Після скандалів відновлюють чемпіонат Першої ліги - «Кремінь» може не дограти

5.06.2020, 16:03 Переглядів: 3 616

 

У Києві завершилася Рада ліг, рішення має затвердити виконком УАФ

У Першій лізі після переголосування вирішили відновити чемпіонат. Рішення прийняли на сьогоднішньому засіданні Ради ліг ПФЛ в Києві. На засіданні від «Кременя» був директор Андрій Недяк. 



З десяти клубів другого дивізіону, які прибули на збори, 6 підтримали ідею догравання чемпіонату, 4 виступили проти. Сьомим проголосував «за» президент ПФЛ Сергій Макаров.


За проголосували: «Металіст 1925», «Інгулець», «Агробізнес», «Оболонь Бровар», «Черкащина», «Металург» та президент ПФЛ Сергій Макаров

Проти: «Кремінь», «Прикарпаття», «Миколаїв» та «Чорноморець»
Відсутні: «Рух», «Волинь», «Минай», «Балкани», «Гірник-Спорт» та «Авангард»


 

ПФЛ має намір скасувати рішення Ради ліг від 21 травня (достроково зупинити сезон Першої ліги в його звичному форматі) і звернутися до виконкому УАФ за дозволом відновити матчі.


У разі, якщо клуб відмовиться від участі в матчах, що залишилися Першої ліги, за дві неявки його участь в турнірі буде припинено, а наступні матчі - автоматично завершені з підсумковим рахунком 0:3. Підсумкову таблицю сформують за підсумками сезону.

Обмін між Favbet Лігою і другим дивізіоном буде проходити за регламентом: в елітний дивізіон безпосередньо вийдуть три клуби, в зворотному напрямку піде один.


У свою чергу, останні дві команди Першої ліги гратимуть стикові матчі з клубами, які посіли треті місця в своїх групах другої ліги. З наступного сезону у Першій лізі гратимуть 18 клубів.


Нагадаємо, у Другій лізі сезон був завершений достроково. Безпосередньо в Першу лігу вийшли тернопільська Нива і Поліссі (з групи А), а також ВПК-Агро і Кристал (з групи Б).


Остаточне рішення мають затвердити на виконкомі УАФ, який відбудеться 7 червня.


 


«Кремінь» може недограти чемпіонат


На засіданні Ради ліг директор «Кременя» Андрій Недяк повідомив, що кременчуцька команда може недограти чемпіонат через переоформлення клубу.


- Якби у нас був об'єднаний колектив, ми б усі питання вирішили за кілька секунд. Панове Макаров та Мороз, клуби треба об'єднувати! Клуби першої сімки мають гарну інфраструктуру. Думаю, якби вони розіграли «пульку», переглядів було би більше, аніж в деяких матчах УПЛ.


Я вважаю, що Чемпіонат продовжити ми не зможемо. «Кремінь» не зможе брати участь у чемпіонаті, бо у нас незабаром розпочнеться процес перереєстрація. - зауважив директор «Кременя» Андрій Недяк на засіданні Ради ліг.


Нагадаємо, що фінансування основної команди «Кремінь» з бюджету Кременчука розраховане лише до липня. З 1 липня коштів ні на зарплати футболістів, ні на проведення змагань не передбачені. З початку липня заплановане переоформлення команди «Кремінь», яка не буде міською, а приватною (за умови погодження спонсора, у разі відмови бізнесмена взяти клуб під свою опіку - «Кремінь» припинить існування - ред.).


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх