Нова стратегія в роботі Полтавської торгово-промислової палати

10.07.2020, 16:43 Переглядів: 3 295

 

У Кременчуці відбулося перше засідання Комітету з розвитку туризму, культури та інновацій ПТПП

 На базі Кременчуцького відділення Полтавської ТПП 9 липня відбулося засідання Комітету з розвитку туризму, культури та інновацій при Полтавській торгово-промисловій палаті.


 Готельний та туристичний бізнес Полтавщини найбільше потерпає від довготривалого карантину через епідемію коронавірусу – немає туристів, немає продажів, немає заробітку. Задля допомоги підприємцям у цей нелегкий період при Полтавській торгово-промисловій палаті створено комітет з розвитку туризму, культури та інновацій. Його першочергові завдання – налагодити логістику, організувати співпрацю представників туристично-культурного бізнесу та їхню взаємодію з місцевою владою.


У робочому засіданні в Кременчуці взяли участь члени Комітету та підприємці з усієї Полтавщини, які займаються туристичним та готельним бізнесом, а також розвивають народні промисли та виготовляють сувенірну продукцію, частина з них працювала на скайп - зв’язку.    


 

Зліва направо: віце-президент Полтавської ТПП Володимир Борисенко, начальник відділу інновацій та розвитку ПТПП Валентина Вождаєнко, президент ПТПП Володимир Олійник


Засідання відкрив президент Полтавської торгово-промислової палати Володимир Олійник. Він розповів про діяльність ПТПП, яка надає більш ніж 18 видів послуг бізнесу. Окремо Володимир Олійник зупинився на діяльності Кременчуцького відділення ПТПП. Він зазначив, що “цей потужний підрозділ об’єднує понад 70 підприємств міста та кременчуцького регіону”, а також схвально відгукнувся про роботу всієї команди, яка надає до половини об’ємів послуг в загальній структурі діяльності ПТПП. Президент акцентував увагу і на необхідності формування та підтримки туристичної політики та логістики, особливо з організації та надання послуг саме у внутрішньому туризмі. Свою промову президент ПТПП завершив словами:


– Успіх приходить там, де за справу береться група однодумців.


 Перед зібранням також виступив віце-президент ПТПП Володимир Борисенко. Він розповів, що при Полтавській торгово-промисловій палаті вже успішно працює аграрний комітет, який об’єднав аграріїв Полтавщини та спільно з ізраїльськими партнерами підготував програму дистанційного навчання українських аграріїв. А наразі при ПТПП створений комітет з розвитку туризму, культури та інновацій, мета якого – об’єднати підприємців, які надають туристичні та готельні послуги та налагодити між ними співпрацю.  


 


Директор Кременчуцького відділення ПТПП Лариса Михайлик зауважила, що діяльність палати спрямована на практичну допомогу підприємствам, організаціям, фізичним особам Кременчуцького регіону, і як відділення ПТПП, вони завжди відкриті до співпраці.


  
 Директор Кременчуцького відділення ПТПП Лариса Михайлик



Обрано керівництво комітету 

 На виїзному засіданні у Кременчуці були обрані голова комітету з розвитку туризму, культури та інновацій, заступник та секретар. Головою обрали Валентину Вождаєнко – начальника відділу інновацій та розвитку Полтавської ТПП, заслуженого працівника культури України. Її заступником стала Ірина Черниш – доктор економічних наук, Національний університет “Полтавська політехніка ім. Ю. Кондратюка”. Секретарем обрана Ольга Агєєва – президент полтавської обласної дитячої громадської організації “Століття краси”.


Голова комітету Валентина Вождаєнко окреслила завдання новоствореного комітету – він стане посередником між бізнесом і місцевою владою та лобіюватиме інтереси туристичного та готельного бізнесу, а також інтереси виробників, які розвивають народні промисли та виготовляють сувенірну продукцію. Комітет допомагатиме підприємцям у створенні та реєстрації торгових марок, логотипів, брендів, сертифікатів на туристичні маршрути, в організації авторських екскурсій, фестивалів тощо. Крім того, ПТПП надаватиме послуги з проведення туристичних та культурно-освітніх заходів.



Підприємці розповіли про свої проблеми  


 

На засідання комітету з’їхалися підприємці з усієї Полтавщини


Після обрання керівництва комітету, відбулася панельна дискусія – підприємці розповіли про свої здобутки і проблеми, та про те, якої допомоги чекають від комітету.


 Надія Михайлова з Чечелевого розповіла про музей вергунів та фестивалі “Крюківські вареники” і “Гарбуз-фест”, які вона організовує. А також про невеличке поселення хобітів, ельфів та гномів – його створили, щоб зацікавити дітей, які приїздять на екскурсії. Підприємець просила комітет допомогти з рекламою в області та за її межами, щоб побільшало дитячих екскурсій. А щодо брендів “Кременчуцькі вергуни”, “Крюківські вареники”, то їх вирішили зареєструвати у ПТПП, як торгову марку.


 Герой України, голова фермерського господарства “ЕКО-МАЯК” Тетяна Корост розповіла, як на 5 гектарах вирощує органічні ягоди – клубнику, ожину та лохину, як посіяла органічний соняшник і вже цього року зможе виробляти органічну олію. Тетяна Корост поскаржилась, що на Полтавщині дуже важко розвивати бізнес, який потребує значних вкладень, – бо немає відчутної підтримки з боку влади. Також вона обурювалась тим, що така багата на народні промисли Полтавщина так слабенько їх підтримує та пропагує.


 Сергій Колінченко з Решетилівської майстерні художніх промислів “Соломія” розповів, як занепадає виробництво килимів ручної роботи, бо більшість зароблених коштів “з’їдають” податки, у майстрів малі заробітки і вони залишають цю справу. Пан Сергій запропонував передбачити на законодавчому рівні податкові пільги для майстрів, що займаються народними промислами.


 Дуже цікаву ідею запропонувала Наталія Каленіченко, яка надає транспортні послуги (перевезення туристичних груп). Вона просила створити карту цікавинок Полтавщини – в якому селі художні майтерні, де розташоване поселення ельфів та хобітів, де можна переночувати в еко-хаті тощо – і розмістити цю карту на дорогах Полтавщини, аби люди могли дізнатися про цікаві місця у нашому регіоні.


 Насправді на цьому заході зібралася команда ініціативних людей, які хочуть удосконалювати роботу свого бізнесу, популяризувати унікальний полтавський край. Учасники засідання запропонували чимало цікавих ідей, тож у комітету з розвитку туризму, культури та інновацій попереду багато роботи.  

Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх