснює речник Головного управління Національної поліції Полтавщини Юрій Сулаєв. — Зараз поліція може лише фіксувати подібні випадки, щоб із 5 вересня, за потреби, долучати їх до матеріалів про виявлені порушення». «Нині члени ТВК, — говорить речник Головного управління Національної поліції Полтавщини, — можуть звернутися до представників політичної сили, назва якої надрукована на вищезгаданих листівках, з рекомендаціями утриматися від подібних дій.


Органи місцевого самоврядування Кременчука, на думку Юрія Сулаєва, у свою чергу, можуть провести роз’яснювальні бесіди з перевізниками, у транспортних засобах яких помітили таку друковану продукцію.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

264
13 серпня 2020 10:59

Та ладно! "Довірі" не можна то порушення виборчого закону, а завішати все місто фіолетовим лайном то нічого, це можна, це своє лайно воно не пахне! Ну з Мовчаном все теж зрозуміло на племінника свого боса не попреш!  



Весь ройон майорить бордами "за майбутнє" але чомусь не вказано за яке точніше мабуть сказати за чиє! З вишеньками за 16000 і газетками за 9 лямів мабуть вони мали на увазі своє майбутнє, а не за майбутнє міста! Коли ви вже всі нажретеся і лопните! 


34 1
198
13 серпня 2020 19:31

Так 25 тоже весь в "рекламе". 


3 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

МІСЦЕВІ ВИБОРИ 2020:

25 жовтня 2020 року відбудуться чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Особливості місцевих виборів-2020:

У ЦВК виділили чотири особливості виборів, які відбудуться 25 жовтня:

  • вибори будуть організовуватися на новій територіальній основі;
  • у рік проведення чергових місцевих виборів відбудуться перші місцеві вибори до тергромад, які призначаються і проводяться разом із черговими;
  • вибори депутатів місцевих рад будуть організовуватися і проводитися за новими виборчими системами;
  • місцеві вибори передбачають дотримання гендерної квоти – серед кожних п'яти кандидатів у списку має бути щонайменше дві жінки. Без дотримання квот можуть відмовити кандидатам усього списку.

Зокрема місцеві вибори будуть проводитись за двома системами: партійна пропорційна система та відкриті виборчі списки для міст із населенням від 90 тис., мажоритарна - для решти.

Система відкритих списків дозволить виборцям голосувати не лише за партію, а й за конкретного кандидата, якого вони хочу бачити при владі. Тобто спочатку виборець має проголосувати за партію, а потім – за окремого кандидата від цієї партії.

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх