Сонце, повітря, дезінфекція – чи можливо безпечно відпочити влітку 2020?

31.07.2020, 12:00 Переглядів: 8 717

  

Літо цього року залишає нам  більше запитань ніж відповідей. Чи буде безпечною відпустка у наших звичних місцях відпочинку? Як організувати дозвілля для всієї родини без тривоги за здоров'я і життя?

Давайте поговоримо і спробуємо знайти відповіді на  ці питання, спираючись на авторитетні джерела інформації.


Перше, з чим нам вкрай важливо розібратися - чи несе в собі небезпеку відпочинок на свіжому повітрі. Звісно, здоровий глузд підказує, що ні. Але давайте подивимося, що говорять експерти.


Першим про те, що позбавляти людей свіжого повітря - це злочин заговорив найвідоміший педіатр України Євген Комаровський. У своєму Facebook він написав: відсутність свіжого повітря може викликати більш серйозні хвороби, ніж коронавірус.


- Звертаю увагу: діти, позбавлені свіжого повітря, дадуть таку кількість бронхітів, тонзилітів, дерматитів, астм, загострення алергій і так далі, що коронавірус здасться вам милою і привабливою хворобою, - зазначає лікар.

 

З ним не сперечаються й вчені. У своєму інтерв'ю для nv.ua авторитетний вірусолог і доктор наук Алла Мироненко, відповідаючи на запитання журналістів про те, чи несе якісь ризики прогулянка на свіжому повітрі, відповідає:

- На вулиці ви не можете заразитися. Там вітер і сонце будуть згубно впливати на вірус.

Тож, ми можемо бути впевненими - перебування на свіжому повітрі безпечно й корисно для нашого здоров'я.

Які ще чинники можуть гарантувати нам безпеку від підступної хвороби? Звичайно, це особиста гігієна та дезінфекція.


У протоколах Всесвітньої організації охорони здоров'я був досить невеликий перелік захисних заходів: мити руки з милом і водою, не торкатися обличчя руками та обробляти поверхні спеціалізованими засобами з високим вмістом хлору.


Є навіть окрема рекомендація ВООЗ, чим і як знезаражувати поверхні у приміщеннях. У цьому додатку, в якому спираються на зміст офіційних документів Африканської мережі стеження за інфекційним контролем  “Best practices for environmental cleaning in healthcare facilities in resource-limited settings” (рекомендована технологія прибирання)  йдеться про таке: з метою усунення залишкового мікробного забруднення після прибирання необхідно застосовувати засоби для хімічної дезінфекції, наприклад, на основі хлору та спирту. Гіпохлорити мають протимікробну дію по відношенню до широкого спектру мікроорганізмів, і їхні розчини різноманітної концентрації активні по відношенню до розповсюджених патогенів.


Давайте підсумуємо: для того, щоб наш відпочинок на відкритих майданчиках міг вважатися максимально безпечним, у ньому мають бути присутніми три чинники: свіже повітря, сонце та хлорна дезінфекція. Усі ці складові у повному обсязі забезпечує аквапарк Polo city.


  

З 13 червня він приймає в свої обійми гостей будь-якого віку. І врешті можна розслабитися і на кілька годин забути про карантин і пов’язані з ним небезпеки. Можете бути спокійними - у Polo city ковіду-19 вхід заборонено.

 

 


Автор: на правах реклами
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх