Футболіст Роман Безус може достроково отримати срібні нагороди чемпіонату Бельгії

6.04.2020, 15:43 Переглядів: 3 125

 

Кременчуцький футболіст матиме змогу зіграти в кваліфікації Ліги чемпіонів 

Правління бельгійської Професійної Ліги запропонувало негайно завершити футбольний сезон в країні, про це повідомляє HLN. Остаточне рішення приймуть на загальній нараді представників усіх клубів 15 квітня.


У разі ухвалення рішення, то чемпіоном Бельгії стане Брюгге, а віцечемпіоном - Гент. Зазначимо, що у команді Гент виступає кременчуцький футболіст Роман Безус.


Гент за підсумками 29 турів має в активі 15 очок, таким чином срібний призер чемпіонату зіграє в кваліфікації Ліги чемпіонів.

Ще один футболіст з Кременчука Андрій Бацула, який захищає кольори Кортрейка, завершить сезон на 11 позиції.


Нагадаємо, практично весь європейський футбол зараз перебуває на карантині. Матчі тривають тільки в Білорусі.


А що в Україні?


Напередодні в УЄФА заявили, що крайнім терміном відновлення чемпіонату стане - 3 серпня. Заради внутрішніх чемпіонатів перенесли розіграш чемпіонат Європи на наступний 2021 рік.


Керівництво УПЛ планує дограти чемпіонат й не розглядає варіант дострокового завершення. Про це повідомляє сайт Sport Arena. Проте всеукраїнське видання пропонує розглянути кілька варіантів завершення чемпіонатів в Україні. 



Варіант №1: обнулити сезон


Якщо не брати до уваги фінансову складову, то цей варіант - найпростіший, хоч і радикальний. Команди не дограли дев'ять турів чемпіонату, встигнувши почати другу частину сезону, поділившись на дві шістки. Щоб уникнути суперечок про переможців і переможених, результати поточного сезону можна анулювати, залишивши список учасників тим же, що і був перед його початком.



Варіант №2: зупинити чемпіонат, але не враховувати матчі другого етапу


Простіше анулювання цілого сезону може бути лише варіант, при якому результати останніх матчів не будуть враховані. З огляду на те, що Прем'єр-ліга встигла завершити першу частину чемпіонату і зіграла лише один тур після поділу на шістки, зробити це буде набагато простіше, ніж забути про всі попередні 22 тури. Причому такий чемпіонат хоч і буде вважатися неповноцінним, але вже точно виявиться завершеним - команди зіграли два повних кола, зустрівшись з кожним із суперників як вдома, так і на виїзді.



Варіант №3: зупинити чемпіонат і враховувати матчі другого етапу


Керівництву Прем'єр-ліги був би корисний кейс чемпіонату Бельгії, в регламенті якого також передбачено розподіл команд гратиме у плей-офф. Однак бельгійська першість була зупинено за тур до закінчення першої частини чемпіонату, на відміну від УПЛ, де встигли зіграти матчі другого етапу.


Аргументом проти такого варіанту виступає як його неповноцінність, так і незавершеність. Хоча варіант «не враховувати гри другого етапу» має ту ж аргументацію, що і цей - у команд були матчі попереду, щоб виправити своє турнірне становище, все ж він виглядає більш цілісним за рахунок того, що було зіграно два повноцінних кола.



Варіант №4: провести міні-турніри, щоб визначити переможців і переможених


Про те, що подібний варіант розробляється Прем'єр-лігою, говорив ще в середині березня Виконавчий директор організації Євген Дикий. В такому випадку відбудеться повне перезавантаження формату турніру в цьому сезоні, підставою чого стануть його проміжні результати.

Цей варіант дійсно дозволить вирішити ряд спірних питань за спортивним принципом. Однак головна умова його реалізації все той же: УПЛ знаходить час влітку, щоб провести ці міні-турніри.



Варіант №5: дограти за будь-яку ціну


Ясна річ, ніхто не говорить про те, щоб ігнорувати пандемію коронавіруса і рішення, прийняті на державному рівні владою. Йдеться про те, щоб відновити чемпіонат і дограти залишилися дев'ять турів, як тільки це буде можливо.

Який з варіантів вважаєте найбільш оптимальним для завершення чемпіонатів в Україні?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх