Експортний форум «Кременчук текстильний»: розширюємо експортні кордони

6.08.2020, 16:00 Переглядів: 1 774

  

5 серпня у м. Кременчук відбувся експортний форум «Кременчук текстильний-2020». Захід організований Центром інформаційної підтримки бізнесу м. Запоріжжя, заснованим на базі Запорізької торгово-промислової палати за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи EU4Business Європейського Союзу. Регіональним партнером виступило Кременчуцьке відділення Полтавської торгово-промислової палати.

Форум мав на меті створити дискусійний майданчик для виробників товарів легкої промисловості, надати знання та інструменти щодо експорту власної продукції, пошуку нових сировинних ринків, впровадження сучасних технологій виробництва та подолання технічних бар'єрів у торгівлі.

Перші відгуки учасників дозволяють стверджувати: ці завдання реалізовані.

До обговорення були запропоновані дві актуальні теми: новітні тенденції розвитку легкої промисловості та розширення географії експорту компаній легкої промисловості.


На відкритті заходу віцепрезидент Запорізької ТПП Андрій Куц зазначив, що експортний форум у Кременчуці проводиться вже вдруге. Перший, минулого року висвітлював більш загальні питання, а даний форум є інструментом надання консультацій та допомоги бізнесу текстильної галузі, адже зібрав відомих експертів із цієї теми.

Президент Полтавської ТПП у своєму привітанні учасників форуму наголосив, що такі заходи допомагають бізнесу у розвитку, побажав учасникам успіхів та вдалих контрактів.

Звернувся до учасників форуму і заступник директора КП «Інститут розвитку Кременчука» Андрій Мельник, який зазначив, що для сприяння розвитку підприємництва потрібно знати проблеми бізнесу і саме ці заходи допомагають їх з?ясовувати.


Протягом дискусійного дня учасники дізналися:

- які нові тенденції та перспективи розвитку української легкої промисловості;
- про послуги та інструменти Export Promotion Office для МСП;
- які можливості Експортно-кредитного агентства;
- про легкі кроки до прибутку;
- про експорт-2020 в умовах сучасних викликів для міжнародної торгівлі.


 
Спікерами форуму виступили: Тетяна Ізовіт, президентка-голова правління Асоціації «Укрлегпром», Тетяна Міськова, в.о. директорки ДУ «Офіс з просування експорту», Лариса Луковіна, голова правління ПрАТ «Експортно-кредитне агентство», Іван Пустовіт, керівник практики ТОВ «Apple Consulting®», Олександр Чумаков, директор компанії «Все для швейного бізнесу Leg-prom», Юлія Гатченко, засновниця Gatchenko Business Consulting, Микола Ларін, голова ради Асоціації експортерів і імпортерів, експерт у галузі міжнародної торгівлі.

Також учасники, гості, експерти форуму мали нагоду познайомитися зі зразками продукції полтавської області та відзначити їх самобутність, широке використання натуральних тканин, національних орнаментів і декору.

«Українські виробники одягу, взуття та аксесуарів мають великий потенціал для

зростання, але багатьом не вистачає досвіду, знань, а досить часто – і операційної досконалості. Особливо в коронакризовий період відсутність швидкості та гнучкості реагування на коливання попиту боляче вдарила по виробникам. Вміння

максимально пришвидшувати потік від закупівлі сировини до продажу – це ключ до збільшення прибутку на своєму ринку і обов’язкова умова для виходу на зовнішні ринки»,

- зауважує керівник практики ТОВ «Apple Consulting®» Іван Пустовіт.


Нагадаємо, експортний форум у м. Кременчук ЦІПБ м. Запоріжжя організовує вже вдруге. Якщо минулого року захід був присвячений загальним питанням експортних відносин і розвитку зовнішньоекономічної діяльності МСБ, то цього року - орієнтований на підтримку експортних ініціатив підприємств текстильної галузі.




 

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх