На 17 тисяч гривень оштрафували кременчуцького маршрутника за перевезення 18 пасажирів

5.04.2020, 13:27 Переглядів: 8 659 Коментарів: 3

 

Водій своєї вини не визнав. Та попри це, має заплатити штраф

Наприкінці березня цього року Автозаводський районний суд Кременчука вирішив «долю» водія маршрутки, на якого склали протокол за перевезення 18 пасажирів. Про деталі порушення стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень. 23 березня Mercedes-Benz з пасажирським «перевантаженням» виявили на зупинці «Вулиця Вадима Пугачова» (в сторону центру).


Водій маршрутки судовому засіданні свою вину не визнав. Він пояснив, що рухався по маршруту, про обмеження в кількості 10 осіб йому було відомо. На зупинці «Козацька» при висадці двох пасажирів до маршрутного авто зайшло близько 9 осіб. Він зробив їм зауваження, щоб вони вийшли, але пасажири не взяли це до уваги. Після цього водій продовжив їхати. Через дві зупинки він вирішив зателефонувати на 102, та через декілька хвилин під'їхали співробітники поліції, зафіксували правопорушення. Водій пояснив, що він прохав людей вийти, але його прохання проігнорували.


Під час судового засідання дослідили відео з бодікамери патрульного поліцейського. З'ясувалося, що водій маршрутки зупинив авто, пасажири почали виходити та заходити. В цей час до його автомобіля підійшов співробітник патрульної поліції, який назвався та зайшов до маршрутки, і в цей час водій почав телефонувати на лінію 102, що і зафіксувала бодікамера. Після чого коп перерахував кількість наявних пасажирів, що перевищували 10 осіб. Патрульний роз'яснив права та обов'язки водію і повідомив про порушення ст. 44-3 КУпАП. Тому суд критично поставився до пояснення про повідомлення на лінію 102 завчасно, оскільки водій зателефонував на 102 вже після того, як він побачив, що до його автомобіля підходять працівники поліції.


У результаті суд постановив визнати маршрутника винним та оштрафував на 17 тисяч гривень. Якщо протягом 14 діб штраф не сплатиться, сума подвоїться до 34 тисяч гривень.


Постанова може бути оскаржена.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

383
5 квітня 2020 16:12

какой хитрый водитель...


8 13
0
6 квітня 2020 01:08

Вопрос где ему ети 17 тысяч сейчас взять??? Хоть иди воруй чтоб сума не удвоилась. Вот ето (правосудие)...


11 4
184
6 квітня 2020 06:09

Каждый думает что самый умный и с ним подобного не случится.


4 8

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх