«АвтоКрАЗ» відправить працівників на біржу праці

5.06.2020, 13:03 Переглядів: 12 173 Коментарів: 5

 

Борги підприємства по зарплаті сягнули 40 мільйонів гривень, у перспективі — припинення діяльності

На ПрАТ «АвтоКрАЗ» планують скорочення працівників. Про це розповів фінансовий директор підприємства Дмитро Новицький під час засідання у виконкомі комісії з питань погашення заборгованості зарплати, пенсій, соціальних виплат, що відбулося 4 червня.


Заборгованість підприємства по зарплаті сягнула 40 мільйонів гривень, і це левова частка всієї міської заборгованості працівникам, яка складає 45 млн грн.


- На жаль, оптимістичних очікувань у нас немає. Я думаю, якщо ми зараз переслідуємо ціль не лише зафіксувати цю заборгованість, а виробити якісь заходи, то потрібно державі і службі зайнятості готуватися до того, що на «АвтоКрАЗі» буде дуже великий потік на біржу для отримання допомоги. Ми очікуємо значне скорочення, - заявив Дмитро Новицький.


Нагадаємо, порушена справа про банкрутство ПрАТ «АвтоКрАЗ», триває процедура управління майном (вона передбачає заходи з відновлення платоспроможності боржника), процедура ліквідації не призначалася. Фінансовий директор заявив, що перспектива не є оптимістичною і заходи, які зараз вживаються, не приведуть до завантаження підприємства. І в подальшому - перспектива припинення діяльності підприємства, щоб не нарощувати заборгованість і не створювати проблеми людям.

 

- Машини нікому не потрібні, - констатував Дмитро Новицький.


Проте наразі офіційно про скорочення державну службу зайнятості ще не повідомляли, сказав він та запевнив, що попередньо підприємство проведе консультації зі службою зайнятості та буде «відповідально вирішувати питання про заборгованість».


Скільки працівників і з якого місяця планується скоротити, керівник не уточнив. Зараз на «АвтоКрАЗі» працює понад 2 тисячі працівників.



Як повідомлялося раніше, працівники скаржаться на те, що їм заборгували зарплату за півроку. Як констатувала під час засідання комісії віцемер Ольга Усанова, підприємство робило невеликі виплати у січні, лютому та квітні, проте заборгованість при цьому не скоротилася, а зросла.



Винна гроші працівникам і структура, пов'язана із заводом: ТОВ «Торговий дім «АвтоКрАЗ», яке теж перебуває у процедурі банкрутства.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

417
5 червня 2020 13:31

Черная метка сработала. КВСЗ - приготовиться.


16 2
0
5 червня 2020 13:36

Нічого страшного, Шмигаль же пообіцяв 500 000 нових робочих місць, буде куди на роботу піти. До того ж на 40% ВВП підніметься, війна скінчиться і взагалі навіщо грощі коли комуналка тепер копійки а іжа майже даром. Дякуй-Те!


32 8
1 088
5 червня 2020 14:11

Мдааа!

Жаль работников, которым за 40 и 50, куда им теперь ?!

Или сторожем или в Польшу, на чужбину, куда нибудь на склады фасовщиком или на какой-то конвеер,

там где сами Поляки не спешат идти вкалывать, потому-что физически тяжело.


21 2
767
5 червня 2020 14:33

Можно подумать биржа что-то предложит им. Там уже 1000 с сталелитейного стоит. Как можно было угробить завод - не понимаю.Только что специально.

30 1
4 363
1
9 червня 2020 15:46

Цитата: Solenoid
не понимаю.
особенно не понимают работники краза, которые весело голосовали за бубу....


1 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх