Документи для зарахування у перший клас батьки зможуть подати після карантину або онлайн

6.04.2020, 08:08 Переглядів: 2 631

 

Термін прийому заяв визначатиметься на місцях, але має бути не меншим за один місяць

Через карантин школи зможуть приймати документи для зарахування дітей у перший клас онлайн або переносити термін їхнього прийому залежно від терміну карантину. Про це йдеться на сайті Міністерства освіти і науки України.


Рішення про гнучкий режим прийому документів на час карантину може прийняти засновник школи. Зокрема, він може дозволити подавати документи в сканованій формі електронною поштою без електронного цифрового підпису. Вхідні документи, отримані у такий спосіб, реєструються окремо від інших документів із зазначенням електронної адреси відправника і адресата.


Згідно з порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, терміни прийому документів для зарахування до закладу визначають органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади. При цьому термін прийому заяв не може бути меншим за один місяць.


- Терміни прийому документів для зарахування визначають на місцях. Однак через епідеміологічну ситуацію ми рекомендуємо організувати цей процес після карантину. Також нагадуємо, що під час зарахування до першого класу заборонено проводити конкурси та заходи для перевірки знань і компетентностей дитини. Це допустимо лише для приватних закладів освіти та спеціалізованих закладів системи культури та спорту, – наголосила т.в.о. міністра освіти і науки Любомира Мандзій.


Інформація про терміни прийому документів та способи їхнього подання має бути оприлюднена впродовж двох робочих днів з дня прийняття відповідного рішення. Заклади освіти або їхні засновники мають опублікувати її на власних вебсайтах.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: mon.gov.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх