Медикам – до 300%, соцпрацівникам – до 100% від зарплати: які надбавки передбачені, чого чекати у Кременчуці

4.04.2020, 14:43 Переглядів: 5 603 Коментарів: 1

 

Новий закон передбачив надбавки медикам та соціальним працівникам, задіяним у боротьбі з коронавірусом та наданні послуг

Новий Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у зв’язку з поширенням  коронавірусної хвороби (COVID-2019)», який другого квітня підписав Президент України, передбачив надбавки фахівцям на період виконання заходів, спрямованих на боротьбу з коронавірусом.


Закон передбачає, що доплати мають бути встановлені протягом тижня з дня набрання ним чинності, і мають виплачуватися до завершення виконання заходів із ліквідації епідемії (термін визначається Кабміном).


Зокрема, передбачаються такі доплати:

  • доплати до 300% до заробітної плати медичним та іншим працівникам, які безпосередньо зайняті на роботах з ліквідації захворювання серед людей на коронавірусну хворобу (COVID-19);
  • доплати до 100% працівникам сфери соціального захисту населення, які безпосередньо надають соцпослуги за місцем проживання людей вдома.

Третього квітня під час засідання оперативного штабу із запобігання поширенню коронавірусу ТЪ запитав, як саме положення закону про доплати  буде реалізовано у Кременчуці.


Мер міста Віталій Малецький запевнив, що медиків, які стоять на передовій боротьби із коронавірусом, забезпечать належним рівнем зарплати відповідно до вимог закону. Розмір надбавки він наразі не назвав (зауважимо – до 300% це максимум, відтак розмір фактично залежить від рішення органу місцевого самоврядування). Мер запевнив, що управління охорони здоров’я  проводить розрахунки, і рішення про виділення коштів на доплати медикам буде ухвалене вже найближчим часом.


Про доплати соцпрацівникам міська влада наразі не повідомляє.

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Главком
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
4 квітня 2020 17:09

ВОТ одно из преимуществ децентрализаци,закон есть, а местные фиолетовые *** трактуют его как хотят.


9 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх