Як оживають наші підприємства!

28.05.2020, 11:00 Переглядів: 3 813

 

Ми поцікавилися, як виходять з карантину наші улюблені заклади. Своїми планами ділилася Олена Козіна, керівник кафе "Хутірець"

 - Як ваш заклад пережив карантин та обмеження?

Зараз Хутірець тільки оживає. Ще рано говорити про те, як ми пережили. Ми в процесі переживання.

Жахливо згадувати як ми передчували і очікували закриття, тільки не знали, коли.

І, власне, 17 березня всім ресторанам, кафе та барам заборонили працювати. Всім нашим співробітникам довелося йти у безстрокову відпустку, а сам заклад законсервувати на невизначений термін. І тільки завдяки підтримці власника закладу ми пережили цей страшний період. Всі наші працівники строго дотримувалися карантину, бо набагато важливіше розуміння того, що на нас всіх величезна відповідальність про безпеку майбутніх клієнтів нашого закладу, а тим самим про збереження робочого місця.



 - З 11 травня уряд дозволив працювати ресторанам в форматі літніх майданчиків при певних умовах. Як ви впоралися з цими умовами?

Деякі рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів спочатку навіть шокували. Наприклад:

- одноразовий посуд, коли ми всі розуміємо, що порцеляновий посуд, який підлягає миттю при високих температурах у посудомийній машині з використанням миючих засобів, набагато безпечніший;

- категорична заборона входів до приміщення, а як же туалет і вже наше улюблене миття рук;

- одно-двомісне розміщення за столами, а якщо приїхала родина, яка живе разом і не розуміє чому вона повинна в нас сидіти окремо…

Але наступна постанова з рекомендаціями внесла зміни саме до цих пунктів і нам стало значно легше. Прості речі – дистанція в 1,5 метри, дезинфекція, чисті руки, регулярна зміна масок та рукавичок - і все буде нормально, ніякого чаклунства)

Ми розуміємо, а точніше дуже сподіваємося, що все буде поступово налагоджуватися!



- Як змінилося меню після карантину в порівнянні з докризовим?

У зв'язку з погіршенням матеріального становища люди будуть економити, робити менше емоційних замовлень, більше буде конкретно продуманих. Економія буде головним трендом на майбутнє, і це нормально.

Розуміючи це, складали меню, яке стало простіше і головне - дешевше, але при цьому зберегло і національні, і давно улюблені, і дивно нові і смачні страви. Карантин подарував нам багато вільного часу і ми скористувалися ним для дбайливої розробки та опрацювання післякризового меню. Вистояти після кризи закладу має допомогти традиційно хороше співвідношення ціни та якості.

У будь-якому випадку, так як раніше вже не буде. Буде якось інакше. А Хутірець вірить, що буде навіть краще. Ми так за вами скучили, з нетерпінням чекаємо на вас!

Автор: На правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх