В Кременчуці стартувала безкоштовна школа бізнесу для 25 жінок Кременчука, які перемогли за результатами опитування

12.05.2020, 16:49 Переглядів: 3 244

 


Як ми повідомляли раніше, в місті розпочав діяти проект Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив. Це – ініціатива громадської організації «Інша Жінка», яку реалізовано за підтримки проекту ПРОМІС та сприяння місцевої влади.

Основними завданнями бізнес-інкубатору є не тільки підтримка малого та середнього бізнесу, але й розвиток жіночого підприємництва, надання базової бізнес-освіти, пошук інвестицій та партнерів, обмін досвідом та популяризація менторства.
Одним із етапів реалізації проекту Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив було проведення навчання 25 учасниць основам ведення бізнесу. З 17 квітня організатори оголосили про прийом анкет від бажаючих, який було завершено 30 квітня. Було подано понад 40 заявок від жінок, з яких організаторами за критеріями проекту було відібрано 30 учасниць для другого етапу – публічного голосування, яке відбувалося на основному каналі комунікації - у групі ФБ Бізнес-інкубатор для підтримки бізнесу в Кременчуці

Голосування проходило саме тут. Аби проголосувати, потрібно було вступити до групи. Розробники ФБ не передбачили іншого варіанту.

Тобто, аби проголосувати потрібно було: додатися у групу, віддати голос, вийти з групи чи залишитися (вибір є завжди), процедура займала приблизно до 5 хвилин часу.



Хто з дівчат переміг у цьому етапі відбору?

Довойно Марина

Шевела Аліна

Бутенко Інна

Зацепіна Інна

Глибовець Наталя

Романенко Таісія

Загорулько Кароліна

Кривцун Ольга

Гладка Катерина

Рома Наталя

Пузиревська Єлизавета

Марченко Юлія

Мазур Світлана

Ющенко Наталя

Дубодєл Наталя

Бордюг Ірина

Міщенко Юлія

Соломоненко Ірина

Баль Альбіна

Рудницька Марина

Павлишина Юлія

Гуржій Ірина

Казакова Юлія

Куторженко Ірина

Шаблій Тетяна


 

Зі слів координаторок проекту – Юлії Цибульської та Ганни Тимофієнко – було кілька причин такого публічного відбору учасниць, і всі вони – на користь самих учасниць та їх майбутніх проектів:

По-перше, голосування громадськості – це тест для ідеї, з якою дівчата йшли на проект. Вони вчилися позиціонувати її, розповідати про неї та впевнена, отримали багато корисної інформації та фідбеку від знайомих.

По-друге, це - тест на готовність діяти. Задіяти всі можливі та неможливі ресурси. Приймати відмови, яких у майбутньому житті цих підприємиць буде ще дуже багато. Пізнавати мистецтво аргументації та бути адвокатом собі та власному майбутньому бренду. Це - найкоштовніший практичний досвід, який вони отримали протягом цих 3 днів. І він назавжди залишиться з ними.

По-третє, голосування дозволило привернути увагу громадськості до проблеми розвитку жіночого підприємництва в місті, побачити велику кількість активних, ініціативних, розумних жінок, які мріють приносити користь та брати відповідальність на себе. Ми створили спільноту, яка допомагає зростати та розвиватися, отримувати знання та знаходити допомогу. І це - надважливо, особливо зараз, у час всесвітньої кризи, рецесії економіки, карантину.


 


Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив у Кременчуці - безпрецедентний проект в історії міста, абсолютно безкоштовний та відповідає вимогам часу.


А у 25 дівчат вже відбулися перші навчальні сесії. Тому чекайте на нові бренди та нові обличчя на бізнес-мапі нашого міста!

Усі новини про події проекту на Телеграм-каналі!

Приєднуйтесь за посиланням 

_________________________

Проект «Бізнес-інкубатор для розвитку жіночих ініціатив в Кременчуці» реалізується за фінансування Уряду Канади через Фонд сприяння розвитку малих і середніх підприємств проекту міжнародної технічної допомоги «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС). Проект ПРОМІС впроваджує в Україні Федерація канадських муніципалітетів (ФКМ) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. Контент заходів та матеріалів проекту «Бізнес-інкубатор для розвитку жіночих ініціатив в Кременчуці» є виключно думкою авторів та не обов’язково відображає офіційну позицію Міністерства міжнародних справ Канади та ФКМ.

Автор: прес-служба ГО "ІНША ЖІНКА"
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ІНША ЖІНКА»

Інша жінка

Громадська організація Інша Жінка була створена у 2018 році

Актив організації - жінки, які є експертками та досягли результатів, кожна у своїй галузі: бізнесі, суспільній роботі, мистецтві та творчості, та готові приділяти час суспільно-важливим проектам, ділитися досвідом, підтримувати інших. І він постійно зростає

Наша мета - розбудувати спільноту освіченого суспільства, в якому інтелект буде трендом, а гендерна рівність - запорукою економічного зростання в суспільстві

Громадська організація Інша Жінка за 2 роки існування реалізувала багато ініціатив у підтримку гендерної рівності, розвитку жіночого підприємництва та попередження домашнього насильства, в тому числі через фінансову незалежність. На запрошення Іншої Жінки Кременчук відвідали Ніна Левчук, Марія Єфросиніна, Ольга Фреймут, яка запропонувала бути Амбасадором організації. У 2019 році був реалізований пілотний проект школи бізнесу для жінок, переможниця якого отримала 30 000 грн на розвиток власної справи та відкрила соціальний центр з вивчення іноземних мов. Зараз Інша Жінка створює Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив у Кременчуці, проект є грантовим та допомагає жінкам абсолютно безкоштовно отримати якісну бізнес-освіту та широку медійну підтримку їх майбутніх проектів, партнерів та партнерок, перший офіс, інформаційну підтримку.

Ця рубрика - про нас та нашу діяльність, про можливості для жінок та перспективи розвитку нашого міста. Долучитись до нас можна на нашому сайті

www.divergentwoman.com

А також на офіційній сторінці у ФБ

https://www.facebook.com/divergentwoman/

З повагою,

Голова ГО «Інша Жінка» Юлія Цибульська

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх