Не так, як всі. Чому жінкам варто започаткувати власну справу у період кризи

17.04.2020, 09:00 Переглядів: 3 534

 

Блоги Інших. Ганна Тимофієнко про те, чому жінкам варто започаткувати власну справу у період кризи

Продовжуємо ділитися серією блогів Інших Жінок на теми, що хвилюють кожного та кожну. Власний світогляд, роздуми, досвід - все у Блозі Інших на сайті ГО "Інша Жінка"


Не так, як всі. Чому жінкам варто започаткувати власну справу у період кризи


Ми з вами живемо в цікавий час протиріч та ілюзій. І дуже часто ми, жінки, стикаємось з ситуацією, коли слова та діло дуже різняться між собою. Наприклад, ви знали, що порівняно з чоловіками, жінки мають на третину менше шансів розпочати власну справу?


Дослідження, проведене британським банком NatWest, показало, що розпочати власну справу наважується на третину менше жінок, ніж чоловіків. Вони пояснюють це насамперед страхом зазнати невдачі.


Але що зупиняє нас?


можливо, криза довіри до держави (чи зможу працювати повністю в правовому полі, платити всі податки, наймати працівників, чи зможу сама розібратись у великій кількості звітності, чи витримаю навантаження держави на мою маленьку справу)


можливо, криза довіри до суспільства (кому потрібен мій продукт, мій вклад в суспільство, чи підтримають мене)


можливо, брак необхідних знань, не книжкових, а практичних - як прорахувати, де дізнатись, які ризики, куди бігти (тут, на локації мого міста)


Тобі доведеться бути дуже терплячою на початку. Адже розпочати власну справу – це кинути виклик усьому, що тебе оточує. Для того, щоб її розпочати потрібна рішучість. Вона береться з твоєї внутрішньої впевненості та кола однодумців. Знайди тих, хто буде тебе підтримувати. Якщо ти не зміниш своє оточення, тебе й надалі оточуватимуть люди, які говоритимуть, що нічого не вийде, в цій країні корупція (криза, обмаль грошей, карантин...) і це неможливо.


Проте, справа завжди в тобі! І не має значення, криза зараз, карантин, чи все вже зайнято і придумано до тебе. Відкрию тобі велику таємницю - в світі не стає менше грошей. Навіть під час кризи. Навіть під час світової кризи. Вони лише змінюють власника. В когось їх стає менше, в когось - значно більше. І не завжди це - очевидні явища. Іноді ті напрямки бізнесу, що завжди давали гарний прибуток, починають виходити в мінус, а інші - навпаки, йдуть на новий виток надприбутків, хоча здавалось - в цій галузі неможливо вигадати щось нове.


Тож, я запевняю тебе, розпочинати бізнес в кризу - нормально. Так, треба більше вчитись (наприклад, рахувати ризики, вивчати ринки), так, треба бути більш уважним та обережним. Проте в світі - купа грошей. І все що тобі потрібно - просто взяти їх. Як саме - ми навчаємо. Приходь!


І якщо ти бачиш в цьому перепони (в започаткуванні власної справи саме зараз), і плануєш (або мрієш) започаткувати власну справу після закінчення карантину/кризи/стабілізації_валюти/спокійного ринки, я тебе запевняю - ти не готова до бізнесу. І справа не в кризи. Ось тобі один невеличкий приклад. Вже 4 тижні наша країна знаходиться на карантині, більшість з нас не видять із домівок. І на початку карантину в кожного з нас була купа планів (генеральне прибирання, точно звільнити всі шухлядки від мотлоху, попрати штори, навчитися писати шикарні тексти, пройти SMM-марафон, закінчити курси макраме, перечитати купу отих книжок на полиці, точно-точно щоранку робити зарядку, нарешті не злити марафон на шпагат та протриматись 21 день без цукру). Де твої плани? Скільки книжок вже здолала? Чи викинули мотлох?


Отже справа - завжди в тобі! А криза - твій особистий вихід на новий рівень. Хай левел, як зараз кажуть.


І я тобі раджу:

  • Якщо плануєш розпочати власну справу, розпочинай її сьогодні. Не відкладай на потім. Візьми і сьогодні склади свій маленький бізнес-план. Визнач: чим хочеш займатись? Працюватимеш самостійно чи з кимсь?
  • Випиши початкову маленьку суму інвестиції. Нехай це буде 3000 чи 5000 гривень. Ти зможеш завжди їх дістати.
  • Почни з маленького – обери свою нішу в бізнесі. Не намагайся бути супермаркетом. Тобі потрібно зосередитись на тому, щоб зрозуміти, хто твій клієнт. Обери одну галузь, а вже потім підключай додаткові товари та послуги.
  • Генеруй. Виділи декілька годин і придумай 10 фішок (добре, бодай 5), що будуть лише в тебе, і будуть принципово відрізняти тебе від інших.


Бачиш? Не дуже складно. Та й не страшно. Іншому - навчимо. Приходь! Навчання - безкоштовне, анкету можеш заповнити за посиланням до 30 квітня включно.


прес-служба ГО "ІНША ЖІНКА"

Автор: mallenka
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

ГРОМАДСЬКА ОРГАНІЗАЦІЯ «ІНША ЖІНКА»

Інша жінка

Громадська організація Інша Жінка була створена у 2018 році

Актив організації - жінки, які є експертками та досягли результатів, кожна у своїй галузі: бізнесі, суспільній роботі, мистецтві та творчості, та готові приділяти час суспільно-важливим проектам, ділитися досвідом, підтримувати інших. І він постійно зростає

Наша мета - розбудувати спільноту освіченого суспільства, в якому інтелект буде трендом, а гендерна рівність - запорукою економічного зростання в суспільстві

Громадська організація Інша Жінка за 2 роки існування реалізувала багато ініціатив у підтримку гендерної рівності, розвитку жіночого підприємництва та попередження домашнього насильства, в тому числі через фінансову незалежність. На запрошення Іншої Жінки Кременчук відвідали Ніна Левчук, Марія Єфросиніна, Ольга Фреймут, яка запропонувала бути Амбасадором організації. У 2019 році був реалізований пілотний проект школи бізнесу для жінок, переможниця якого отримала 30 000 грн на розвиток власної справи та відкрила соціальний центр з вивчення іноземних мов. Зараз Інша Жінка створює Бізнес-інкубатор з розвитку жіночих ініціатив у Кременчуці, проект є грантовим та допомагає жінкам абсолютно безкоштовно отримати якісну бізнес-освіту та широку медійну підтримку їх майбутніх проектів, партнерів та партнерок, перший офіс, інформаційну підтримку.

Ця рубрика - про нас та нашу діяльність, про можливості для жінок та перспективи розвитку нашого міста. Долучитись до нас можна на нашому сайті

www.divergentwoman.com

А також на офіційній сторінці у ФБ

https://www.facebook.com/divergentwoman/

З повагою,

Голова ГО «Інша Жінка» Юлія Цибульська

Схожі матеріали:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх