Кременчужани скинулися і самі купили лабораторію, а мера Малецького прийшлося вмовляти

9.04.2020, 14:48 Переглядів: 6 306

Через те, що Полтавська лабораторія вже не встигає операивно робити аналізи, аби діагностувати COVID-19, через навантаження. Але кременчуцькі чиновники навіть не замислювалися над тим, аби купити власне обладнання, мотивуючи тим, що такі лабораторії вже розкупили, та й грошей у бюджеті немає

Проте, депутат Кременчуцької міськради Геннадій Іванян зміг знайти таку необхідну лабораторію для Кременчука. Система для ампліфікаціі в реальному часі Rotor-Gene Q MDx 5канальний (вартістю 600 тис.грн.), вже в Кременчуці. Саме завдяки цій лабораторії кременчуцькі медики зможуть оперативно виявляти у наших городян вірус COVID-19.


   

"Через ситуацією з пандемією в нашій країні і світі необхідне обладнання розкуповують дуже швидко, але мені вдалося знайти в наявності останню в Україні систему для амплікацій в реальному часі, аналогічну придбаній полтавчанами. У Кременчуці це не вдавалося до певного часу тому що не було відповідного лабораторного обладнання. Але завдяки зусиллям небайдужих кременчужан, ця лабораторія служитиме на користь городянам. Я вдячний всім, хто зробив доброчинні внески", - написав на своїй сторінці у facebook депутат Кременчуцької міськради Геннадій Іванян.

Нарешті підходить до кінця двотижневий марафон. Кременчук має все медичне устаткування для розгортання сучасної ПЛР-лабораторії, яка проводить надточну діагностику вірусних захворювань.


Від ідеї до реалізації мого задуму були і бурхливі обговорення напрямків діяльності для боротьби з розповсюженням COVID-19, і пошук медичного обладнання, і складні перемовини з постачальниками, та врешті підписання договорів на постачання обладнання вартістю 1млн.грн.


Питання комплектації лабораторії та наявність необхідного обладнання було опрацьоване з фахівцями Києва та Полтави і підготовлена комерційна пропозиція, що була направлена міському голові Віталію Малецькому (дата подання зазначена на позначці про прийняття мого депутатського звернення,яке додаю до цієї публікації).


ПЛР-лабораторія необхідна не на одинь-два дні! Коронавірус, за оцінками експертів, буде розповсюджуватись протягом значного періоду, а крім цього така лабораторія проводить дослідження з виявлення інших тяжких хвороб, таких як: ВІЛ та ВІЛ-асоційовані інфекції, вірусні гепатити, папіломавірусні інфекції канцерогенного ризику, бактеріальні збудники гнійно-септичних ускладнень, TORCH-інфекції, вірусні інфекції герпесу та багато іншого.


Дуже шкода, що міського голову потрібно було переконувати в необхідності придбання цієї лабораторії. Він мусив ще місяць тому сам надати доручення відповідним службам для опрацювання цього питання, але для наших керівників міста важливішим виявився «дерибан» бюджету, а не справжні дії.


Нажаль міський голова з командою так і не спромоглися фінансово підтримати придбання такої необхідної для кременчужан лабораторії. Та незважаючи на це, відтепер мешканці міста зможуть безкоштовно пройти обстеження на COVID-19 (для цього МОЗ надає безкоштовні реагенти).


Віталіє Олексійовичу, медичне обладнання придбано. Я та мешканці міста розраховуємо, що ви хоча би налагодите роботу придбаної лабораторії і вже наступного тижня кременчужани матимуть змогу пройти дослідження у місті!


Сподіваємося, що ця лабораторія не перейде до приватних рук. Я особисто буду стежити за цим!


Нажаль, на придбання лабораторії з бюджету Кременчука мер Малецький не виділив жодної копійки. І це в той час, коли нинішня місцева влада могла легко призупинити фінансування нікому непотрібних програм. Наприклад, фінансування нової політичної агітки-газети мера Малецького. Туди мер щедро спрямував аж 9,5 млн.грн. Але підтримка життя і здоров'я кременчужан для чиновників не так важливо, як особиста політична реклама.


Всім кременчужанам – миру, добра та здоров’я!", - написав Геннадій Іванян.

    


Автор: на правах реклами
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх