Олег КУЛІНІЧ: «ДОВІРА» об’єднує найкращих»

6.08.2020, 17:47 Переглядів: 3 909

   

Нещодавно в Полтавській області гучно заявила про себе нова політична партія – «ДОВІРА». Вже зараз відомо про готовність приєднатися до команди «ДОВІРИ» багатьох авторитетних мерів, фахівців місцевого самоврядування, громадських діячів, представників інтелігенції. «ДОВІРА» стає потужною політичною силою в області, яка претендуватиме на лідерство під час місцевих виборів на Полтавщині.

Сьогодні ми спілкуємося з ініціатором створення «ДОВІРИ»,  народним депутатом від 147-го округу на Полтавщині, головою депутатської групи з однойменною назвою Олегом КУЛІНІЧЕМ.

 

- Олеже Івановичу, чому Ваша політична сила отримала назву «ДОВІРА»?

- Наша політична сила, на відміну від інших, у своїй діяльності, програмі та цілях опирається не на політичні гасла чи пусті обіцянки, а на вічні людські цінності. Такі цінності близькі нам усім. Це турбота про дітей, повага до батьків, любов до рідного краю. Також порядність, відповідальність, компетентність, взаємодопомога. Але основна цінність, без якої неможливі всі названі – це довіра. Без довіри неможливо побудувати стосунки ні в родині, ні в громаді, ні в країні. Саме тому ми маємо повернути в наше життя довіру, яка, на жаль, через складні часи, які проходить Україна, була втрачена.


- І яка мета Вашої партії?

- Головна мета, до якої ми повинні йти і яка закладена в самій назві партії – це якраз довіра до наших дій і рішень з боку людей. На жаль, брак довіри до влади у нас формувався десятиліттями і, безперечно, винна у цьому сама влада, яка систематично не виконувала взяті на себе зобов’язання і максимально відгороджувалася від людей. Ми як партія об’єднуємо кандидатів виключно за ознакою їх порядності, відповідальності, професіоналізму та компетенції. Це найкращі представники Полтавщини: нинішні мери, голови ОТГ, представники освіти й медицини, соціально активного бізнесу, громадські діячі. Це ті кандидати, які йдуть до людей не з обіцянками, а з величезним списком вже зроблених справ, які люди оцінили і підтримали. Власною репутацією вони довели, що можуть і вміють працювати на інтереси громад і їхніх мешканців.


- У чому ви бачите свою відмінність від інших політичних сил?

- Ми жодним чином не піднімаємо питання, які збурюють і роз’єднують суспільство. Ми не маємо завдання махати прапорами і доводити щось нашим опонентам. Цілком очевидно, що люди розчарувалися у старих парламентських партіях, які борються між собою за владу. І саме ця боротьба за владу вже давно стала для них самоціллю.


«Довіра» ставить перед собою цілком інші завдання. Ми будемо боротися з проблемами, які десятиріччями не вирішувались у нашій області, розв’язувати ті питання, які непокоять людей на місцях і блокують розвиток наших громад.


Ми не популісти, котрі звикли приходити у владу на гучних обіцянках, які неможливо виконати. Зрозуміло, що так легше сподобатися виборцям, обіцяючи «золоті гори». А потім, після виборів, вигадувати купу причин, чому тобі не вдалося здійснити обіцяне. Саме через таких людей ми втратили купу часу і можливостей для розвитку наших громад і нашої країни. Навпаки, ми називаємо біле білим, а чорне – чорним. Ми готові брати на себе відповідальність за важливі рішення, які принесуть користь суспільству і зможуть дати поштовх до економічного розвитку, але не готові обіцяти нездійсненне. Є кроки, необхідність яких люди розуміють тільки з часом, коли бачать результат. І ці кроки потрібно робити.


- А чому «ДОВІРА» почала свою діяльність саме в Полтавській області?

- Я виріс на Полтавщині й живу тут нині. Люблю рідний край, шаную своїх земляків. І хочу, щоб усі ми пишалися нашою Полтавщиною, аби вона була прикладом для всієї України. А для цього ми маємо багато працювати над розвитком інфраструктури, розвитком промисловості, аграрного сектору. Наша земля багата своїми традиціями, талановитими, працьовитими, щирими людьми. Тут безліч історичних та культурних центрів, що дає нам великі можливості для розвитку туристичного сектору. Потенціал у нас величезний. Треба лише по-господарськи підійти до розбудови області, наших міст та селищ. Саме тому ми об’єднуємо в команду однодумців-професіоналів, які люблять свій край та хочуть йому кращої долі. Ми прагнемо, щоб молодь залишалася в наших містах і селах, а не їхала на заробітки в інші країни. Щоб тут вони створювали сім’ї, доглядали за своїми батьками, знаходили добре оплачувану роботу, жили у впорядкованих, затишних містах і селах. Політика на місцевому рівні – вторинна, на першому місці мають бути саме грамотні управлінські рішення.


Тобто, «ДОВІРА» буде виключно партією однієї області?

- Як ініціатор створення партії можу із впевненістю сказати, що вона буде працювати саме на Полтавщину, як і я сам. Це моя рідна земля, з цією областю пов’язана головна мета нашої діяльності. Звичайно, це не означає, що партія не буде мати всеукраїнських перспектив. Але кожне будівництво, в тому числі й розбудова партії, повинне мати певні етапи і чітку логіку. І така розбудова повинна починатися знизу, з місцевого самоврядування, з громад, з базового регіону. До речі, якраз наша партія – чи не єдина, яка справді керується інтересами Полтавщини, а не вказівками якихось київських партійних босів, і ми цим пишаємося!


Водночас ми маємо перспективи участі у виборах і в інших областях, але тільки там, де буде достойна команда і можливість здобути найвищий результат. Не бачимо жодного сенсу йти на вибори просто задля «галочки» і «участі в турнірі».

  

- Верховна Рада призначила місцеві вибори на 25 жовтня. На вашу думку - наскільки вони важливі для суспільства?

- Цими виборами завершується процес децентралізації в Україні. А з усіма нюансами, реформа децентралізації – чи не єдина, яку в нашій країні можна назвати успішною. Місцева влада отримує реальні повноваження і реальні шанси змінювати життя у своїх громадах. Тож місцеві вибори в цьому плані – вирішальні. Саме від них залежатимуть перспективи розвитку міст, ОТГ, конкретних населених пунктів. Ми всі слідкуємо за політичними ток-шоу в Києві, за баталіями у Верховній Раді, за заявами Президента. Але наше життя в першу чергу залежить не від них, а саме від людей, яких ми оберемо до місцевої влади 25 жовтня.


- Що дає Вам підстави так вважати?  

- Наведу приклад сусідньої Польщі, де працюють багато наших співгромадян і яка вже зараз є економічно сильною країною за мірками всього ЄС. Там багато хто навіть не знає імена прем’єра чи його міністрів. Зате всі добре знають своїх місцевих депутатів. Бо всі основні процеси, від яких напряму залежить життя мешканців, зосереджені саме в громадах. Це благоустрій, комунальні послуги, інфраструктурні проекти, медицина й освіта… Центральна ж влада займається проблемами міжнародної політики, армією, макроекономічними процесами. Було б добре, щоб і в нас знали, хто в них місцевий депутат і депутат в облраді. Бо змінювати наше життя належить саме їм, а не Президенту, який один на всю країну.


До речі, те, як багато залежить від влади на місцях, дуже добре показала нинішня ситуація з пандемією в Україні. Там, де місцева влада активно включилася в роботу із самого початку, налагодила співпрацю із соціально відповідальним бізнесом, з народними депутатами і спільно напрацювала стратегію боротьби з пандемією – там проблем було значно менше.


- За вашими оцінками, що найбільше непокоїть суспільство напередодні місцевих виборів?

- Некомпетентність влади на всіх рівнях – це те, чого зараз найбільше бояться люди. Ніхто не хоче довіряти управління громадами і цілою країною тим, хто не має стратегічного бачення і  досвіду. Безперечно, існує запит суспільства на оновлення влади і нові обличчя, але зараз люди чітко розуміють, що основною вимогою повинна бути саме компетенція.


Водночас децентралізація відкриває нашим громадам серйозне вікно можливостей. Тож ми повинні не пропустити цей унікальний шанс і правильно визначити своє майбутнє на найближчі п’ять років. В нинішніх умовах постійних помилок і безглуздих експериментів в управлінні ми просто не «потягнемо».


- Ваша партія йде на вибори у Полтавській області. На який результат ви розраховуєте?

- Мета «Довіри» - об’єднати всіх найбільш конструктивних і професійних людей у місцевих радах різних рівнів, щоб працювати єдиною командою. Таких людей у нашій області багато, але успіх області в цілому і кожної громади зокрема можливий тільки якщо скоординувати роботу таких людей у єдиному напрямку. Не дарма ж кажуть, що один у полі не воїн. Вже зараз із нами – представники місцевого самоврядування, які довели свою ефективність і професіоналізм виборцям, мери і голови ОТГ, які мають найвищу підтримку у своїх громадах. Я запросив до нашої команди нинішнього голову Полтавської обласної ради Олександра Біленького, який на цій посаді довів свою ефективність для всієї області. За попередні роки у нас склалася продуктивна співпраця по багатьох проектах на моєму 147-му окрузі, тож Олександр Юрійович погодився на мою пропозицію.  Разом з ним ми готові сформувати таку команду, яка достойно представлятиме громади Полтавщини на всіх рівнях місцевого самоврядування. Також ми відкриті до співпраці з усіма, хто поділяє наші позиції і кому є що запропонувати людям.

  

Полтавщина – це духовне серце України, але так само ми заслуговуємо стати головним економічним центром. Це можуть забезпечити і наші природні ресурси, і промислові потужності, родюча земля, і головне – працьовиті руки наших земляків. Полтавщина отримає нову якість життя і зміни, на які чекають люди, нарешті будуть помітні.


Я – людина, яка завжди ставить перед собою максимальні завдання, тож боротимемося за перше місце! Якщо вже маєш певну ціль і берешся за роботу, то повинен ставити планку максимально високо. Це не тільки моє бачення, це принцип кожного, хто є у нашій команді.


Розраховуємо на найвищий результат, бо у нас є все, щоб його досягнути спільними зусиллями.

 




Автор: На правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 6 від 8 лютого 2024)

Кременчуцький ТелеграфЪ

Читати номер

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх