У Кременчуці до вересня не братимуть новий кредит на ямковий ремонт доріг

4.07.2020, 11:01 Переглядів: 2 099

Зараз місто розраховується за минулорічний кредит і поступово виводить техніку з-під застави

Третього липня виконком Кременчуцької міськради ухвалив рішення про зміни до договору між комунальним підприємством «Кременчуцьке підрядне спеціалізоване шляхове ремонтно-будівельне управління» (ШРБУ) та ТОВ «Фінансова компанія «ПФБ Кредит». У цій кредитній установі в минулому році відкрили поновлювальну кредитну лінію для ШРБУ на поточний ремонт доріг. Кредит надавався під заставу техніки.


Як пояснив під час засідання виконкому директор департаменту ЖКГ Іван Москалик, місто поступово розраховується з кредитом, і поступово техніка виводиться з-під банківської застави. Зокрема, цього разу виводиться з-під застави 5 одиниць техніки.


Мер Віталій Малецький зазначив, що в цьому році місто не братиме нових кредитів на поточні ремонти доріг — принаймні до вересня, доки не розрахується з минулорічним кредитом.


Після повного розрахунку (у вересні) можливе відновлення кредитної лінії, якщо будуть погодні умови для ремонту доріг.


Нагадаємо, ШРБУ отримало відновлювальну кредитну лінію на три роки – згоду на це у 2018 році дала сесія міської ради.



Під заставу пішла техніка підприємства. Проте у 2019 році поліція відкрила кримінальну справу про зловживання службовим становищем посадовими особами ШРБУ та заарештувала дорожню фрезу, підозрюючи завищення її вартості при закупівлі. Замість заарештованої фрези ТОВ «Фінансова компанія «ПФБ Кредит» попросила інше майно, і міськрада в минулому році передала 18 комунальних приміщень.


За даними аналітичної системи YouControl, яка акумулює дані відкритих державних реєстрів, «ПФБ кредит» належить до групи компаній Володимира Матицина – колишнього директора Кременчуцького НПЗ, а нині Почесного громадянина Кременчука і мецената. Його дружина Тетяна Матицина має 9,5% у статутному капіталі компанії «ПФБ кредит». Ще 90,5% має ТОВ «Вато», бенефіціаром якої є Володимир Матицин через ТОВ «Каландра холдінг лімітед».


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх