Теплові рахунки кременчужан за березень зменшили на третину: це найсуттєвіша знижка за весь сезон

4.04.2020, 15:37 Переглядів: 10 568 Коментарів: 9

 

Проте суми у платіжках залежатимуть не лише від коефіцієнтів перерахунку, а, у першу чергу, від показників теплових лічильників

Постачальники теплової енергії та гарячої води – ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ» та КП «Теплоенерго» - повідомили про розмір перерахунку за послуги у березні та своїх корпоративних сайтах.


Такі перерахунки проводяться щомісяця – відповідно до урядової Постанови від 24.12.2019 № 1082 «Деякі питання нарахування (визначення) плати за теплову енергію та послуги з централізованого опалення, централізованого постачання гарячої води для споживачів у зв’язку із зміною ціни природного газу».


Березневі знижка – фактично на третину (на 31% на опалення і на 29% на гарячу воду) – найсуттєвіша за весь сезон. До цього місяцем-рекордсменом зниження був лютий.


Знижки на тепло та гарячу воду протягом сезону


Виконавець послуги

Перерахунок (% на місяць)

 

грудень

січень

лютий

березень

Централізоване опалення

КП «Теплоенерго»

21%

18,9%

25,5%

31%

ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ»

22%

17%

25%

31%

Централізоване гаряче водопостачання

 

КП «Теплоенерго»

24%

20%

23,5*%

29%

ТОВ «Кременчуцька ТЕЦ»

20%

16%

23%

29%


* % перерахунку на гарячу воду з рушникосушаркою та без рушникосушарки практично не відрізняється; різниця у - у сотих

Розмір перерахунку залежить від ціни на газ. За повідомленням КП «Теплоенерго», ціна на газ у березні для всіх категорій споживачів (без ПДВ, без врахування транспортування та розподілу) склала 3396 грн. Це найнижча ціна за сезон, вона і вплинула на розмір перерахунку за тепло.


Для порівняння:

  • ціна на газ за грудень 2019 року складала 4276,70 грн;
  • за січень  2020 року – 4650 грн;
  • за лютий - 3948 грн.

Проте зауважимо: сума у платіжках залежить, у першу чергу, від показників лічильників. Чи відчули ви березневу знижку? Який місяць був найдешевшим? Порівнюйте свої платіжки за сезон і пишіть нам у коментарях або на telegraf.in.ua (якщо хочете поділитися спостереженнями, додавайте платіжки).


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 9

738
1
4 квітня 2020 15:53

 Нічому не вірю. Кажуть, можна зачекати, не заплатити за комуналку, кредити, тощо, перечекати до наступного місяця, а натомість приходять повідомлення про обов,язкові відключення від світла, газу,воду за місячну заборгованність. Нарахування штрафних санкцій за несплату кредитів, і так д. Кажуть, що здешевшають ціни на продукти в основних магазинах, а усе навпаки-Здорожчали продукти, так і тримається надалі! Кажуть, що лікування від короновірусу безкоштовно, а читаємо в інтернеті, що лікування кожного дня коштує приблизно 1-3 тис, бо є потреба в дороговартісних антибіотиках, які не входять до безкоштовної допомоги при даному вірусу. Ото ж бо не віриться , що в нашому сьогоденні можуть бути позитивні зміни для пересічних мешканців. Навіть, не здивуюся. що відключать опалення 7 квітня, а оплату візьмуть за повний місяць.


55 7
383
4 квітня 2020 15:56

нужа не скидка, а уменьшение стоимости 1 Гкалл тепла, а все эти скидки разовые до одного места. А учитывая стоимость нефти( а стоимость газа от нее тоже зависит) еще не известно дороже или дешевле мы заплатили...
 


45 2
14
4 квітня 2020 17:06

Та просто зимы не было холодной. Были б морозы то мы все сразу почувствовали б "покращення".

P. S. Есть старый анекдот. Только правительство думает если отрезать одеяло сверху и пришить его снизу, то его можно удлинить.

P. P. S. Не говоря о том что кремТец и так завысилл тарифы по 1998грн за Гкал. А мы теперь радуемся скидки. 


28 4
0
4 квітня 2020 17:56

Цитата: cenzor

нужа не скидка, а уменьшение стоимости 1 Гкалл тепла, а все эти скидки разовые до одного места. А учитывая стоимость нефти( а стоимость газа от нее тоже зависит) еще не известно дороже или дешевле мы заплатили...
 

Цена газа идет за ценой нефти с лагом в 6 месяцев. Вообщем, посмотрим через полгода.


7 2
383
4 квітня 2020 18:38

Цитата: Kremen.Club
Цена газа идет за ценой нефти
так у нас цена газа же упала, а платежки выросли, потом поднялся шум и кинули кость в виде отой "скидки"....


17 1
94
4 квітня 2020 20:36

Кинули называется косточку, чтобы не сдохли... Во всем мире дешевеет нефть и энергоносители в 3 раза! А тут дали видишь ли скидку... 30% смешно!  

 


13 0
157
4 квітня 2020 23:58

Люди, вы вообще в курсе о том что эти скидки действуют только для тех кто до сих пор не соизволил подписать новые договора согласно новому закону о ком. услугах (о чём это я, у нас таких несколько домов на весь город)? Все эти скидки перестанут действовать с 1 мая, когда в силу вступит новый закон. До 1 мая ЗАПРЕЩЕНО (НА ЛЮБОМ УРОВНЕ) изменять тариф для тех кто обслуживается на старых условиях. Вам для этого дали скидку, что б компенсировать разницу старого тарифа и действующих цен.

С 1 мая смогут начинать вводить новые тарифы, согласно нового закона

 


5 0
383
5 квітня 2020 04:37

Цитата: DarkFolko
вводить новые тарифы, согласно нового закона
а с осени будут новые тарифы. 


4 0
76
6 квітня 2020 17:33

ну таки да-пришло за март почти в два раза меньше-но это скорее разовая акция, только снимут карантин-алигаторы захотят наверстать упушеную сверх прибыль ! Тут уже вопрос-захотим ли мы мы все продолжить быть у них заложниками или все дружно забьём на них-и тогда им придется включать остатки совести, или продолжим быть терпилами! КСТАТИ-какя прелесть, в банке спокойно, никакой очереди-заплатил без нервов, потому что наших дорогих бабушек нет, нет ажиотажа, ведь проплата коммуналки только на пенсионерах и держалась--предлахаю для них продлять карантин на появление в банках  бессрочно, в конце концов Президент же обешал отменить платежи пенсионерам-вот и повод!  


0 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх