Троє членів виборчої комісії у Кременчуці під питанням

13.08.2020, 08:18 Переглядів: 2 897 Коментарів: 1

 

Один з представників мешкає в Одещині, інший – у Миколаївщині, а ще один – відмовився брати участь у виборах

Вчора, 12 серпня, відбулося перше засідання Кременчуцької міської територіальної виборчої комісії. Члени комісії прийняли присягу та затвердили графік роботи. Працюватиме виборча комісія в історичній будівлі банку, що на площі Перемоги (до цього комісія працювала в колишній будівлі школи №14, зараз ЦНАП – ред.).

 


Голова комісії Руслан Бушман зазначив, що у списку 18 членів комісії, проте троє з них не прийняли присягу й навряд будуть працювати. Двоє останніх зі списку – мешканці інших областей (Одеська та Миколаївська). Ще один член комісії - Олександра Громова - відмовилася брати участь у виборах.


 


За словами Руслана Бушмана, вони будуть звертатися до політичних партій з проханням зробити заміни. У разі неможливості – будуть працювати у складі 15 осіб.

 

Також голова відзначив, що в складі 12 досвідчених членів комісії, які мають досвід у роботі комісій на попередніх виборах.

 

Комісія працюватиме з 8.00 до 17.00. Прийматимуть на другому поверсі будівлі банку на площі Перемоги. З 5 вересня розпочнуть роботу спеціалісти та технічні працівники, яких залучать на умові цивільно-правових відносин.

Фото: Артем Коваленко
Автор: Альона Душенко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
13 серпня 2020 20:52

Уважаемый автор, не могли бы Вы объяснить, как люди из других областей попали в члены нашего ЦВК? Я уже молчу о том, что в этом ЦВК представители таких всем известных smile партий как «Солідарність жінок України» (2 человека: зам главы!!! плюс член ЦВК), «ПАРТІЯ ТВОГО МІСТА», Політична партія «Громадянський рух «Спільна Справа», "ПАРТІЯ МІСЦЕВИХ ГРОМАД», ну и самая жесть Політична Партія «ЗА ОДЕЩИНУ». При этом в состве ЦВК нет НИ ОДНОГО представителя партии "Голос" (прошедшей в ВР), Партии Ляшка, Партии Смешка, Партии Гройсмана, Партии Шария и т.д., каждая из к-х набрала больше голосов, чем предыдуще названные партии вместе взятые (если они конечно, участвовали в предыдущих выборах в ВР).


4 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

МІСЦЕВІ ВИБОРИ 2020:

25 жовтня 2020 року відбудуться чергові вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.

Особливості місцевих виборів-2020:

У ЦВК виділили чотири особливості виборів, які відбудуться 25 жовтня:

  • вибори будуть організовуватися на новій територіальній основі;
  • у рік проведення чергових місцевих виборів відбудуться перші місцеві вибори до тергромад, які призначаються і проводяться разом із черговими;
  • вибори депутатів місцевих рад будуть організовуватися і проводитися за новими виборчими системами;
  • місцеві вибори передбачають дотримання гендерної квоти – серед кожних п'яти кандидатів у списку має бути щонайменше дві жінки. Без дотримання квот можуть відмовити кандидатам усього списку.

Зокрема місцеві вибори будуть проводитись за двома системами: партійна пропорційна система та відкриті виборчі списки для міст із населенням від 90 тис., мажоритарна - для решти.

Система відкритих списків дозволить виборцям голосувати не лише за партію, а й за конкретного кандидата, якого вони хочу бачити при владі. Тобто спочатку виборець має проголосувати за партію, а потім – за окремого кандидата від цієї партії.

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх